VIR: PUMB
V manj kot treh urah so mariborski prometni policisti ujeli kar tri voznike osebnih avtomobilov, ki so na avtocesti vozili s hitrostjo več kot 200 kilometrov na uro.

Mariborski prometni policisti so v petek, 30. oktobra, na avtocestnem omrežju na območju Policijske uprave Maribor izvajali poostren nadzor cestnega prometa s policijskim službenim civilnim vozilom z vgrajenim video-nadzornim sistemom Provida 2000. 

V manj kot treh urah so ugotovili kar tri voznike osebnih avtomobilov, ki so na avtocesti vozili s hitrostjo več kot 200 kilometrov na uro.

Vir: Postaja prometne policije Maribor
Vir: Postaja prometne policije Maribor

Okoli 18.25 so na avtocesti A4 Slivnica – Gruškovje, izven naselja Prepolje, kjer  je hitrost omejena na 130 kilometrov na uro, ugotovili, da je 44-letni Mariborčan z osebnim avtomobilom znamke Mercedes Benz na razdalji 1705 metrov vozil s povprečno hitrostjo 221 kilometrov na uro.

Voznika so ustavili in mu izdali plačilni nalog s predpisano sankcijo 1200 evrov, izrekli pa so mu tudi devet kazenskih točk.

Okoli 19.55 so na isti avtocesti izven naselja Zlatoličje, kjer je hitrost omejena na 130 kilometrov na uro, ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes Benz, ki ga je vozil 42-letni državljan Hrvaške, na razdalji 695 metrov vozil s povprečno hitrostjo 202 kilometra na uro.

Predpisana sankcija za ugotovljen prekršek je 1200 evrov in devet kazenskih točk. Voznik je polovični znesek izrečene globe plačal na kraju, kjer so ga ustavili.

Okrog 20.55 so policisti na avtocesti A1 Ljubljana – Maribor izven naselja Slovenska Bistrica, kjer je hitrost omejena na 130 kilometrov na uro, ugotovili, da je 30-letni Ptujčan, voznik osebnega avtomobila znamke Ford Mondeo, na razdalji 1188 metrov vozil s povprečno hitrostjo 204 kilometre na uro.

V postopku so policisti vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal vrednost 0,35 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog za predpisano sankcijo za oba ugotovljena prekrška: 1800 evrov in 17 kazenskih točk.

Policisti znova in znova opozarjajo voznike, da spoštujejo cestno prometne predpise in vozijo svoja vozila po omejitvah hitrosti. Kljub opozorilom policisti še zmeraj ugotavljajo kršitve voznikov, ki huje kršijo cestno prometne predpise, s tem pa ogrožajo svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu. 

Neprilagojena hitrost je še zmeraj najpogostejši primarni vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

tisti ki ni sposoben peljati več kot 200 km na uro je sigurno peder

- (nepreverjen)

Realni DF tij ka si socialne problem v toj državi nemaš niti za biciklin nej ka bi še avto vozo. Itak si pa najvekši peder na ton sveti.

In reply to by Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

Kageste orginal (nepreverjen)

mama ti je najvekši peder na ton sveti
zato ker ima tvoja mama brke
i hodi vcat na moški wc

In reply to by - (nepreverjen)

Replika (nepreverjen)

Vej pa nega več 101 jugecov,katric pa še kakšeh jugo avtojov. Vej pa z teme današnjeme avtoje se pelaš 200 pa sploj ne vejš če se pelaš.... Tu be trbelo tuj zakon spremenite ka na meste za parkirnino so isto mere za yugoslovanske avtoje. Ge so evro mere???????????

6881 (nepreverjen)

173 pa 191 je nej več kak 200

3_zombi (nepreverjen)

tehnologija v avtojih je bomba. Od mašin, podvozja, gum je varna za 300kmh. Ampak nikoli neveš ali je za volanon fernado alonso, pijanec, 20 letnik kere se bavi s travo. Kazni morajo biti in jih spraviti brez izjeme s ceste. Kazne so še premale.

darrrrkoo (nepreverjen)

Ka se pa te 200 pelate po hitroj cesti kazni pa mamo tak velke ka je katastrofa v avstije so pou menše ali še več..pa majo minimalno plačo inauk vekšo telko o poštenje naših politikov pa policajof...

Alenka Buzerantovšek (nepreverjen)

ko greva z možem domov v Bosno
moj Suljo tera gas do daske in tudi velikokrat prekorači 220 km

In reply to by darrrrkoo (nepreverjen)

Jim Beam

Le čevlje sodi naj kopitar...

911gts (nepreverjen)

Prejšnji tedem sem se z mojim poršejem peljal 290 pri omejitvi 70 še dobro da ni bilo plavih smrduhov

Starejše novice