Policisti spet imeli polne roke dela.

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali tri kazniva dejanja, pet prometnih nesreč z gmotno škodo, manjši požar, nedovoljen vstop, dve kršitvi javnega reda in miru ter dva primera povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so v Gornji Radgoni obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, v Murski Soboti tatvino v trgovini in v Bratoncih tatvino motorne žage.     

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelja sta se ob intervencijah policistov pomirila in s kršitvijo prenehala.     

Zaradi nedovoljenega prehoda državne meje je bilo prijetih petnjast tujcev.  

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na pomurski avtocesti.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
oškodovanec (nepreverjen)

Za vlom v stanovanjsko hišo, hudo kaznivo dejanje pokličeš policijo, naredijo zapisnik, ter uvedejo postopek proti neznanemu storilcu. Zadevo predajo tožilstvu za raziskavo postopka, tožilstvo potrdi vlom v stanovanje proti neznanemu storilcu. In je vse končano! In vse to traja že pet let s trdnimi dokazi odvetnika o hudem kaznivem dejanju storilca. Zadeva je prišla tudi do vrhovnega tožilstva, vendar je postopek ostal isti - 'proti neznanemu storilcu'. Spremenilo se ni nič, ostal je še vedno 'neznani storilec'!

V odgovoru tožilstva prejmem, da '...tudi če je tako kakor vi navajate o kaznivem dejanju, zadeva se ne bo spremenila.' Kar za mene pomeni, da še vedno ostaja neznani storilec in pravne pomoči tukaj ni!
Vse to govori o kršitvi človekovih pravic ter Ustave Republike Slovenije. Obenem smo se pisali tudi VARUHU ČLOVEKOVIH PRAVIC. V odgovoru mi svetujejo, da gremo v civilno pravdo ampak se moram zavedati posledic tega.

Vsa dejstva so bila v pismu poslana v vednost tudi predsedniku države Borutu Pahorju, predsedniku vlade Marjanu Šarcu, parlamentarnim in opozicijskim strankam (SDS Janeza Janše, SNS Zmaga Jelinčiča, Luki Mesecu Združene Levice), Vrhovnemu tožilstvu Republike Slovenije, Varuhu človekovih pravic, kot tudi medijskim hišam (Uredništvo PopTV, RTVSLO, PlanetTV).

MOJA IZKUŠNJA! UKREPA NIHČE! Državljani smo žrtve tatov in hudih kaznivih dejanj, pomoči pa nobene!
Sam predsednik vlade Marjan Šarec je tedaj še v svoji kampanji izjavil: „Vsi vemo, da je v Sloveniji nekaj hudo narobe in nobeden nič!“ Nato je postavil vprašanje, in se sprašujem komu: „Kateri so ti strici iz ozadja ki ne dovoljujejo spoštovanje Ustave?“
V Sloveniji je takšnih primerov kaznivih dejanj tatvine veliko. Žrtve smo državljani, brez nikakršne pomoči!

Starejše novice