Slika je simbolična.
V Gornji Radgoni je prišlo do sumljivega nagovarjanja otrok. Zdaj so znane nove podrobnosti.

Včeraj smo poročali, da je v Pomurju prišlo do novega primera sumljivega ogovarjanja otrok. 

Tokrat je na nagovarjanje otrok s strani neznancev opozorila mamica otroka iz Gornje Radgone.

Kot je zapisala, je neznan moški nagovarjal njeno devet letno hči, ko se je odpravljala domov. Mati otroka je zadevo že prijavila policiji, kljub temu pa starše opozarja, naj bodo previdni. 

Kaj so ugotovili policisti?

Z vprašanji glede omenjenega dogodka smo se nato obrnili tudi na Policijsko upravo Murska Sobota, ki je zdaj sporočila podrobnosti policijske preiskave glede nagovarjanja otrok v Gornji Radgoni.

Policisti smo bili včeraj, ob 16.51, s strani občanke obveščeni, da je otroka na poti v Gornji Radgoni ogovoril neznanec. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je deklica okrog, 16.10, hodila po Partizanski cesti. Na poti jo je ogovoril neznanec, ki je nato odšel v smeri Pokopališke ceste.

Policisti so na kraju pregledali okolico, vendar osebe niso izsledili. Policistom v opravljenem razgovoru ni uspelo pridobiti dovolj dejstev, ki bi nakazovala na storitev morebitnega kaznivega dejanja ali prekrška, je pojasnila Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Murska Sobota. 

Policija ponovno opozarja, da se starši pogovorijo z otroki glede podobnih situacij!

Kot so še dodali soboški policisti, se s takšnimi obvestili večkrat srečujejo in tudi takoj reagirajo ter zberejo prve informacije in zadeve spremljajo, predvsem v smeri identifikacije neznancev in ugotavljanja namena.

Staršem pa ob tem svetujejo, naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijahin naj jih opozorijo, da: 

  • Naj ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam ne glede na obljube, da bodo kaj dobili (razna darila). Otroci se morajo naučiti, da se v takšnih primerih ponudbi zoperstavijo z odločnim NE.
  • Otrokom je hkrati treba pojasniti, naj si v takšnih primerih zapomnijo čim več podrobnosti (opis osebe, vozila in podobno), zatem pa takoj pristopijo do najbližje odrasle osebe in ji takoj povedo kaj se je zgodilo, še sporočajo iz Policijske uprave Murska Sobota. 

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kroški brod (nepreverjen)

Vsak otrok ima mobitel za kaj ne pokličejo policijo takoj .

vodka (nepreverjen)

Ogovoril. Kaj pa ji je povedal?

levak (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Presneti črni Janšisti. Ne dajo miru . Že otroke nagovarjajo naj stopijo v njihov podmladek, oni pa seveda nočejo, ker vejo kakšni so.

. (nepreverjen)

Zares grda zloraba. So pravi peklenščki.

In reply to by levak (nepreverjen)

rojko rules (nepreverjen)

ti si obsedeni bedak

In reply to by levak (nepreverjen)

Jenomene (nepreverjen)

Se ti je zmejšalo? Zavolo takši bedakov, šterin je Janša vse krijv, mamo bedaka na vladi!

In reply to by levak (nepreverjen)

jamrekov (nepreverjen)

Blesavi stariši so že tak sprestrašili tou bougo dečico ka pomali več nišče dece gledati na cesti nede smeo, brez ka bi bil obtoženi ka ščej deco kradnoti. Me prav zanima ka je tej "kradljivec dece" li pravo toj deklici.

vodka (nepreverjen)

Nekaj podobnega kot recimo, da telovadni učitelj ne sme prijeti deklico pri telovadbi ali pridržati, če pada. Pa recimo prii nesreči ne pomagati, da mora učiteljica priti. Blesavo do amena.

In reply to by jamrekov (nepreverjen)

Jack000000 (nepreverjen)

Mogoče je kaj na tem, mogoče ne. Je pa mati tudi pod nivojem. Kje pa je bila sama, ko je 9letni froc po ulicah skakal, če je že vse tako nevarno???

In reply to by jamrekov (nepreverjen)

Ombb (nepreverjen)

Torej ti odis po cesti pa gucis deci ka bi se spilo z njimi? In to ti je normalno?! Naj sobotainfo posle tvoj IP policji ka te malo preglednejo

In reply to by jamrekov (nepreverjen)

Strokovnjaki (nepreverjen)

DECO TAKOJ V GETO SPAKIVATI KA DE MER.

čarni vrag (nepreverjen)

Očitno jo neznanec ni vabil v avtoali k sebi. Samo ogovarjanje v tej zmedeni vukojebini pa še ni zrelo za smrtno kazen.

Haah (nepreverjen)

Zakoj bi tujoga otroka keroga NE poznas ogovarjo?? Razlozi lepo prosim

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

NaLEVOkrug (nepreverjen)

Deco na povodec, pa kak fijakerski konji! Starši delajo paniko, pa sagajo deco z objavami njihovih slik, pa izpostavljanjon! Prijava policiji folga, nej pa saganje še drugih pa kao nekša samopromocija. Zamislite se!

Ombbb (nepreverjen)

Paniko? Ka smo nej meli zadosti PEDOFILOV in to OBSOJENIH v Prekmurji!!! Me njimi so se ucitelji sportne vzgoje. Ce so pedofili tak “redki” zakoj jih je telko ze samo v Prekmurji? Zakoj je telko posilstve dece? Ce jih je tak malo… samo pedofili branijo pedofile

In reply to by NaLEVOkrug (nepreverjen)

Fyvubh (nepreverjen)

V ameriki pa elita dojenčke gebej.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice