Statistčni podatki polletnega poročila prikazujejo manjši upad kaznivih dejanj na področju prometa in proizvodnje s prepovedanimi drogami.

V letošnjem prvem polletju je Policijska uprava Murska Sobota obravnavala za slab odstotek več kaznivih dejanj, za katere so bile vložene kazenske ovadbe ali poročila v dopolnitev le-teh, obseg primerov organizirane kriminalitete je ostal enak kot v prejšnjem letu.

Manj kaznivih dejanj v primerjavi z lanskim letom

Na področju uporabe prepovedanih drog so policisti soboške Policijske uprave v prvem polletju zaznali upad števila kaznivih dejanj v primerjavi z lanskim letom, ko je bilo skupno obravnavanih 35 primerov zlorab prepovedanih drog. Iz statističnih podatkov prvega polletja, ki so ga podali na Policijski upravi Murska Sobota, pa je razvidno enako število obravnavanih organiziranih združb na področju preprodaje in proizvodnje s prepovedanimi drogami v primerjavi z lanskim polletjem.

V večjem delu gre za posameznike

»Pri večini kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog so ovadeni posamezniki, ki nastopajo kot preprodajalci in ponudniki prepovedanih drog . V manj primerih pa gre za združbe oseb, ki so se združili z namenom preprodaje in s tem posredno večjega zaslužka od prodaje prepovedanih drog,” je pojasnil Jože Prša, predstavnik za stike z javnostjo na PU Murska Sobota, ki dodaja, da policijska statistika posebej ne prikazuje primerov, ki so povezani s t.i. trdimi oziroma mehkimi drogami, vendar po statistčnih podatkih so najpogostejše droge v Pomurju heroin, kokain ter marihuana, v manjših količinah tudi hašiš, ugotavljajo soboški policisti.

Lažja dostopnost tablet na črnem trgu

V zadnjem času je viden porast uporabnikov tablet, saj so lažje dostopne na črnem trgu in cenovno ugodnejše v primerjavi s trdimi drogami. ”Redki so primeri pojava tabletk ecstasy. Je pa v zadnjem času opazno povečano število različnih tablet - durmucun, tramal in podobno, katere narkomani uporabljajo in zaužijejo namesto heroina in kokaina, saj so cenejše na črnem trgu in jih je lažje pridobiti,” še dodaja Prša. Starostna meja obravnavanih uporabnikov zajema celotno populacijo od 14 let pa do 51, policisti pa še ugotavljajo, da med drogami v Pomurju prednjači marihuana pred vsemi ostalimi drogami.

S spleta

Komentarji (87)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Daddy_Cool

pozabili so na tobak in alkohol

enx

alkohol najhujša droga a še vedno legalizirana ???

enx

nemo zaj imensko obstajajo pa takši ka so včasi delali na policiji zaj pa svoji hčerki nosijo drogo saki den pred blok zaj si pa premislite što je preprodajalec o plavi!!!!!!!!!!

bolano

Gospod Prša prosim, da iskreno poveste koliko truda ste vložili v boj proti heroinu, kokainu. Vse ka ste v prekmurji napravili je ka ste par đointarov primile. Od trave noben nej še mrou, od heroina pa na žalost.

bolano

Gospod Prša prosim, da iskreno poveste koliko truda ste vložili v boj proti heroinu, kokainu. Vse ka ste v prekmurji napravili je ka ste par đointarov primile. Od trave noben nej še mrou, od heroina pa na žalost.

enx

se strinjuan z tebo samo đointare do lovili to pa zato ka do zaj ka z ten naredile dale mo kadili pa če te odile za name samo znajte ka đankijof je čeduže več pa vupan ka do vači sini pa hčerke tude đankije te te bar vidle ka zašenke lovite tiste kere bago kadimo ka bi rajše tej čas ka posvetite nan posvewtile đankijan
ja pa še neka kelko v vide se đankije podpirajo z metadonon đankijan davlete drogo zašenke telko o ton pa mislin ka je metadon bole strupene kak pa trava od trave še nišče neje mrau od drugih sredstev pa so
recimo od alkohola umre več lujdi kak pa od kere koli drioge zakoj je te nej alkohol nelegalen ???????'? zato ka se naše politiki pa dedeki drogejrajo z alkoholon !"!"

enx

haha vse san skup znapiso hahaha

enx

lets go and smoke some weedddddddd !!!!!!!!!!

1411

enx pogledni sebej pa svoje obnašanje, pa boš vido zakoj je trava prepovedana.

enx

DAJ PIJANDURA

I-OWN-YOUR-MOM

lol. kak se je pa te obnašo zaj? razen toga, ka je nekšomi plavomi zaželel, ka do njemi deca đankiji, ma še itak prav. ge moren tuj pogledniti na svoje obnašanje? ge - samo predpostavlan - skadin vsaj telko, kak te nad meuf. :) nad svojin izvajanjon naj se rajši zamislijo pristojni - od kazni, omejevanja, izvrševanja političnih motivejranjih dejanj, itd. itd. ... zakoj je nej policija prepovejdana? uni napravijo folki realno za sakši den za 100x več škode, kak jo napravi nešče, što kadi.

siniček

samo si dajteeeeeeeeeeeeeeeee aaaaaaaaaaaa

enx

ge samo ne razmen ka mate prote trave trava je naravna rastlina pa što si je malo zgodovino pogledno je vido ka so jo uporablale že da za medicinske namene.te so včasi bli vsi drogeraši ali kak?

enx

mislin pa ka či bi se trava legalizerala ka bi blo menje đankijof kak pa zaj pa še turizem bi se zvečo pa bi gospodarstvo malo zacvetelo

zeiss

Dejatvo je ka policija NIČ ne napravi proti ten probleman!!! Tau ka zgrabijo te male ribice ka odavlejo po 2-3 grame je samo pesek v oči.. Či je tau uspeh za njih, te je tau feist žalostno. Vsake sobočanec keri je vsaj malo vkloplene v soboško družbo zna točno keri modeli odavlejo stvar na velko in davlejo dale robo ten malin dilerčkan.. Žalostno ka policija si zatiska oči oz. neščejo viditi što so to in nič ne ukrenejo proti njin že več let!! Žalost je ta policija..

I-OWN-YOUR-MOM

Žalostno je to, ka sploj ideš za policaja, ka boš nekoga gnjavo, ka nesmi meti neka, ka si lejko posadi. To je žalostno.

ACAB.

I-OWN-YOUR-MOM

Žalostno je še to, ka večina teh policajof, keri tak veselo služijo na lidaj, keri posedujejo par miligramov (pa tuj či bi kilo), v životi še nejso probali to, in majo čist načišo predstavo pa filozofijo nasploh ... naperjeni so proti lidan, pa ne bi znali v dvej stavkaj razložiti, zakoj. Ker je pač policaj, pa ker so tak zakoni. Saj, zato pa si policaj ... takši se iščejo, ka izvršujejo neka, pa nevejo, zakoj. Baugi so. :(

Hašiš

V glupe države z še bole glupen vodstvon in totalno debilnen organon pregona nemremo nikole čakate ka de trava legalna in sprejeta kak nekaj samoumevnoga in dobičkonosnoga!

Pa gledena to ka je bilo letos zaseženih SAMO 133,4g heroina so očitno policaje nej delali nikaj na ton področje. 133,4g heroina pofurajo 3-4 hard đankije na mesec. Jaki uspeh, nemaš kaj!

I-OWN-YOUR-MOM

Bago se ležeje najde, pa se ležeje slujži s kaznimi, cilau kda naši, prekmurski, cejli propotentni konzervativni policaji zavohajo kakšoga. O, kakša radost, ka de šau nekoga skasejrat za 100e. In to v časaj, kda keša na strani večine skoraj dobesedeno več nega - v časi, kda lidge bogme (mogoče se je še kda prle pretiravalo, ali zaj..) nemajo za preživetje. Isto je na prometnon področji. Buje se več nišče nej, kasejra se pa kak či bi se jih 100 na den. Policija kasejra vse živo, ka se še da zmisliti, ker je država, za kero delajo, zavozila vse, ka se je dalo. Pa te de me človik, keri je posredno kriv (ker je šau v slujžbo, kera podpera vse te glupe zakone), mel obraz nekoga še kasejrati? Mislin, resno ... što je zaj te "bad guy"?

Valda, ka heroin ne najdejo. Zato, ka či je kaj malo bole zriktano, nedo najšli 10 lejt skup. To, ka kakši sausid vidi kakšen štejvec, pa posvejte, pa kaj zašnofa ... to pač pride pred nos, medten ka ide heroina pa koke 99% mimo. Pa saj bage verjetno tuj tu negi, telko ka či pa bage ne bi vmes najšli, te pa rejsan. Ali je opet obup ... preganja se samo to, ka je najležeje, nej pa to, ka je najbole nevarno. Zakoj? Zato, ka se da na ton najležeje ZASLUJŽITI. Drujgo več nema veze ...

zeiss

ge bi predlado ka se narede nenapovedana preiskava oz. testeranje thc-ja v krvi pri policajaj!! San prepričani ka bi več kak polovica bila pozitivna.. Saj za eno par na soboški postaji se tudi zna ka redno uživajo marihuano.. Moge či izpostavin tistoga preseranta na bicikline, keri misli ka je soboški šerif?!

Sobochanec

Se mi vijdi, ka je že krneki "đankijov" sfalijlo iz portala odgda je zažijvo SobotaInfo.

@PrividSlepih, si še med nami?

Mogouče se grdou čuje. ali sakšomi dileri bi trbelo đajca obesiti na štango.

PrividSlepih

Nej san sfalo, nego san na drügo drogo prešalto. Zdaj sakšni den ob 7 večer gledan poročila in se z ten zadejvlen. :):):)
Drog in odvisnosti je nešteto in siguren san, ka si tüdi ti nej najbole "čisti". :)
Me pa zanima, gda in kak je zaživo Sobotainfo??!? Meni je še vse isto na ton portali kak je bilo pred enin leton...

I-OWN-YOUR-MOM

točno tak. ge mo jih skos jebo v glavo. :D lejko mi zemejo vse pejneze, ali teh komentarov pa nemrejo zbrisati. :P

samosim84

Što je đe nej gledo, naj si nujno poglede zelo soliden slovenski dokumentarec Poročilo ŽBE. Pa malo počekejrajte na Fejsbuki ali pa na njetwork.org, ka se je v okviru protestov BOJ ZA napravo novi manifest politike do prepovedanih drog. No dokumentarec se konča s preprostin dejstvon: dokler se ne mo uživalci marihuane združili in nastopali kot celota, dotečas mo meli prazgodovinsko porhibitorno in skrajno penalizacijsko politiko do drog. Eden lepših pokazateljev takše politike je dejstvo, ka so pri nas droge popolnoma izenačene. Zatou je čista vseeno, či si daš en šus horsa, ali popušiš joint. In tou je nikak nej dobro. Tu smo šele svetlobna leta stran od "nemško-francoskega" vlaka. Za primer: marihuana je dekriminalizirana v Španiji, na Portugalskem, v Švici, v Italiji,v Avstriji, na Nizozemskem, na Češkem, v ZDA, v Kanadi ...Konoplja je namreč vsestransko uporabna in zelo zdravilna rastlina, ki ne more povzročiti smrti zaradi prekomerne uporabe!!! So, don't panic, ORGANIZE!

samosim84

Što je đe nej gledo, naj si nujno poglede zelo soliden slovenski dokumentarec Poročilo ŽBE. Pa malo počekejrajte na Fejsbuki ali pa na njetwork.org, ka se je v okviru protestov BOJ ZA napravo novi manifest politike do prepovedanih drog. No dokumentarec se konča s preprostin dejstvon: dokler se ne mo uživalci marihuane združili in nastopali kot celota, dotečas mo meli prazgodovinsko porhibitorno in skrajno penalizacijsko politiko do drog. Eden lepših pokazateljev takše politike je dejstvo, ka so pri nas droge popolnoma izenačene. Zatou je čista vseeno, či si daš en šus horsa, ali popušiš joint. In tou je nikak nej dobro. Tu smo šele svetlobna leta stran od "nemško-francoskega" vlaka. Za primer: marihuana je dekriminalizirana v Španiji, na Portugalskem, v Švici, v Italiji,v Avstriji, na Nizozemskem, na Češkem, v ZDA, v Kanadi ...Konoplja je namreč vsestransko uporabna in zelo zdravilna rastlina, ki ne more povzročiti smrti zaradi prekomerne uporabe!!! So, don't panic, ORGANIZE!

enx

što de kado pa što nej to je stvar sakoga posameznika keren pač ne paše naj ne kadijo pa naj kritike zasebej obdržijo ka pohači van tudi ne gučijo či pijte alko ali pa nej alkohol je itak najhujša droga
ma zaživite život nej ka van politika perej možgane .

Diklina

Tipično...tisti keri pušite ste najbole glasne kak je trava ok pa neje škodljiva. Malo odprite oči, pa preštite kakše članek, ge zadevo znanstveno preverjajo, nej pa ka tu navajate nekšne pristranske dokumentarce ge itak samo eno stran povejo: tisto, kero vi radi čujete.

To, če je trava škodljiva ali nej nemrete gučate prlej kak ne henjate pušiti za nekaj časa. Komaj te se vidi razlika. Wake up people.

Sicer ne trdin, ka je trava ista kak recimo heroin, ker je definitivno nej. Ampak to še ne pomene, ka je dobra za vas. Smrt je nej edina slaba posledica uporabe (mehkih in trdih) drog in po ton nemreš presojate škodljivoste :)

Evo..naj se začajo minuse :D

only12345

mislim ka si tij ka tou tak pijšeš deklina malo v zblodi živijš.... mene samo zanima če alkohol konzumeraš? in če je te tak nemaš več verodostojnosti pri meni... glede "marihuane" pa je tak... prešti si zadnji PLAYBOY... ge maš prelepo opisano ka se zgodilo leta 1954.. ali nege toga leta ... kda je kissinger (FBI,CIA) začo FEJK informacijsko vojno zaradi velkih LOBIJOV ! (farmacije, nafte) ... in po holliwudu so snemale filme češ ka so zaradi marihane ludge postali nasilni in ubijali... (tou najdeš v javnih novinaj (PLAYBOY) taka nej ka boš pametovala ka si zmišlavan neka... polek toga če mi najdeš 1-oga človeka na sveti ka si enoga spušo pa te šel koga bujte... ti sežen v roke... in se ti klanjan... em aja tu še te lehko pitan če si kda v svojon življenji zasledila PRETEP zaradi ALKOHOLA keri je LEGITIMEN.... ?! pomoje se ziher sakši vikend nege bijejo zaradi pijače... in ja... še zadnje... ZAKOJ je tou vse tak? ker je TOU RASTLINA kateroooooooooooooooooooooooooooo se ne da PATENTIRATI sepravi nemoreš meti zaslužka.. odpade KAPITALIZEM ?! odpadajo BILIJONi ... štekaš ?

če što kadi, naj kadi! še vedno je ČLOVEK... keroga trebej spoštovate nej pa zapreti... zapirate...

komentator

Tudi trava je droga. Namreč tudi tisti ki kadijo travo čez leta postanejo depresivni. Ko si mlad se seveda tega ne zavedaš, ko pa psihično zboliš je pa daleč prekesno.

mikmak

Si ste tak močni,te pa napišite gor imena dilerjev pa pomagajte policiji poloviti to golazen.

ZelenaOaza

Če dons kadiš travo je velk problem, problem je res velk če gledaš na SISTEM...

dani04

zato je pa racasija ka je upadel promet in proizvodnja...dale de kriza kak kaže.

qbase.

Droga je za psihično in karakterno šibke ljudi, ki se raje zatečejo v svet ekstaze kot da se soočijo z realnostjo. Vsi drogeraši so zame navadne pičke, pa naj na zunaj zgledajo še tako zajebani. Ampak ne krivim samo njih same, ampak predvsem tiste, ki so jih vzgajali in jih niso naučili pravih vrednot in sposobnosti preživetja v današnjem svetu, samospoštovanja in spoštovanja drugih bitij. Nekateri spet brkate pojme, alkohol je tudi en kozarec vina, ki ne povzroči take škode telesu kot ena tabletka extasya. Zaradi takih ljudi s takim razmišljanjem obdavčujejo zdaj po evropi sladkor in mastne izdelke... namesto, da bi se delalo na vzgoji, preventivi in se ukvarjalo s samimi temelji teh problemov. V švici je od časa ko je Heroin legalen in se ga dobiti zastonj zmanjšalo število odvisnežev za 30% in delež kriminalitete za 70%. Eni bi pa prepovedali še alkohol, sladkor in mast...
mikmak problem je drugi... da tudi če napišeš imena dilerjev, je večina veliki iz družin kriminalistov in policistov, tako da boš imel prej ti probleme kot oni sami...

I-OWN-YOUR-MOM

Zaradi kajenja trave si nej strošek zdravstvi, si nej nevaren, te ne vzpodbuja k kriminalnin dejanjon. Zakoj bi si torej zaslujžo kazen 200-1000 EUR za samo posedovanje?

Zaj či sodiš med tisti 1% lidi, keri so gensko nagnjeni (jin je što v rodi) k shizofreniji oz. depresiji, te verjetno tüj enjaš kaditi, či vidiš ka ti ne dela v dobro smer. To pa je tudi vse okrog shizofrenije. Povrh vsega so teste, keri so pokazali nagnjenost TEH lidi do toga, delali s takšnimi koncentracijami bage, ka jih 10 skup ne skadi.

To, ka maš za malenkost slabši kratkoročni spomin, če kadiš konstantno, je edini vpliv na življenje izven časa, kda ne kadiš. Če enjaš kaditi, to izgine mimogrede (20 dni, in vpliva več nega). Sicer je pa itak po svoje zabavno, plus ... koga pa briga. Si pa obenem tudi bole pozitivna, skulejrana, kreativna, zabavna/smejšna osebnost, če kadiš. Si nasprotje toga, ka so nasprotniki bage. ;)

bolano

alkohol? man preci mrtvih sorodnikof zavolo njega. či bi tau bijla trava ale ka drujgo bi vsij stereotipirali. kak je alkohol krijv pa je "samoumevno".. pač nega jih

theused

daddy cool, nič niso pozabili dodati alkohola in cigaret, govora je o prepovedanih drogah, kar pa omenjena nista ;).
Sicer pa glede na gospodarsko stanje in glede na stanje duha, niti ni čudno, da se toliko slabičev zateka k omamnim molekulam, naj se gre za marihuano, alkohol, ali še kaj tršega. Ejejej.

theused

komentator..sem se nedolgo tega pogovarjal z medicinsko sestro, ki dela na ljubljanski psihiatriji Polje, je rekla, da dokler ni tam začela delati,s e ji sanjalo ni kakšne globoke depresije in trajnostne možganske poškodbe povzroča mariuhana. Ampak težko je prepričati prepričane, to je podobno, kot z alkoholiki. Konec koncev je vsak sam svoje sreče kovač, nekomu je za občutek sreče dovolj objem, poljub, morda dobra glasba..itd.drugi pač potrebujejo sredstva za omamo, da so lahko sproščeni, žalostno, tega je veliko in še več bo tega, ker so ljudje čustveno otopeli. Hebemti, zdaj se mladina že na koncertih Zečića in Stavrosa drogira, kam gre Svet? :)
lp

I-OWN-YOUR-MOM

theused,

Ti maš že zaj možgane poškodovane, pa čigli sploj ne kadiš. Zakoj?

- Zato, ka si nastrojeni proti drujgin lidan, keri ti nika ne delajo.

- Zato, ka delaš nekše psihoanalize na lidaj.

- Zato, ka se spujščaš v osebno življenje posameznika.

- Zato, ka misliš ka lejko vsiljuješ mnenje, ZAKOJ lidge kadijo?

- Zato ka misliš, ka nešče ka kadi, obvezno kadi zaradi razloga, ka se zateka nekan? Zakoj pa nešče spige par kav na den? Zakoj ne pogejš samo "falat kruja pa spigeš 2l vode" na den, če se zna, ka je že to zadosti, vso ostalo sranje (predvsem meso) pa je itak po večini totalno škodljivo. Te boš pa debeli, pa žile boš mel zaštopane, boš odo okoli doktorov, pa do stroški s teuf. :D Ge nemren v ton stili pisati, ka mi smejšno grata, ka bi se sploj nešče lejko tak osebno spravlo na lidi, kak se ti. Ahahaha. To je rejsan drujgi svejt - svejt hinavščine.

- Zato, ka misliš ka so lidge v Polji zaradi bage.

- Zato, ka misliš ka MEDICINSKE SESTRE znajo, kakšne poškodbe povzroča.

- Zato, ka si nej zakelo enoga linka oz. z enin dodatnin stavkon razložo, kakšne poškodbe povzroča, kar nekaj napamet, ker si pač nastrojeni po defaulti.

- Zato, ka ne razmiš, zakoj je ovi prle zgoraj dodal cigarete in alkohol. Posledično nejsi sposoben razmišljati tak, kak je, temveč kvečjemi slepo vrleš to, ka piše v zakonih.

- Zato, ka je še 10 drujgih, kere san pozabo.

theused

i own your mom..

Tipičen odgovor zasvojenca, ki se težko sooča z življenjem.
Nič nisem nastrojen, čle kadiš, kršiš zakon, basta.
Ne potrebuješ biti psiholog, da ugotoviš, da je s človekom , ki se zapija ali zakaj, nekaj narobe.
Vse okoli nas je osebno, nisem še videl človeka, ki bi na okolico lahko odreagiral neosebno.
Vsiljujem mnenjeŠKaj ga sploh smem imeti, ali ga ne smem imeti, ker si ti užaljen, ker ti človek pove, da si slabič? Res si slabič, večji, kot sem si mislil da si.
Zakaj so ljudje v Polju, med drugim zaradi bage?Zaradi tega, ker dolgotrajno in aktivno kajenje marihuane, povzroča dolgotrajne možganske poškodbe, kar spet ni jasno samo nekemu , ki je pretežno nerazgledan.
Kaj zares misliš, da so vsi debilni okoli tebe? Medicinska sestra bo v 8 letih svojega delovanja na nekem področju že vedela verjetno s kom ima opravka, kaj misliš? Recimo pri nas imamo opravka s karcinomom na določenih delih telesa, ki ga povzročata alkohol in cigareti, a to se ti pa zdi logično, ker nisem marihuane omenil? Ojej.
Oni prle gor že v osnovi ne šteka o čem se gre, ne ločite mehkih in trdih drog, oz. želite ves čas prikazati svoja šibka dejanja s tem, češ da to ni nič takega. Pa alkohol in cigareti so nekaj tage, nekaj tako škodljivega, lahko rečemo, da je kajenje Marihuane zaradi mene, enako, kot pojesti vrečko Haribo bonbonov, dejstva bodo ostala ista, le ti se boš boljše počutil in boš lažjelagal sam sebi.
Vsak človek ima težave, eni jih rešujejo s športom, drugi z glasbo, eni delajo, da se sprostijo, eni pa enostavno sedite, gledate v steno in se zakajate, zapijate, saj je vseeno..razlike ni, zadetkarji ste isti, kot pijanci, no ponavadi ste tako eno in drugo. Kruta resnica tvojega malega zaplankanega Sveta.
lp

tzizek

Vse me glava začala boleti kda san to šteu ... pa nej zavolo vsebine ... zavolo načina na keroga je napisano :S

I-OWN-YOUR-MOM

Opet v prvi vrstici ocenujejš, ka se ges težko soočan z življenjon. Le se nika ne nafčiš? :))

Če kadiš, ne kršiš nikšoga zakona. BASTA.

Ka pa je NAROBE z nekin, što kadi? :) Razen toga, ka tebe iritejra, pa ti je zato NAROBE.

Pod osebno san mislo to, ka si pridržuješ pravico, ka lidan, kere ne poznaš, ocenujeješ kak lidi, keri se težko soočajo z življenjon, keri iščejo ljubezen indri, kak pa do partnera, narave, česarkoli že. Rejsan bi rad na osebnon nivoji nadaljeval? Ge man diklino, kera je na takšon položaji, ka ti v životi neboš. (saj to je tvoja komunicejranja raven, mar ne?). Man slujžbo, man mačko, man diklino, vse to man najrajši na svejti. Man tisoč in en interes izven del. časa, lejko se pa pomeriva v kakšon koli intelktualnon izzivi oz. športni panogi, ker tudi slednje obvladan vse do dokaj zavidljive mere. Lejko probava tudi na tribuni - ka vidin, či navijaš 90min. tak, kak navijan ge. Lejko probava ge ščeš, v kon ščeš. Če se že maš za takšoga nad-človeka, ka misliš ka lejko drujge analizejraš, pa gučiš kakše živote majo. No, daj, ka vidin, kakšen slabič san. Fuzbal, košarka, tenis - ka va špilala? Mislin ... saj dosti omenjaš šport, nej?

Slabič si dejansko ti, ka se nevejš opravičiti, ka talaš nekomi neka, čigli ga še poznaš nej. Ge v životi za nekoga, što spige 2 kupici vina na den, ne bi pravo, ka je slabič. V bistvi me sploj NE BRIGA ka dela. Ampak za tebe - višja filozofija.

Še itak misliš, ka idejo lidge v Polje s poškodbami možganov zaradi bage? Ahahaha. Vse, kar je omembe vrejdno, je, ka maš mejsec dni po ton, kak kadiš, slabši kratkoročni spomin. Po 30 dnevaj to oddide. Če pač kadiš skos, te maš skos malo slabši kratkoročni spomin. Torej, ne bluzi o ton, ka so lidge v Polji zaradi poškodb možganov kak posledica baga, ker je to laž. Če je bil nešče v tiston %, keri je zaradi toga, ka ma sorodnike, ka so nagnjeni k shizofreniji, pa če je kado 20 lejt po 20 đointov na den, pa vmes nej gor prišo, ka njemi na slabo dela, te se je mogoče rejsan kda znajšo tan. Npr. to: "A 2005 meta analysis of available data which evaluated several hypotheses regarding the correlation of cannabis and psychosis found that there is no support for the hypothesis that cannabis can cause cases of psychosis which would not have occurred otherwise". Ali kak ti to napišeš ... ahahaha. In ti meni o strokovnosti. Ahahha. Mi smo se že 2 leti nazaj štukali v eni temi, ge smo kelili not najaktualnejše raziskave neodvisnih znanstvenih institucij, šli v detajle o ton, napisali za par A4 strani materiala, ti pa meni o strokovnosti ... in nerazgledanosti.

Uživaj. :)

I-OWN-YOUR-MOM

Največji problem od vseh nas moreš meti v životi gli ti, zato ka te takše stvari sploj lejko iritejrajo.

Pa beseda svejt se z malin piše, če jo že tak ponosno omenjaš. :)

theused

Pišeš tu svoja mnenja in potem msiliš, da si ne morem ustvariti mnenja o tebi? kaj ti si star koliko, če smem vprašati? Ti si ena sama nebuloza.Ves čas nekaj trdiš, pa pol spet govoriš da to ni tako.
Poglej, zaradi mene, če kadiš časopisni papir, briga me dokler ne izvajaš tu neke propagande. Pa zmeraj, ko je govora o droga so vam najvelji protiargumenti alkohol in pa cigareti. Ne držiš se teme in to je tvoj veliki problem.
Daj mi nekaj zaupaj, zakaj ti kadiš travo? Moreš imeti neki razlog, morda se ga zavedaš?
Nimam jaz nikakršnih problemov v življenju, ravno obratno, tako dobro, kot zdaj mi nikoli ni šlo, vprašaj se pa sam pri sebi, kaj ne štima s tvojem življenjem, da potrebuješ stimulacijo v obliki zadevanja, da se lahko sprostiš? Kar se pa tiče samega vpliva marihuane na ljudi, mislim, da sem v življenju videl dovolj..tudi dva samomora dobrih znancev sem doživel, ki sta se ga vsak dan zadevala, da ne omenjam pač manj radikalnih škod, ki so biule ostalim narejene. S teboj dejansko težko debatira človek, ker si na niviju alkoholika. Tudi alkoholiku je težko dopovedati, da prekomerno pitje alkohola škodi zdravju.

dexter

LEGALIZE IT !!!

pisker

proklejti đankiji nemate cila v živote brezposelni se keš davlete za ganđo sploj nevejte ka tau vodi tudi do bole trdih drog te te pa depresivni čez par lejt pa de van mogla ova medicinska sestra s Polja ka ma 8 lejt izkušenj pomagate. pe več policije pa se kamere po parki samo pazite kda te v žurnali. alkohol pa ne vmešavlite, samo mejšajte

talicc

ma lepo vas prosim! eni ste tak, takak kakšne stare babe kere še vedno mislijo, ka je marihuana trda droga! Medicinske sestre majo naprimer v zdarvstenon domi ms na steni plakate drog in te vse pod trdimi drogami skup znapisane! Ge pa je tu tobak in alkohol recimo? Po mojem mnenju te tau prlej vničli, kak pa ganja. Tau je te vredi? Tau je spemeljivo?

Aja, pa če si keri tu pa tam kaj spuši, še neje đanki in ni rečeno, ka boš za leto dni že na trdih drogah! Tak da, malo se izobrazite ali pozanimajte, pa te debatirate, ne pa da govorite nekaj, kaj so vam vcepili v glavo!

theused

pisker ;))

talicc..ja, veliko novega si povedal :)

theused

AMpak eni ste res, kot da bi kje v šumi živeli, dobro, da ne pišete še o tem kako je zdravo kadit cigarete in biti pijan vsak dan ;)

I-OWN-YOUR-MOM

Mnenje si lejko ustvariš, nemreš pa se spujščati na takši nivo, ka boš me poniževal. Zato san ti napiso vse tisto glede športa, itd. Ker ge se ukvarjan s športon, delan, man tisoč in en interes, lidan proban davati hasek od sebe, proban kaj prispevati k družbi, itd. itd., in ti boš mene poniževal v smisli ka kadin zato, ka neman drujgih stvari za delati. Ka ščen povedati je to, ka je na svejti ogromno takših, ka živijo čist normalno, ne zganjajo pizdarij, itd., pa pač kadijo. Kadijo, kda majo čas zato. In to so takše količine, ka ti nede ama baš nika, či si skadiš par jointov tedensko. Kakše koli posledice so isto zanemarljive, kak či skadiš na den 5 čikov, na den pivo, dvej, itd. Ge san kak proti-argument čika pa alkoja nej navajo gli zaradi toga. Ka me isto ne motijo, dokeč pač ne delajo pizdarij, pa lejko pigejo kelko ščejo. In san ne pigen. Ponavadi je tak, ka so tisti, keri kaj ne uživajo, fejst nastrojeni proti vsen drujgin na svejti. Isto si ti. Ge pa san nej. Mogoče bi pa ti kaditi mogo - baga med drujgin preci skulejra, takka ... idealno za tebe. :D

Kadin jo z istoga razloga, kak ti ne pigeš 3l vode pa pogejš falat kruja, pa bi preživo. Kadin jo z istoga razloga, kak nešče spige pivo. Z istoga razloga, kak nešče more tedensko pogesti 3 čokolade. Kadin jo z istoga razloga, kak ti mogoče ribiš, pa ge nikdar nemo, ker se mi zdi totalno bedno. Kadin jo zato, ka se man še bole fajn (pa se že vači man skos fajn).

Predvsem pa jo kadin zato, ka man komi za razlagati, zakoj jo kadin. :D

Po vsen napisanon še itak misliš, ka NUCAŠ RAZLOG, ka kadiš? Po vsen, ka san ti napiso, moreš pa biti rejsan maloumen, ka ne skapejraš, ka man ge čist super život, in ka lejko kadiš enostavno zato, KER TE LEJKO GE PITAN TUJ KONTRA: ZAKOJ pa je ne bi? Či mi je vredi, pa man vredi život? Enjo mo te, kda mo mel razlog za to, ali? Ti nemaš razloga, ka bi začo in ge neman razloga, ka bi enjo. Torej? Nemre biti tak simple? Malo pogledni, što komi kaj vsiljuje - ti meni, ka man probleme, ali ge delan tu propagando za bago, kak si ti pravo prle.

Ziher sta se bujla točno zato, ka sta preveč skadila, ja. Ti valda tak lažeš, ka san sebi že vrvleš. :D Tu se je ziher nej šlo za travo, ali ti pač rad posplošiš to, ker si neveden človek, ker enostavne NE POSEDUJE zadosti znanja, oz. sploj nikšoga o ton, kak dejansko je. Neven či se zavedaš, ali vse, ka si povedo, ne drži. Redno kajenje vpliva več ali menje dokazano na kratkoročni spomin, in ti ne UNIČI možganov, to je po aktualnih raziskavah. Isto san 100% ziher, ka medicinska sestra nema pojma o teh raziskavaj in jih ne šte, isto kak ti nej. Samo či se že ščeš spujščati na nekši argumentejrani nivo debate, boš PAČ mogo začati nucati kakše vire, itd. Žal je tak. :D

theused

S čim sem te pa te užalil, s tem, da ti pravim, da si slabič? takšno mnenje imam o vsakem, ki se zapija ali zakaja. Se mi je zdelo, da ne veš zakaj kadiš Marihuano, marsi kaj tebi ni popolnoma jasno..zdaj že čokolado primerjaš s kajenjem trave? Nisem še nikoli pojedel čokolade, ki bi vplivala na mojo psihofizčno stanje tako, da bi bil od nje omamljen..pa kolega se nista bujla,ker sta preveč trave skadila, bujla sta se zaradi globoke depresije, ki jo je poglobila marihuana..ok.sploh ne vem kaj se menim s takimi izgubljenimi primeri, glej, zaradi mene, če spohaš vse kar se vžge, morda imaš od marihuane lepšo kožo in bolj svetle zobe, kakor koli, za mene si revše in zmeraj boš dokler boš iskal srečo v življu preko kajenja marihuane.
lp

I-OWN-YOUR-MOM

Pa valda, ka nej, či pa čokolada ne keli. V bistvi keli, samo na drujgi način - cuker pa to.. pravin zato, ka je nej nuja. Je isto pač neka, ka človik ma. Eni obožujejo čokolade, drujgi tartufe, treči bago. Zaj či mi paše, ka je te še bole zanimivo pa kreativno delati vse stvari, te mi pač paše.

Torej sta že bla v depresiji, nej pa sta spadnila v depresijo te, kda bi začala kaditi. Mislin, kak san ti pravo - logično je, ka pač enjaš kaditi, či vidiš ka ti kaj na slabo vliče. Nej je vse za vse.

Boli me kurac, ka si ti misliš. Sakši človik za sebe je specifičen primer, in ti me ocenjuješ po nekših standardih kao iskanja sreča, pa te ka san slabič, itd. Fora je pa, ka je v ton primeri BAGA še izjemno neraziskana, takka je težko ka koli trditi, še najmenje pa, ka te spravi v Polje, ipd. nonsense ... pa rejsan ne razmiš nika od nika. Prle san ti pravo odgovor - kadiš jo te, kda maš prosti čas, ka ti je pač fajn in ker si v tiston % lidi, kerin pač baga paše. Eni probajo, pa ne kadijo več nikdar, eni kadijo 1x mesečno, eni 1x tedensko, eni 1x dnevno ... čist odvisno. Ne obstaja gumb, ka bi v sekundi, kak začaš kaditi, takoj sprožo nekšo depresijo v sebi. Če ti ide k tomi, to začujtiš, pa znaš, ka več nesmiš kaditi - mislin ... zakoj bi delo neka, ka ti ne paše? Isto san tudi proti tomi, ka bi kadili srednješolci, oz. še menje osnovnošolci, ker so v fazi razvoja. Ali ge nekak gučin v smisli, ka maš pač ostale stvari v životi zriktane (šola, kariera), pa te lejko kadiš v proston časi. To zaj že fejst na osebnon nivoji gučiva, ker se razumni lidge še itak ne vtikajo v to, ka živijo drujgi lidge. To je ostalo samo še v Prekmurji ...

theused

Poglej, čisto preprosto ti bom povedal razliko med čokolado in med popitim alkoholom ali skajeno ganjo..pojem čokolado, lahko mirno sedem za volan, ker le ta ne vpliva na stanje moje zavesti. Spiješ 4 pive, skadiš dva jointa, so omamljen in nevaren zase in za okolico, za volanom.
Nikjer nisem napisal, da marihuana sproža depresijo, ampak jo poglabja. Ljudje, ki so že depresivni in kadijo marihuano, jo kadijo ravno zaradi stiske, kot sem ti že napisal, občutek potrebe po zadetosti izhaja iz nekega osebnega nezadovoljstva, nesamozavesti itd. če si zadovoljen sam s seboj in se veš iskreno smejat, ne potrebuješ nobenih omamnih stimulansov. Se pa strinjam z enim kar si napisal, odrasel, oz. polnoleten človek naj počne sam s seboj kar mu paše in če je sposoben kontrolirat svoje potrebe, potem ni panike, mlajši, ki so izpostavljeni družbi, pa je vsekakor težje in žal so prav oni tisti, ki mislijo , da s prižganim jointom ali popitim pivo, počno revolucijo v Svetu, v bistvu si pa samo slabšajo izhodišče za prihodnje življenje.
Jaz kadim cigarete, od katerih nisem omamljen, jih kadim in ne morem nikakor reči, da so cigareti dobri za moje zrdavje, tudi za duševno prej niso, kot pa so..pa nisem hudi odvisnik, lahko tudi 4- 5 ur ne prižgem cigareta, ko ga pa skadim, pa ta nikakor ne vpliva na mojo zavest, kar je še zmeraj velika razlika med marihuano in cigaretom.
lp

dexter

Mejne pri marihuani najbole mouti hašišarska lakota.

Reigns

4-5 ur lahko zdržiš brez cigareta?
in ti boš govoril o zasvojenosti?
in ti imaš pozitiven razlog, da kadiš?

-brezveze je razlagati o ljudeh, ki kadijo cigarete kaj se z njimi dogaja, ko si ne skadijo in kaj se dogaja z tistimi ekstremnimi pušačami cigaretov.

-ti si pa šel v te ekstreme in govoril o despresijah in samomorih

-torej ti veš, da ni dobro, da kadiš, uporabnik I-OWN-YOUR-MOM pa je prepričan, da je dobro, da kadi...in po tvojem mnenje na katerega bo ta stvar boljše vplivala?-predvidevam, da ne bereš knjig o energijah, tako, da ti sploh ne bom razlagal o transurfingu

Reigns

dexter maskota:)

theused

Pa mkdo govori pozitivnih razlogih da kadim? Kje sem te to jaz pisal? Ravno bratno sem napisal, da sem kadilec in da vem, da kajenje ni ok.in ne bom delal neke prezentacije, češ kako je kajenje dobro..in govorim ti o stanju zavesti in primerjavi med cigaretom in skajeno marihuano..se še po cigetu nisem nikoli nekontrolirano smejal, nikalo ga nisem kadil, zaradi zabave, nikoli nisem bil opravilno nesposoben zaradi cigareta..kapiš? Ti prevedem v prekmurščino? Hebo vas funkcionalna polpismenost.

theused

Ni dovolj brat, treba je razumeti prebrano, s tem imaš očitne težave, reigns.

Reigns

theused pisal si o negativnih učinkih kajenja marihuana,torej sem sklepal, da imaš ti pozitivne stvari zaradi katerih si se odločil za kajenje cigaretov. Ampak vidim, da pač imaš tak pristop, da blatiš vse kar ti je tuje, oz. za kar se nisi odločil ti...govoriš o stanju zavesti jaz pa tebe sprašujem o odvisnosti, saj ti zdržiš celih 5ur brez cigareta...torej nisi povsem funkcionalen človek, ker te določena stvar zadržuje,obremenjuje,zasvojuje...

Seveda, da ne kadiš cigaretov zaradi zabave,kadiš jih zaradi frustracij,živčnosti in najbolj odvisnosti...mogoče pa zaradi pritiskov v državni policijski službi?sklepam, sicer pa me ne zanimajo vzroki,še manj me zanima tvoj pogled na stanje zavesti, ker kot pravijo, prvo izkusi pa potem govori iz izkušenj, ne na pamet prosim.

theused

Poglej človek božji, niti osnovnih pojmov ne ločiš, zasvojenost in odvisnost sta dva različna pojma. Jaz sem zasvojen s cigareti, nisem pa odvisen od njih,odvisen sem od hrane, kisika..in cigarete kadim iz navade, to je to..in še enkrat, cigareti ne delujejo omamno, kot marihua in tu je srž zgodbe..primerjave niso na mesti, kot ni na mestu tvoji funkcionalna pismenost, še zmeraj....;)

fro

Trava je vrede, kda jo kadiš v mejah normale.

Ali zaj pa recimo ka si kak moj cimer v lj, ka se 3x na den poči, pa odi okoli kak zombi, pa prespi ostaloga pol dneva, te se zamisliš malo.
Ges si tudi kdaj pa kdaj kakšoga skadin, ka mi paše & zagovarjan legalizacijo trave, ali či pretiravaš (kak s sakšo stvarjo), te lejko tudi trava zjebe.
Pa nišče mi nede pravo ka nema negativnih posledic, ker jih (preverjeno) ma.
Poznan dosta kolegov, keri so nej mogli napravti niti SŠ, zato ka so tak zgubleni pa zasenjani bli (wake & bake varjante).

Reigns

THEUSED, či si ti vgojno skadiš čik, pa te ne zadene, oz. ne omami kak ti rad uporabljaš to besedo, te ali nosiš očala pa ne opaziš toga:) ali pa pač opet na pamet gučiš..samo bi te še pito v kero skupino razvrščaš tobak,,in če je to nej grupa snovi za omamljanje, te bi ti priporočo ka ne gučiš na pamet, še enkrat. Pa zdaj je že čas za čik ka si že gvušno 5 vur zmesta:)ostali pa lepo naprej funkcioniramo brez kakšne potrebe po kakšni snovi, ki bi nas zadrževala pri delu.

secufin

Vsi, ka komentejrate poročilo PU M. Sobota si preštite še članek pa predvsem komentare na povezavi:
www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/povratnike-caka-do-deset-let-…

secufin

Je pa dejstvo, ka mamo na PU M. Sobota najbole nesposobne policaje pa kriminaliste (s ten mislin tüdi na vodjo SKP PU MS)v Sloveniji! Tou trdin na podlagi statistike vseh slovenskih PU! V Pomurji mamo največ policajov na število prebivalcov! Na 210 prebivalcof mamo enoga policaja! In gli zavolo toga, ka mamo preveč policajof pa kriminalistov, pa zatou, ka nemajo čednejšoga dela, so pač preokupejrani s travof! V pomurji Mamo največ kaznivih dejanj s področja drog v Sloveniji, pa najmenje prekškov po ZPPPD! Tou pomejni 70 % kaznivih po KZ-1, pa samo 30 % prekrškov po ZPPPD! Zakoj? Zatou, ka si nesposobni soboški kriminalisti s ten zdigavlejo učinkovitost, z učinkovitostjof pa plačo! V večini PU po Sloveniji je razmerje 10 % kaznivih dejanj po KZ-1 pa 90 % prekrškov po ZPPPD! Kelko so vas že pelalo na pregled za THC? Znate kelko je kazen za vožnjo pod vplivon THC? 0,00 € pa 0 kazenskih točk!

secufin

theused!

Ne nakladaj o nekšoj stvari, o keroj nemaš pojma!

bolano

secufin zelo zanimijvi članek, predvsen komentari! Se strinjan glede toga ka si napiso. Na žalost edina možnost ka te barabe uspejo je ka nekoga "zahačijo" pri dilanji. Kelkokrat so na nezakonite način dobile travo??? Brez naloga itd.? so si pa kvazi dileri sami krijvi ka ne poznajo zakonof. Srčno vupan ka de se ta policijska svinjarija nehala!

Daddy_Cool

Zadnjič mi je glih kolega razlagal, da je baje kokain pri nas v Pomurju zelo razširjen in široko uporabljan. Čudno mi je, da ga potem uspejo zasečti samo 10 g, lani pa celo nič. Lahko bi res šlo za kakšne grde igrice.

secufin

Na žalost se soboški policaji pa kriminalisti idejo male šerife, keri mislijo, ka si lejko privoščijo vse! Čigli majo policaji vse več pooblastil, pa bi vseeno mogli delati po zakoni!

1. Za legitimejranje ti more policaj povedati vzrok
2. Policaj ti lejko napravi samo t.i. varnostni pregled, keroga si ponavadi zmislijo zatou, ka nemre načik napraviti osebne preiskave! Varnostni pregled ti pa policaj lejko napravi samo, či sumi ka maš s sebof orožje.
3. Varnostni pregled pomejni, ka ti lejko samo pretipa oblačila z zunanje strani, nesmi ti pa niti slučajno segati v žepke, niti zahtevati, ka jih sprazniš!
4. Gnesden mate vsi pametne telefone! V postopki ma vsaki pravico snemati cejli postopek (preverjeno pri GPU). Se pravi, kda te policaj zača kaj spitavati - record!
5. Či koga še kaj zanima naj se javi.

Či koga zanima glede postopka zaradi vožnje pod vplivom THC - naj se javi.

Reigns

SECUFIN 10+ za tebe,vsi komentarji so odveč.

THEUSED, še enkrat ponovimo vajo iz vrteca..ne delaj drugim tisto kar nočeš, da bodo drugi tebi in ne govori drugim, kar nočeš, da bodo drugi tebi.
-prešti si svoj tretji post na to temo in se spotakni ob besedo zasvojenec, ka si gučo uporabniku I-OWN-YOUR-MOM da je odgovarjal tipično zasvojensko, pa dodal si še ka se težko sooča z življenjem.

v zadnjem tvojem postu navajaš, da si sam zasvojenec!!!nagradno vprašanje:kaj je tu nelogičnega?

glej, v redu, pač se trudiš pisati stvari, ki jih prebereš na internetu, ampak svetujem ti, da tisto stvar katero ne izkusiš, niti ne moreš o njej soditi,,,pa toliko o tvoji funkcionalnosti in branju ter govoričenju enkrat tak drugič tak..to ne valja gospod. lep dan še naprej.

secufin

Sobochanec - ti si debil!

secufin

Diklina - mislin, ka bi se ti mogla malo izobraziti na ton področji!

secufin

qbase - si ti kakši stručko ali pa policaj?

secufin

Preštite si komentare pod ten člankon v slovenski novicaj. Mislin, ka prvi komentar najbole odraža situacijo na PU M. Sobota! www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/povratnike-caka-do-deset-let-…

Rejsan me zanimajo komentari!

theused

Ja, kolega nazivam z zasvojencem in ne z odvisnikom, tako je..sem vam napisal, da si lahko odvisen samo od kisika, od hrane, pozimi od ogrevnja itd..da si pa od cigareta lahko zadet? Hvala za info.tega do sedaj nisem vedel in se ob tem podatku predam, ostal sme brez besed.
ln

I-OWN-YOUR-MOM

Jao, no. Valda, ka ma. Zakoj pa misliš, ka je zasvojljiv? http://en.wikipedia.org/wiki/Nicotine#Psychoactive_effects

Na dugi rok čiki v primerjavo z (izključno) THC-jon napravijo dosti več škode. In ja, pri bagi si vsaj zadeti - maš neka od toga. Pri čikaj to ne občujtiš ... občujtiš samo, ka ti fali, pa te kda skadiš, te to dobiš.

Razliko med odvisnostjo in zasvojenostjo pa poznaš samo ti. :D

I-OWN-YOUR-MOM

Pa nej ka jih san ne bi kado. Rad bi jih pa pujsto, zato ka haska neman od njih. :)

Sobochanec

@I-OWN-YOUR-...
Woahhh, kak si popi*j*zdo.
Takše razpotejgnjene poste si napijso, ka se že na daleč vijdi, ka ne kadijš pri tipkovnici. Zmejs si enoga na plujča luči, pa de ti fčasi boukše, pa ešče pulz ti na mesto stoupi.

enx

nemo pravle ka je trava kriva ka je svejt v gospodarski krizi pa ka se zavolo trave vojne začajo ?

enx

pa što prave ka trava vode v drujge droge se redno redno moti ka je to svar od samoga posameznika kak daleč šče človek san ite

enx

ja pa psihični bolniki nebi bokše bilo en đointek skaditi kak pa 2 helx ali ka že gejte mislin ka je naravna rastlina bole zdrava kak pa ta kemija ka jo mečete v sebe mislin ka vas gej preci za takšimi problemami premislite !!

enx
I-OWN-YOUR-MOM

Sobochanec,

zaj mi folga za en čas. :D rejsan bi si skaditi mogo nekšoga, bar se mi štukati ne bi dalo. :)

zeiss

Vsake ma po svoje prav! Prvo ka bi rad pravo je ka se ne zanašajte preveč na dokumentarec Poročilo: Žbe, zatau ka neje tudi vse tome tak kak pravijo tan in ge xy dokumentarcov keri kontra pripovedavlejo.. Eden ka je omeno ka trava vodi k tršin drogan.. Odvisno od posameznika ge pravin, eni keri probajo učinek marihuane in se jin zdi tista evforija fajna bi radi tudi probali iz radovednosti kakšni so učinski trših drog.. Večina pa se jih vseeno odloči ka je tau zgornja meja in tudi ostanejo na đointe.. Pomoje vsakodnevno kajenje po par đontov ma določene posledice keri se vidijo predvsen v psihičnih motnjah (depresija, problem s spominom, dekoncentracija itd.) vendar se ti simptomi pokažejo predvsem v poznejših letaj.. San pa že opazo ka pri mladih keri kadijo tudi 10+ đointov ka deluvlejo nekak "preprani". Občasno kajenje pa definitivno pozitivno vpliva na telo. baukša regeneracija tela po športih (primer M.Phelps), relaksacija, kreativnost/inspiracija itd. Zagovarjan občasno kajenje! Konc koncov je več lidij mrlo od tobaka kak pa od marihuane!!

secufin

Fora je v ton, ka bi se vsi neka mejšali v život drüjgoga, pa bi prepovedali vse po vrsti! Vsaki ma pravico delati s svojin živlenjon ka šče! Puritanski slovenceljni (prekmurci pa itak prednjačimo) bi prepovedali vse! Prve so bile na vrsti droge, tak pomali de tobak, pa alkohol, pa prepovedati ščejo debelost, pa sladkane pijače do obdavčili... Mislin, ka je ta naša demokracija na čista zgrešenoj pouti! Pa či še ne vejte! Umeten THC pod imenon Dronabinol se v Avstriji nüca v medicini že 20 let, plačüje ga pa zdravstvena zavarovalnica! Naši glupi kvazistrokovnjaki pa nemajo pojma o pojmi! Dokazano je, ka je konoupla nej zasvojljiva, od konouple nemreš mrejti, pa še zdravi en küp betegov! Či bi THC (pa še drüjgi kanabinoidi) nej meli terapevtskih učinkov, te bi farmacija nej delala umetnoga! Ergo - lejko nücate naše extrakte kamilice, niti slučajno pa si nesmite sküjati kamilice! Pravzaprv se tou že dogaja! Zatou je prepovejdana prodaja zdravilnih zelišč (či so deklarejrana kak zdravilo) izven lekarn, či pa na njih piše samo čaj, se pa lejko odavlejo tüdiv špari! Zakoj se pa policija tak trga zavolo trave? Zatou, ka droge predstavlajo več kak 50 % dela soboških kriminalistov, od vsej drog pa je trava zastopana v 90+%! In či bi bila trava dekriminalizejrana poejni, ka tej kriminalistov ne nücamo! Znate ka mamo v Pomurji za 50 % več policajof na število prebivalcov kak je slovensko povprečje? In ka nemajo kaj za delati, se spravlajo na travo!

Vipko
čevapčič na ražnje

.. ge tudi že cejlo življenje trpin zaradi revščine, ale san nikoli nej pomislo na tau, ka bi v kemiji isko potešitev, srečo ali katerokoli že pač obliko .. san lekar preci sposoben absorbejrate bolečino na naravni način ali kak se že tome pravi, deca moja? ;-)

.. no, saj nej mus, ka se določene kemije poslužuješ zaradi toga, ka bi bil žalosten etc., .. ali pa ka bi bil slabič etc., .. he he .. nej takšne stereotipne kujčte .. :-)

.. meni paše zmejs biti pijan, gda pač se tak zgodi kak vzgib trenutka/situacije .. :-)

.. drugače pa .. thc pistij posledice, če pretiravaš .. trava je lejko nevarna, ampak je nej tak nevarna, ka bi mogla biti prepovedana - če je trava prepovedana, bi alkohol še bole mogo biti prepovedani, samo nejde tau, ste naujre, ka bi tau pomejnilo za svetovne finance?! :-))

.. uhj, kak san lipauj po domače napiso, direkt za srednješolski spis .. :-)

george

Zaj se je pa meni đoint zalüšto, ha,ha,ha

secufin

theused - nemaš pojma o pojmi! Malo se kaj izobrazi, ka neboš gučo bedarij (velkih)!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice