*Fotografija je simbolična
Soboški policisti so včeraj obravnavali prometno nesrečo, v kateri je prišlo do hude telesne poškodbe.

Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, je včeraj, malo po 12. uri v Murski Soboti voznik tovornega vozila pri vzvratni vožnji po levem pločniku z zadnjim delom vozila trčil v pešca, ki je hodil po pločniku.

Po trčenju je pešca vrglo na tla in je ostal pod vozilom. Pešec je bil v nesreči hudo telesno poškodovan.

Zoper voznika bodo policisti podali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje zoper varnost javnega prometa. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pika na I (nepreverjen)

Zelo neprijetna zadeva za pešca. Voznik bi moral res bolj paziti. Ampak tudi pešci lahlo malo bolj pazimo in ni glih nujno da hodimo okrog velikih vozil in strojev. Vsa ta vozila imajo zvočma opozorila.

gostja 426 (nepreverjen)

Tudi pazljiv pešec se zdaj tovornjakom v centru ne more izogniti.

In reply to by Pika na I (nepreverjen)

čikapajo (nepreverjen)

Ja, res je, da pešci večkrat hodijo kar vse povprek. Dejstvo pa je tudi, da vse prevečkrat tovornjaki vozijo, kot bi bili sami na svetu. Večini se še mudi. Še posebej je nevarna vzvratna vožnja, ker so od zadaj mrtve cone, kjer voznik ne vidi kaj je za tovornjakom.
Še posebej so zgodba zase razni kombiji. Očitno se jim vedno hudo mudi in se ne ozirajo kaj veliko na druge ljudi in na cestno prometne predpise. Glavno, da biznis laufa in se dela dobiček.
Dnevno srečujem kombije znanega Soboškega podjetja, ki se požvižgajo na vse. Večkrat dobiš občutek, da hoče kar vse pred seboj izriniti s ceste, ker so mu pri divjanju moteč faktor.
Zanimivo je, da si ljudje v osebnih vozilih za brez veze, za foro in zaradi zabave in ker ima še kdo drug omislijo kamere in jih dajo na sperdnjo šipo, da snema vse pred njim.
So pa redki tovornjaki, ki bi imeli od zadaj nameščeno kamero, da bi lahko videli, kaj se za njimi dogaja.

abcdf (nepreverjen)

Nej čudo, saj pa v ms se vse povprek lejče, pešci tak več nika okoli ne gledajo, ka more biti telefon v rokaj, kolesari nej lejvo nej desno samo prek prehoda, cestno prometne predpise pa tak rejdko što upošteva ....

Starejše novice