Policijska uprava Maribor je razkrila, da je na območju Maribora odkrila novo ugrabitev, ki jih je storil 26-letni Hrvat.

Spomnimo na primer filmske ugrabitve, ko je v začetku oktobra V Miklavžu na Dravskem polju 26-letni Hrvat z avtomobilom zaprl pot 22-letnici in jo s pištolo, uperjeno proti njej, prisilil, da je odpeljala s parkirišča na drugo lokacijo. Tam ji je protipravno odvzel denarnico in mobitel, nato pa jo je on, z njenim vozilom odpeljal nazaj na kraj ugrabitve.

Na tem mestu jo je izpustil iz vozila in ji protipravno odvzel osebni avtomobil. Prisilil jo je še v kaznivo dejanje iz poglavja kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost.

Mariborski možje v modrem so 26-letnega Hrvata z začasnim prebivališčem v Mariboru tedaj izsledili in prijeli.

Isti osumljenec je osumljen tudi ropa, ki se je zgodil 30. septembra, v poznih večernih urah, v Miklavžu. Osumljenec je prehitel 36-letno voznico, jo z avtomobilom zablokiral in z uporabo orožja, pištole, zahteval od nje denar. Ko je ugotovil, da je denarnica prazna, jo je odvrgel v kanal.

Prav tako je ugrabil 37-letnega moškega, ki so mu - s pomočjo dveh, policiji že znanih storilcev, državljanov Slovenije - zadali lažje telesne poškodbe in ga prisilili po besedah policije v »določena dejanja«.

Policija razkrila nov primer ...

Osumljeni državljan Hrvaške pa je osumljen še ene ugrabitve v sostorilstvu z že omenjenima državljanoma Slovenije. 

Z obsežno kriminalistično preiskavo so ugotovili, da je isti 26-letni osumljene storil še več različnih kaznivih dejanj na območju Policijske uprave Maribor in na širšem območju Slovenije, in sicer še eno ugrabitev in še eno kaznivo dejanje ropa.

Med 25. in 26. septembrom je namreč z uporabo sile in grožnjami zoper življenje s pištolo ugrabil žensko in jo prisili, da mu je izročila bančno kartico in mu povedala pin kodo. S to kartico je za tem opravil dvig denarja na bankomatu, razkriva policija. V nadaljevanju je oškodovanki odtujil še prenosni računalnik in osebne dokumente. Oškodovanko je med ugrabitvijo prisilil, da je svoj osebni avtomobil prepisala nanj, s čimer si je to vozilo tudi protipravno prilastil.

Med kriminalistično preiskavo so vozilo našli na območju Policijske uprave Ljubljana in ga tam osebi moškega spola tudi zasegli. Vozilo so v tem času že vrnili oškodovanki.

Med ugrabitvijo je 26-letni osumljene z žrtvijo ravnal zelo nečloveško, pri njej vzbudil prestrašenost, žensko je med ugrabitvijo imel več kot en dan zvezano s plastičnimi zategi ter jo skrival in na okoli prevažal v prtljažniku vozila. 

Eden izmed osumljencev, 37-letni državljan Slovenije, je tudi utemeljeno osumljen kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Kriminalisti so mu namreč pri hišni preiskavi zasegli ekstazi. Zoper vse tri so možje v modrem podali kazensko ovadbo za očitana kazniva dejanja.

Več sledi.

Znova pozivajo vse oškodovance in tiste, ki zaradi morebitnih groženj kaznivih dejanj niso prijavili, da se oglasijo na policiji. Prosijo tudi vse, ki bi karkoli vedeli o dejanjih, naj to sporočijo na interventno telefonsko številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
feri11 (nepreverjen)

Sramota slovenskoga sodstva.... Kaznivo dejanje zoper spolno nedotakljivost???? Kak ka je tou, ka njemi ga je mogla na silo fa...ti nej nika????? Hrvati so tou že prekvalificejrali v posilstvo, pri nas pa kak v srejdnjon veki....

? (nepreverjen)

Takšni ljudje nimajo na prostosti več kaj iskati!

nagicigan (nepreverjen)

takšnim ljudem je potrebno po kratkem postopku: METEK V ČELO ALI TILNIK in AMEN!

administrator (nepreverjen)

kako lep prtjažnik
moj je dosti bolj zapacan

df (nepreverjen)

DF notri se zapri v prtlažnik pa zgnili notri.

In reply to by administrator (nepreverjen)

Starejše novice