V Sloveniji prva smrtna žrtev koronavirusa

V Sloveniji smo po zadnjih podatkih zabeležili 181 okužb z novim koronavirusom, zdaj pa poročajo že tudi o prvi smrtni žrtvi.

Po poročanju TV Slovenija naj bi po zapletih zaradi koronavirusne bolezni umrl starejši moški iz doma starejših občanov v Metliki. Zdravil se je na ljubljanski infekcijski kliniki.

V Metliki so prvo okužbo z novim koronavirusom potrdili šestega marca pri zdravniku v tamkajšnjem zdravstvenem domu, ki je imel stike s starostniki in osebjem tamkajšnjega Doma starejših občanov. Prva žrtev koronavirusa v Sloveniji naj bi bil eden od oskrbovancev tega doma, piše STA. V domu je sicer z novim koronavirusom okuženih sedem stanovalcev in pet zaposlenih, vse pa premestili v oskrbo na Univerzitetno kliniko Golnik, so danes zapisali v sporočilu za javnost. Svojce okuženih s koronavirusom so o tem takoj obvestili.

Prvo smrt bolnika s koronavirusom je zdaj potrdil tudi minister za zdravje Gantar. Gre za osebo iz rizične skupine.

Do 14. ure danes je v Sloveniji sicer bilo potrjenih 181 okužb s koronavirusom in opravljenih 5369 testiranj. 

Situacija po zdravstvenih regijah do 11. ure: 
Celje: 27 (včeraj 21), 
Koper: 8 (včeraj 5), 
Kranj : 7 (včeraj 2), 
Ljubljana: 75 (včeraj 65), 
Maribor: 13 (včeraj 9), 
Murska sobota: 5 (včeraj 5), 
Novo mesto: 39 (včeraj 31), 
Nova Gorica : 3 (včeraj 2), 
Ravne: 1 (včeraj  še nič), 
tuji državljan: 2

S spleta

Komentarji (40)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
en (nepreverjen)

Tu bi rad samo napiso, vsaka čast tistima dvema mladima mamicama, kerivi sta se gnes okoli dveh šetali po Soboti z vozičkoma v kerih sta bila dojenčka. Ges neven če ste se eni rejsan rodili brez možganov ali ka van ne paše??? Zaradi takšnih primitivcov mo v kratkon meli totalno karanteno kak v Italiji ka nemo smeli stopiti iz kuče.

dottore (nepreverjen)

Otroci so najmanj dovzetni za virus.
Podatki iz italije

Povprečna starost umrlih, ki so bili pozitivni na koronavirus: 80,3 leta, večina so moški, samo 25,3% so ženske. Najbolj prizadeti so v starostnih skupinah iznad 70 let, vrhunec v starosti od 80 do 89 let. Smrtnost je največja pri osebah starejših od 80 let. VSi razen 2 osebi so potrjeno imeli druge patologije. Večina umrlih (46-47%) je imela 3 ali več kroničnih bolezni. Dve osebi sta imeli manj kot 40 let, ena 39-letna je imela rak, druga 39-letna je umrla doma in je imela znake diabetesa, prevelike teže in drugo. Za ti 2 osebi podatki še niso uradno potrjeni. To so besedei dr. Silvia Brusaferra, predsednika Istituto Superiore di Sanità na konferenci za medije 13. marca v Rimu, o smrtih v zvezi s koronavirusom.

In reply to by en (nepreverjen)

en (nepreverjen)

Vidin ka tudi ti sodiš med tiste primitivce, keri so se očitno rodili brez možganov. Nema tu veze kero starostno skupino te virus najbole prizadene! Problem je v ton, ka mamo totalno vsi ljudje ENAKO možnost ka se okužimo, ne glede na starost!!! Nema tu veze če se ti okužiš pa neboš mel simptome, problem je v ton ka te lejko ti okužiš nekoga, keri de mel močne simptome in de zaradi tebe umrl ka si ga okužo!!! Razmiš zaj v kon je problem??? Ali si rejsan tak zabiti???

In reply to by dottore (nepreverjen)

dottore (nepreverjen)

Vsa ta panika ti je otopila razum
Preberi svoj prvoten komentar na katerem se jeziš čez mamico z vozičkom.

Če se bo ta mamica v prihodnje izogibala stikom s kronično obolelimi 80letniki, ne vidim razloga da jo javno linčaš.

In reply to by en (nepreverjen)

en (nepreverjen)

Pa ka je tebi nej jasno??? En glupi človek keri se okuži zaradi takšne blesarije de lejko okužo dva naslednjiva. Teva dva ta okužila lejko štiri ali še več naslednjih, te štirje do okužili osem ali še več naslednjih, itd, itd, itd... Zaradi toga de se virus nenehno širo, karantene do ostale v veljavi dugo časa, ka de melo za posledico totalni gospodarski zlom ker de vse zapreto, pa me te glih zanima ka boš dal v usta, oziroma od česa boš živel? Ka tudi če de še kaj ostalo v trgovinah, narod nede mel pejnaz ka bi si kakoli kupo! Se ti zaj vsaj približno senja kakšne posledice lejko ta epidemije ma??? Neje takšni problem v samom virusi! Problem je v ton kakšne posledice de ta epidemija mela za gospodarstvo!!!! Ali si rejsan tak glupi ka toga ne skapejraš???

In reply to by dottore (nepreverjen)

Gost.. (nepreverjen)

En....malo se umiri tij, ce se nemrez vzdrzate zalijtev te rajsi ne komentejraj.

In reply to by en (nepreverjen)

dottore (nepreverjen)

Gospodarski zlom, že tako skrhanih evropskih ekonomij je neizbežen.

Vendar zgolj kot posledica množične histerije okoli sezonskega virusa, čigar statistike niso primerljive s 650 tisoč letnimi smrtmi, ki jih povzroča običajna gripa - navkljub obstoju cepiva.

In reply to by en (nepreverjen)

alkimist

In ka točno zdaj tebi tu nej jasno? Se strinjan ka trbej omejiti druženje, pozaprejti vse ge se folk zbejra (primer Avstrije in Francije), ampak ka bi pa več nej smel na sprehod? Lejko sta sestri, sodelavki.. Najboukše ka si vsi nabavimo ribiške palice in deco skouz okno na luft piščavlemo. Halo? Zdrava mera pameti, izogibaš se skupinskomi druženji, človeki se ne približaš na menje kak 1 meter, si rejdno mujvleš roke, ne šlataš face, kašlaš v rokav in to je to.

In reply to by en (nepreverjen)

pdofert (nepreverjen)

V Italiji umrl 45 letni reševalec, voznik reševalnega vozila, popolnoma zdrav in v dobri kondiciji, brez kroničnih bolezni!
Okužil se je pri opravljanju dela...

In reply to by dottore (nepreverjen)

#fakenews (nepreverjen)

...

In reply to by pdofert (nepreverjen)

pdofert (nepreverjen)

vir. slo.novice
Če ste se morda doslej tolažili, da je koronavirus nevaren predvsem za starejše in/ali tiste z zdravstvenimi težavami, bo morda novica iz Nizozemske presenečenje. Iz Brede na jugu države poročajo o 16-letnem Sehrazu, okuženim s koronavirusom sars-cov-2, ki je na intenzivni negi in respiratorju. Ta je najmlajši na intenzivni negi, so pa okužbo ugotovili tudi pri petletnici in 10-letniku.

In reply to by #fakenews (nepreverjen)

bingelj (nepreverjen)

Kaj se razburjaš? Saj je bolje iti na svež zrak, se gibat in tako krepit imunski sistem. Seveda se izogibat tesnejših stikov z drugimi ljudmi. Tak, da ni treba delati panike, če sta bili na sprehodu.

In reply to by en (nepreverjen)

Vipko
Truplo

S tem se popolnoma strinjam. Še na televiziji pri vremenu vabijo na izlete v gore. Se je pa potrebno držati nekaterih preventivnih ukrepov: ne se rokovati, ne govoriti v človeka oz. biti na varnostni razdalji...

In reply to by bingelj (nepreverjen)

vejpaš (nepreverjen)

vejpa za kondicijo lejko dobivaš tudi v hiši - s pospravlanjem ali fitnes kolo-pa okno odpreš za svež zrak

In reply to by bingelj (nepreverjen)

Trava..rica (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Da bi se crknolo,pijzdo..
Da san bil v prvotnon živote te je bar nekaj bilao delali smo bole ker je bilao vso delo fizično,gnesden pa vse samo na privatnikih pa ka bi zjebali ostale ljudi..pa naj se jebejo..boli me kurac..znan ka se bom vrnil za par stoletij..

asrtop (nepreverjen)

Bravo za neodgovorne zdravnike smucarje iz Metlike. Lepo so to razsirili. Malo vec znanja bi pricakova od nekoga ki je opavil medicinsko fakulteto? razen ce so vsi z kupljeno bosansko diplomo. uvozeni.

westeast (nepreverjen)

in potem se delajo kao pametni, glede mask. samo naj so tiho.

In reply to by asrtop (nepreverjen)

wow (nepreverjen)

dajmo jih ovaditi!

In reply to by asrtop (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Navedite starost umrlega/umrle ??
Izrekam sožalje !

In reply to by wow (nepreverjen)

nihče (nepreverjen)

Ta naš čudovit planet je ena velika psihijatrična ustanova ,kjer smo ljudje pacienti zdravnikov in zdravil za vse človekove neumnosti žal ni.

ZAPRETI ZDRAVNIKE (nepreverjen)

Svojci umrlega morajo zdaj vložiti kazensko ovadbo zoper zdravnika ki je zaradi svoje nore pameti raztrosil virus. Po KZ je to kaznivo dejanje povzročitve smrti zaradi malomarnosti in zapor do 8 let naj v zaporu premišljuje kaj je napravil isto je potrebno kazniti vse ostale večina so to zdravniki ki so prinesli virus iz Italije. V ZAPOR Z NJIMI IN DOŽIVLJENJSKO ODVZEM LICENCE ZA ZDRAVNIKA.

dottore (nepreverjen)

Zaradi česar bo ostalo brez zdravnika 2000 tisoč pacientov. Boš za njihovo smrt odgovarjal ti, anonimni rabelj?

Seveda bi bilo preveč objektivno omeniti da je pokojni bil predhodno hud bolnik.
In bi bil usoden tudi virus gripe. A ne dovolj atraktiven za naslovnice in panične glavce.

In reply to by ZAPRETI ZDRAVNIKE (nepreverjen)

alkimist

.. ker lidje stojijo v vrsti za doktora keri je s svojo neodgovornostjo, sebičnostjo in malomarnostjo spravo celotno regijo v kaos. Rajši se naročin k preverjenomi bosanci ali novopečenomi doktori medicine kak pa nekomi ka njemi je užitek/luksuz vrejden več kak pa človek. Še zmeraj mi po 40. členi Zakona o PP pripada drugo mnenje. Odpri oči, na mesti toga "doktora," keri je skup skujo to štalo bi se po hitron postopki preselo na drugo stran sveta. En s kratkimi živcami ali puno denarnico za odvetnika ga loči od bede.

In reply to by dottore (nepreverjen)

Zxyhgsfhhjceew (nepreverjen)

Ehh dajte no, tale gospod ni umrl od virusa, mediji od mene imate en *žaljiva vsebina je bila odstranjena* OFF!
Zakaj ne pišete nič o 4.000 ameriskih vojakov, kateri so se izkrcali po evropi, koji .urac delajo tu pri nas,?
Kaj, evropa nima svojo vojsko? Se vidi da smo evropejci kolonija amerike in zidov... Mrš!

poister (nepreverjen)

In koji k..... delajo vec tisoci pakistancev, marocanov, afganistancev, turkov in africanov ilegalno, nezaonito v eu? razen da zivijo od proracuna na sociali. Nismo mi socialna ustanova za vsakega juznega manjaka. ...Mrš!

In reply to by Zxyhgsfhhjceew (nepreverjen)

bingelj (nepreverjen)

Ne delajte panike. Ko bodo namesto rumenih postavljali črne šotore in v športne dvorane, ki bodo služile, kot mrtvašnice vozili trupla, potem bo pa šlo zares.

dottore (nepreverjen)

na netflixu...

In reply to by bingelj (nepreverjen)

pdorteu (nepreverjen)

Zbudite se: Nizozemec (16) brez prejšnjih težav v kritičnem stanju

In reply to by dottore (nepreverjen)

Indigo1 (nepreverjen)

Samo komunistični način nas lejko reši virusa! Diktatura in policijska ura!! Tak ka ubogajte!!?

pplo22 (nepreverjen)

potem slabo poznas komunizem. Potem zacnemo pri tebi. Ko se okuzis in zbolis, te po hitrem postopku pospravimo, da ne bo skode in bo ena postelja prosta. A bo slo?

In reply to by Indigo1 (nepreverjen)

Indigo1 (nepreverjen)

Bratstvo in edinstvo ni nasilje

In reply to by pplo22 (nepreverjen)

Viktor (nepreverjen)

Zdravniki ne bodo nikoli naredili tolikšne napake (zaradi neznanja, površnosti ali načrtnega ravnanja),
da bi zanjo odgovarjali. Verjamem celo, da je za zdravstveno stanje okužene smučarske elite več kot
odlično in dosledno poskrbljeno v primerjavi z ostalimi navadnimi smrtniki. Pa rečete, kaj hočete. Le
pred pravičnim Bogom je, bojda, vsakdo enak.

mortuary (nepreverjen)

No, zdaj ka je tej dedek mrou de se enin itak čista odpelalo in do še bole noreli kak so pa do zdaj.

Cebela12 (nepreverjen)

In kaj caka nas zupan????

Poglej si Mariborskega, dal je zapreti vse lokale, gostilne trgovine.. Itd..

Kaj se caka g. zupan??

df (nepreverjen)

Tebe DF ka cvokneš ka neš takše bedarije pijsal.

In reply to by Cebela12 (nepreverjen)

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

BTC in ostali šoping centri po Soboti so baje danes še vedno bili odprti. Ljudje hodijo baje celo namerno kašljat v prodajalce in kafetkat, da se čim več virusa raztrosi... če to ni namerno, potem nič ni, sicer pa to dovoli vlada in seveda šefovje teh veletrgovin

In reply to by Cebela12 (nepreverjen)

baje... (nepreverjen)

Baje si ti največji gnoj ka odi po toj zemlji. Kak te je nej sran takše laži širiti pa lidij za norca meti pa jih še bole gor šuntati. Mogli bi te policaji poiskati pa malo pod ključ dati ali pa v umobolnico na zaprejti oddelek. Drek eden pokvarjeni, kak te je nej sran.

In reply to by Fainšček Ekolog (nepreverjen)

😡😡😡 (nepreverjen)

Ka si ti za enoga cloveskoga iztrebka ka taksne stvari pises? Malo si v glavi stvari porihtaj debil eden zarukani.

In reply to by Fainšček Ekolog (nepreverjen)

hhhg (nepreverjen)

Smrt sejejo dohtarji in javna uprava. Kdo bo za to odgovarjal? NIHČE! Ti idioti bi morali iti sedet 8 let! In kdo je tem idiotom sploh dal licenco za zdravnika?? Pa ti idioti nimajo pojma niti osnov imunologije!

df (nepreverjen)

DF tij moreš iti v zatvor samo nej obicen ampak v ormož .debil

In reply to by hhhg (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice