Prebežnike so policisti morali kar z avtobusom prepeljati na policijsko postajo, kjer so izvedli prekrškovne postopke. Gre za najštevilčnejšo skupino, ki je nelegalno prestopila mejo na območju Štajerske letos.

V zadnji 24 urah so policisti Policijske uprave Maribor obravnavali štiri nedovoljene prestope državne meje s Hrvaško.

Policisti Policijske postaje Ormož so namreč včeraj zjutraj v Hermancih prijeli dva tujca, državljana Maroka in državljana Alžirije, ki sta pred tem na območju Policijske postaje Ljutomer nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Zaradi tega so ju predali v nadaljnji postopek policistom Policijske postaje Ljutomer.

Včeraj popoldan so policisti Policijske postaje Podlehnik na podlagi informacije domačinov v Sedlašku prijeli skupino 73 tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v državo.  

Med njimi je bilo 62 državljanov Pakistana, trije državljani Afganistana, trije državljani Somalije, štirje državljani Bangladeša in en državljan Indije. Gre za najštevilčnejšo skupino, ki je nelegalno prestopila mejo na območju Štajerske letos.

Tujce so policisti z avtobusom prepeljali na Policijsko postajo Ormož, kjer so izvedli prekrškovne postopke. Vse, razen 12 mladoletnikov in dveh poškodovanih odraslih, so danes dopoldan že vrnili hrvaškim varnostnim organom. Ostalih 14 bo hrvaškim varnostnim organom vrnjenih v naslednjih dneh, v formalnem postopku, zaenkrat pa bodo nastanjeni v Centrih za tujce v Postojni in Logatcu.

Visoko noseča prebežnica v UKC Maribor

Proti večeru so policisti Policijske postaje Ormož v Središču ob Dravi prijeli štiri državljane Iraka, člane ene družine. Njihovo mamo so zaradi visoke nosečnosti z reševalnim vozilom prepeljali v mariborsko porodnišnico. Kot so sporočili, je bila mama po pregledu izpuščena iz bolnišniške oskrbe, zato bodo vse štiri vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Slika je simbolična.

A to še ni vse ...

Danes zgodaj zjutraj pa so policisti na vlaku, ki je vozil med Ptujem in Slovensko Bistrico prijeli dva državljana Tunizije, ki sta nedovoljeno prestopil državno mejo z Republiko Hrvaško. Po zaključenih postopkih bodo oba vrnili hrvaškim varnostnim organom.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Carni vrag (nepreverjen)

Hrvatje odlicno scitijo sengensko mejo.

ŠAREC - BUM (nepreverjen)

PA DOBRO V KAKŠNI DRŽAVI ŽIVEMO ? zdaj jih že v eni skupini dobijo 100 koliko je tistih ki jih ne dobijo, Šarec in vlada pa nič, narod pa zraven gleda, se boste zbudili ko bo prepozno ?

goostt (nepreverjen)

Tej državi ni več pomoči !
Edina rešitev je stečaj in potem da jo sosedje odkupijo iz stečajne mase.

In reply to by ŠAREC - BUM (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Ni tako daleč nazaj, ko smo nekateri tule zagovarjali Orbana in ograjo na madžarsko-hrvaški meji. Vse smo bili, samo ljudje ne: nestrpni, nečloveški, fašisti in nacisti, madžaroidi...
Dalje... bom rajši tiho!

In reply to by ŠAREC - BUM (nepreverjen)

nagicigan (nepreverjen)

škoda ker je Dolfi naredil samomor(če je) zdaj bi moral priti nazaj in napraviti red v Nemčiji....pri nas pa je itak vse za k.... naš komendijant samo lepo govori in se njemu jebe za vse.

Viktor (nepreverjen)

Kratko, jedrnato, odlično - Truplo + točke zvestobe

Starejše novice