Foto: BoBo
Ponoči je prišlo do tragične nesreče na Velenjskem jezeru. 22-letnik je odšel plavat in se ni vrnil, zaradi tragedije odpovedani dogodki ob odprtju kopalne sezone.

Danes ponoči je prišlo na Velenjskem jezeru do tragične nesreče. Mlajši moški, star 22 let, ki je bil v družbi prijateljev, se je okoli ene ure ponoči odločil, da gre plavat v jezero. Ker se iz vode ni vrnil dalj časa, so prijatelji poklicali policijo. 

Posredovali so gasilci PGD Velenje in reševalci Podvodne reševalne službe Slovenije - Postaja Velenje, ki so preiskali območje in okoli 4. ure zjutraj našli osebo, ki pa ni več kazala znakov življenja. Okoliščine dogodka preiskujejo pristojne službe, po prvih ugotovitvah naj ne bi šlo za nasilno dejanje. Natančen vzrok smrti bo pokazala sanitarna obdukcija.

Po najnovejših podatkih je skupina prijateljev nameravala zaplavati do igral, ki so nedaleč od obale. 22-letnik si je vmes premislil in se vrnil do obale, z njim je do obale plaval fant iz skupine. Ko je varno prispel na obalo jezera se je fant, ki je z njim priplaval do obale, vrnil k ostalim prijateljem, ki so bili pri vodnih igralih. Ko so se čez nekaj časa vrnili na obalo, so opazili, da 22-letnika ni, začeli so ga iskati in o tem tudi obvestili policijo, so sporočili iz Policijske uprave Celje. 0 TRAGIČNO: Na Štajerskem med plavanjem utonil mlajši moški Na kraj so takoj odšli policisti, gasilci s čolnom in potapljač ter začeli z iskanjem. Potapljač je pogrešanega 22-letnika našel mrtvega v vodi blizu obale. Na podlagi zbranih obvestil je tuja krivda za smrt 22-letnika izključena

Zaradi tragedije odpovedane prireditve ob jezeru

Do tragedije je sicer prišlo v času prireditve Skok v poletje, ki predstavlja uradno odprtje kopalne sezone na Velenjski plaži. V Mestni občini Velenje so se odločili zaradi tragedije odpovedati današnji del prireditev ob jezeru: 

"Zaradi tragičnega dogodka, ki se je ponoči zgodil na Velenjskem jezeru, odpovedujemo današnji del prireditev – tekmovalni del Pljuska in večerni koncert Drugo Dugme in Rock Partyzani. Tragičen dogodek v Mestni občini Velenje obžalujemo in svojcem izrekamo iskreno sožalje."

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ergert (nepreverjen)

Nemaš kaj dosta za preizkovati.. Ob 1 večer se ide kaupat tiste kere si je drapno bar 6 pijv kaj žganoga pa še mogauče kakšen joint. Taka nje umetnost ka se zgaudilo, skočo v vodau plavo, se malo potaplo zgujbo orientacijo pa gotovo.

Žalostno. Ampak tak je kda se deca idejo đeksone po tun ka cejlo nauč pigejo.

administrator (nepreverjen)

zato se pa jaz ne kopam

zoro05

Ge se pa, ka neemo zamazane

In reply to by administrator (nepreverjen)

prdec (nepreverjen)

Pouyeki , se vi med sabo razumete kaj govorite? Kakšen jezik je to? FAJ!!!.

Starejše novice