Kronika pomurskih policistov.

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, šest kaznivih dejanj, sedem kršitev javnega reda in miru in štiri primere povoženj divjadi.

V obravnavanih prometnih nesrečah je v dveh nastala le materialna škoda. V Murski Soboti pa je v trčenju osebnega avtomobila in kolesarja slednji utrpel lahko telesno poškodbo.

S področja kriminalitete je bila na območju Lendave obravnavana tatvina goriva, na območju Ljutomera pa tatvina delov z vozila. Na območju Murske Sobote so bili obravnavani poskus vloma v osebni avtomobil, dve tatvini goriva na bencinskih črpalkah, tatvina mobilnega telefona in tatvina goriva iz tovornega vozila.

Javni red in mir je bil kršen petkrat v zasebnih prostorih in dvakrat na javnih krajih. Kršitelji so se po intervencijah pomirili.

V času od 1. do 14. oktobra poteka nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Pešce policisti opozarjajo, da upoštevajo cestnoprometna pravila in uporabljajo prometne površine, namenjene hoji pešcev, v nočnem času pa obvezno uporabljajo odsevna telesa. Voznike medtem pozivajo k previdnosti v območjih prehodov za pešce in območjih, kjer se pričakuje prisotnost pešcev.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na celotnem območju Policijske uprave Murska Sobota.

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice