Fotografija je simbolična
Policisti spet imeli polne roke dela.

V preteklem dnevu so pomurski policisti obravnavali šest prometnih nesreč.

V prometni nesreči v Murski Soboti se je lažje telesno poškodovala voznica skuterja, ki se je umikala kolesarju, ki ji je pripeljal nasproti.

Policisti prosijo kolesarja, da se zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče oglasi na postaji prometne policije v Murski Soboti ali pokliče na številko 113.

Obravnavanih je bilo še šest kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru ter devet primerov povoženja divjadi.

Vozniku osebnega avtomobila, ki ni izpolnjeval pogojev za vožnjo, je bil le ta zasežen. S področja kriminalitete je bilo obravnavanih več tatvin, goljufija, grožnja in zatajitev. Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in dvakrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili.

Pogostejše meritve hitrosti bodo policisti danes opravljali na območju policijske postaje Murska Sobota.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A (nepreverjen)

Kazen za vožnjo z biciklinon po napačni strani bi mogla biti bar 1000 Euro.

Tudi kolesar (nepreverjen)

Kolikšna pa bi bila potem kazen za vožnjo avtomobila v nasprotni strani? Ti ne razumeš, da imajo avtomobilisti ceste, označene, vsepovsod je urejeno zavijanje ipd. Kaj pa mi kolesarji? Nemalo teh stez oz. pločnikov se naenkrat konča (npr. na ulici Staneta Rozmana) in kam potem? Te steze so velikokrat preozke, tako, da vožnja skoraj ni mogoča, da ne govorim o luknjah, lužah, blatu... Pa ne, da se sedaj non-stop vozim kontra, ampak tu in tam pa...
Če grem iz Lidla moram, če želim upoštevati vse predpise, zaviti proti OMV-ju in prečkati nekajkrat prometno cesto, da pridem do podvoza na Lendavski. Ker pa je pri Lidlu kolesarska široka, pa še za pešce je urejeno, jo navadno mahnem do rondoja pač v kontra smeri. Zame je to varneje, kakor prečkanje ceste vsaj trikrat. Voziti se tudi po Lendavski v smeri proti središču od nekdanje zgradbe NLB-ja pa do Mercatorja je najmanj nevarno, saj je steza speljana po pločniku, tam sta dve gostilni in ti hitro kakšen pijanček stopi pred kolo, pa servis, cvetličarna in ne vem še kaj. Tu se več ali manj peljem po cesti in imam po svoje srečo, da me policija še ni oglobila. Kajti pri njih bi težko kaj razložil...
Dokler ne bomo imeli urejenih stez, kakor je to nekje na zahodu, se je tako avtomatično sklicevati na strogo upoštevanje predpisov čisto brez haska.
Sicer pa, a je skuterka tudi vozila po predpisih? Je imela čelado? Kakšna je bila hitrost? Ta bi morala biti po mojem omejena na največ 10 km/h, kajti skuter ima zelo majhna kolesa in hitra sprememba smeri že lahko povzroči padec, veliko hitreje, kakor če si na kolesu.

In reply to by A (nepreverjen)

Ja ja (nepreverjen)

Dosti kolesarjev sploh ne upošteva pravil.
Vozijo se vse povprek če se pa kaj zgodi pa spet naslov članka "z avom v kolesarja"

Starejše novice