Tovorno vozilo neizpravno in preobremenjeno.

Patrulja Policijske postaje Gornja Radgona je včeraj ob 9.30 uri v naselju Radenci zaustavila 44-letnega voznika tovornega vozila znamke Fiat Ducato bolgarskih registrskih številk. 

Kot so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota, je pri temeljiti kontroli bilo ugotovljeno, da voznik v tovornem delu vozila prevaža osebni avtomobil znamke Suzuki Vitara. Zaradi suma, da je vozilo preobremenjeno in, da je tehnično neizpravno je bil odrejen izredni tehnični pregled in tehtanje vozila.

Pri izrednem tehničnem pregledu je bilo ugotovljeno, da vozilo dejansko ni tehnično brezhibno, saj je učinek delovne zavore samo 12 odstotkov, učinek parkirne zavore pa 5 odstotkov. 

Brez prve pomoči, gasilnega aparata in praktično brez zavor

Prav tako je bilo ugotovljenih več ostalih nepravilnosti na vozilu, kot so nepravilna usmeritev žarometov, čezmerna razjedenost podvozja, poškodovane metlice brisalcev, nezanesljivost izpušnega sistema, poškodovana in zrahljana stena vozila, manjkali so pokrov rezervoarja, gasilni aparat in komplet prve pomoči, ob tem pa so bili izven dovoljenega območja emisije plinov.

Pri tehtanju tovornega vozila je bilo ugotovljeno, da je največja dovoljena masa vozila 2.810 kilogramov, vozilo pa je skupaj s tovorom tehtalo 3.240 kilogramov.

Zaradi vseh zgoraj navedenih prekrškov je bila vozniku izrečena globa v skladu z Zakonom o cestah, Zakonom o motornih vozilih in Zakonom o varnosti cestnega prometa v skupnem znesku 920 evrov. Vozilo pa je tako bilo izločeno iz prometa, še pojasnjujejo v soboški policijski upravi. 

Voznik je sicer bil na poti iz Švice v Bolgarijo. Zavore mu ob neobremenjenem vozilu niso delovale, oziroma samo v 12 odstotkih, kar pomeni, da mu ob naloženem še enem vozilu sploh niso delovale.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ejni (nepreverjen)

Ja pa to je včera letelo proti Soboti, brnelo kak san vrag. pa glih teko ka mu je ne toti ozadi vün opa ;)

Starejše novice