V križišču, kjer so prometne nesreče stalnica, je zopet počilo. Dve osebi sta poškodovani in prepeljani v bolnišnico.

Okoli poltretje ure popoldne je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili dve osebi poškodovani. Prometna nesreča se je tudi tokrat zgodila v križišču cest med Sebeborci in Puconci ter Martjanci in Vanečo. Reševalci so poškodovani osebi prepeljali na zdravljenje v bolnišnico, posredovali pa so tudi gasilci iz PGD Murska Sobota, ki so odklopili akumulatorje, postavili požarno stražo, očistili cestišče, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovancev ter pomagali pri odstranjevanju poškodovanih vozil.

Križišče velja za črno točko pomurskih cest, saj se tam vsako leto pripeti vsaj ena prometna nesreča, v kateri so poškodovani udeleženci. Glede na to, da gre za križišče cest izven naselja, kjer vozila na glavni cesti pogosto tudi presežejo hitrostno omejitev, je le še vprašanje časa, kdaj bo poleg zverižene pločevine križišče terjalo tudi človeško življenje.

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zima.bella

Že leta in leta slovi kot ena najbolj črnih točk v Prekmurju!
I nikome ništa!!!!
Vedno samo poiščemo krivca - kdo je prehitro peljal, kdo ni zijal na cesto,....
Krožišča - na svetu najelegantnejšega križišča pa ne in ne moremo narediti.
Opice bi ga že (izkustveno), a je človek pač pametnejši od njih!!!

black panter

križišče je nej krivo,če ne zija na cesto

picek

@black panter in tisti ka njeme date +

Pelaš se smer Martjanci- Vneča, pred križiščon zmanjšaš hitrost na 70 km/h (omejitev) ti prileti en bumbar z desne, pride do prometne nesreče! Zaradi poškodb umreš TI, kere SE ZIJO na cesto, povzročitelj preživi ... Še vedno vztrajaš pri svojon?

black panter

ka ne razmiš, tisti ne zija šteri se pripela z sebeborec

letricar (nepreverjen)

Točno na ton križišče sta se mi z strani Sebeorec pripelala dva staejšiva človeka.
Brez ka bi pogleno levo ali desno se je možakar samo pelo prek glavne ceste.Či bi tej den nej bil tak brez skrbi in sen lipo pelo pomali bi verjetno bil enaki scenarij kak zgoraj.Na ton križišči trbe obvezno z strani Sebeborec postaviti
ležeče policaje .To pa sigurno ne košta telko ka bi se tou nej dalo napraviti.
Ka se pa tiče odgovornosti je pa tak dotečas se nede odgovornost pristojnih enačila
z ubojom iz malomarnosti se nede spremenilo nikaj edino či de te odgovoren na takšon mesti san gor plačo.

stranac (nepreverjen)

Vseposedi so velke reklamne table, da bi eden velki STOP znak bil na ton križišči. Sploj neveš gda si na križišči, če se pelaš Puconci - Sebeborci in obratno.

proxy032 (nepreverjen)

Lidgej bože vij nika ne brodete resno ste že ujše od opec tu zdaj ponesrečenca šinflete pa vse doj spopluvlete ka pa če be se tau van zgaudelo
ka pa vrvlen ka de se prlej ale slede......... PM ste naure

andy111 (nepreverjen)

Vsi kere ste tak pametne, ka obsojate nekoga ka spregledno pa napravo napako..me zanima kak te pametne če se tav Vam zgodi? Vse pride domov! Tudi meni se je že..pa san nej pil pa nej prehitro vozo. (sama sreča brez žrtev)..sploj neveš kak se zgodi leko hitro. Leko be samo kritične odseke probali izbolšate, da nede žrtev.

Gost (nepreverjen)

vepa resno be naj ednok napravle krožne promet 2 lete san ges ti imel nesrečo naj be ednok to napravle

ge (nepreverjen)

ka ste gotovi s krožiščon tu, ka pa kda se mi midij...

picek

@black panter

Kda boš fkraj, idi pa njeme razlože ka je narobe delo... tvoja mentaliteta pa tao...

nemaveze2 (nepreverjen)

Dokler ne bo krožnega, ne bo nič drugače. Enako je bilo na cesti Spodnji Ivanjci-Gornja Radgona. Na žalost v naši državi ukrepajo ko jih nekaj umre! ŽALOSTNO.

- (nepreverjen)

Križišče je čistak vrejde - lidgej so noure pa nej sposobne za vozite.
Zdaj če nešče nevej ka je na stranski ceste pa se samo prek pela je nej izgovor.
Tude če nebe bilo označeno (torej bi šlo za kižišče enakovrednih cest) se trbej stavite pa poglednite ka za križišča je pa kak trbej pelate dale.

Krožni bi rejšo tou - ampak je ne smiselni. Cesta MS -> Hodoš je doste bole prometna kak Puconci -> Sebeborci. Če be tak delale, te be mogle sakšo križišče spremenite v krožnoga.

Je pa rejsan ka sakše tuj pa tan spregledne kakše prometni znak pa napravi kakšo napako. Fsi smo jih - tiste kere pravi ka je nej napravo napake pri vožnje je še nikdar nej avtoja vozo. Zatou pa trbej bite sikdar pozoren pa spremljati ka se dogaja na ceste.

BB

Že lejta in lejta isto sranje: STOP pomejni STAVITI pa POGLEDNOTI LEVO, DESNO, LEVO, DESNO pa te komaj pelati prejk prednostne ceste !

To križišče neje črna točka ampak meslin ka eno najbole preglejdnih v prekmurji !!! Na žalost so pa šoferi...

b.b (nepreverjen)

tudi na ravninsko deli cest pa izven naselja be mogli biti policaji z radari ka je ton več nesreč kak pa naselje se pelaš med 50-60 km že lopar drži izven naselja se pa pelaš 80 mijmo tebej pa 120 te so pa posledice takše

kzc (nepreverjen)

vsake stere je narejdo ispit more znate kak se po cestah vozoz ka se sme pa ka nej cista enostavno kak srbski pasulj,,,,,

Vipko
Truplo

Več vas je tule napisalo, da je tole križišče čisto v redu: ceste široke, pregled dober, tudi poleti, ko je lahko koruza levo in desno. Pač vsak posamezno pripelje do križišča in pogleda levo in desno, pa to dvakrat, če je treba...

Žal pa smo ljudje zmotljiva bitja... in delamo napake. Mladi in stari, taki kateri dobro vidijo in taki, kateri smo že malce "čoravi"... taki z refleksi in tudi taki, kateri smo že malce "trupla"... in nesreče se bodo vsled vsega seveda še dogajale. Človeška napaka je tudi, da se tule kljub omejitvi 90 na uro verjetno marsikdo pelje preko 120, sedaj pa izračunajmo (hitrost/3,6), koliko m na sekundo tako vozilo prevozi... in ka kdo z nekoliko slabšim tehničnim znanjem vožnje (beri da speljuje počasneje in še kaj, vozi pa še zmerej kar dobro - hiter voznik ni nujno, da je dober voznik?) pač enostavno tako hitrega vozila nekako ne zazna... se ne zavede, da je lahko v dveh, treh sekundah pri njem.

nema veze (nepreverjen)

hitra rešitev...postave krožne promet

nevenneven (nepreverjen)

ma kakši KROŽNI PROMET,(to tak ne bo,ker je PREDRAGO)iz SEBEBOREC in PUCONEC debele ležeče policaje 2 ali 3 komade z vsake strani,(ki so po mojem cenejši) kak so na STANETA ROZMANA v M.SOBOTI pa do se bolj pomali pripelali iz obeh smeri pa bo manj nesreč SIGURNO,SEVEDA VSE JE PA V NAS KO SMO ZA VOLANOM.....

eden-pač (nepreverjen)

Kak do delali rondo, če za mouste na bole važnaj cestaj nemajo pejnez. Rondo je edina tehnična rešitev do zaj, kera je dokazano boukša od toga ka je zaj pa od semaforov šteri bi delali na non stop rdeče in samo na kontakt zanke se kumaj pokaže zelena (primer: kroška-obvoznica pri soboti), zatau ka je preglednost prevelka in bi vozili skoust rdečo. Pri rondoji pa more sak zbremzati na 30-40 pa konfliktnih točk je nekajkrat menje kak pri klasičnon, pa še te so v isti smeri gibanja in nej prečno ali kontra. Tau je od stroke, vi pa lejko dale ploudite. Itaq pa ma sak svoj život rad čisto po svoje, pa tak se tüj obnaša do drüjgih, ali pa še üjše. Pa ka njemi zaj moreš? Da do pa pejnezi, pa jih se ne potrošijo ge indri pa do tü tüj naredili rondo, dotečas pa ... po pameti.

šofer (nepreverjen)

Tudi pri Čardi je bilo več nesreč, ka so stop znaka en nej vidli.
Zdaj, ka je krožišče, pa se se nesreče več skoraj ne dogajajo.

Vipko
Truplo

Čarda je čisto drugi primer, po mojem. Cesta ni tako ravna, naselje je v bližini. Tam je bila tista rešitev tako na oko, ko je bila prednostna cesta ta, katera je zavijala in ne ravna, dokaj neposrečena. Seveda je bilo to zaradi kategorizacije cest.

Tam zgoraj na platoju pa si tako enostavno rečeno v naravi in ne moremo v Sloveniji na vsakem podobnem mestu delati krožišče. Eden je dobro predlagal... naj malo tam merijo hitrost, še posebej poleti, ko se lahko policaj skrije v "kukorco". Pa da vidimo, če bodo še letali 120 in več na uro, čeprav je pri teh nesrečah pač problem v tem, da napako storijo drugi vozniki, tisti, kateri prečkajo to glavno cesto.

Država je itak zabluzila, denarja ni za važnejše mostove in še kaj, po drugi strani pa tudi mi kot vozniki nimamo vseh "kolesc" v glavi ravno namazanih.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice