Belgijec se brez dokumentov potepa po Pomurju. V mrazu, s sklonjeno glavo negibno sedel na klopi v parku, posredovali so reševalci.

Pomurci se zadnje dneve redno srečujemo s tujcem, ki noči prebija na javnih površinah, že nekajkrat pa je poskrbel tudi za rahel preplah. Šlo naj bi za starega znanca policije, ki se že lep čas potepa na območju Slovenije. Ker potuje brez dokumentov, je zaradi kršitev prejel že več plačilnih nalogov.

O vagabundu so v minulih dneh poročali tudi drugi mediji. Med drugim so ga obravnavali ormoški policisti. Tujec se je več dni gibal po mestu in spal v enem od tamkajšnjih podhodov, ker je bil v slabem zdravstvenem stanju, pa je bil prepeljan v Splošno bolnišnico Ptuj. 

Le nekaj dni pozneje se je zgodba zdaj ponovila še v Murski Soboti.

Negiben, s sklonjeno glavo obsedel na klopi

Na dejstvo, da se tujec potepa v naši okolici, so nas opozorili bralci. V ranih jutranjih urah so ga v torek našli sedečega na klopi v murskosoboškem parku.

Še zdaj ni jasno, kako dolgo se je pravzaprav že nahajal na kraju, preden so ga opazili prvi mimoidoči. Predvidoma je tam prebil noč in ker se ni premikal oziroma odzival na pozive, so bile obveščene reševalne službe. Tudi reševalci so ga skušali predramiti oziroma ozavestiti, vendar brez uspeha.

Na Policijski upravi Murska Sobota so za naš medij potrdili, da gre za isto osebo, ki se je v preteklih dneh pojavljala v okolici. Kot pojasnjujejo, so obravnavanega državljana Belgije oskrbeli reševalci in ga nato prepeljali v Splošno bolnišnico Murska Sobota.

Spomnimo, da je jutro tistega dne bilo precej hladno, temperature so se namreč gibale okoli ledišča. Tako tudi možnost podhladitve ni bila povsem izključena. Brez ustrezne zaščite lahko namreč telesna temperatura vsaj ob dežju oziroma vlagi nevarno upade že pri zunanjih temperaturah do 10 stopinj Celzija. Toda k sreči o resnejših zapletih zaenkrat ne poročajo.

Preberite še

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gremopovrsti (nepreverjen)

No, gremo lepo po vrsti:
- so se "reševalci" najprej pol ure pogajali s klicateljem na pomoč, če je intervencija res upravičena, če je upravičen do prevoza, če naj pridejo takoj, če se ga ne da kako drugače spraviti do zdravnika (kot so se z mano pogajali, ko sem jih klical na dom za bolnega očeta)
- ima pacient potrjeno, veljavno "zdravstveno izkaznico"
- koliko dni ga bodo v bolnišnici zdravili
- bo čakal na ultrazvok, rentgen, magnetno 9 mesecev ali dve leti
- ima dopolnilno zdravstveno zavarovanje ..........

Do naših domačih ljudi smo "mačehovski", vsakega marginalca pa oskrbimo kot kralja.

narod je čuda (nepreverjen)

Ka motaš neka brez veze. Zdr. kartic ne potrjujemo že lejta, zavarovanje nema veze z NMP, NMP pripada vsakome tudi če nema osnovnoga oz. dodatnoga zavarovanja ZASTONJ, kot osnovna človeška pravica, razpucaj si pojme nujno, hitro in redno pa de ti mogoče bole jasno.

Vrvlen ka vse ka san napiso za tebe brezveze zato ka si nej na nivoje.

In reply to by gremopovrsti (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Boljše, da se potepa Belgijec, kot pa arabski terorist.

rhrhrh (nepreverjen)

glede na to da je belgijec je 50/50 da ni muslič.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Gostjaja (nepreverjen)

Če ke brez dokumentov kak znajo ka
Je Belgijec?

rafael (nepreverjen)

Ja našajbal jih je naši policisti pa mu vse verjamejo

In reply to by Gostjaja (nepreverjen)

Arrogant Bastard (nepreverjen)

Neče njemu niko govorit, koliko če on piva popit.

ggggggggg1 (nepreverjen)

Chuck Norris ga je posedel na klop pa njemi pravo.....Ne mrdni dokeč ne priden nazaj.....:)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

to je bil črni vrag , pijan ko mavra
še danes nemre normalno hodati in govoriti
Šmarnica je šmarnica

Pametnjakoviči (nepreverjen)

narod je čuda
ti si tu ena velka čuda. Tao ka si povedal, so osnovne informacije. Ok za ostele stvari pa ne motaj ka nemaš pojma. Žal je naša država zarade politike še samo ena velka sramota. Samo enkrat v živjenji san nucal pomoč rešilca, pa so nej meli časa prite, Ka kao mamo samo eno rešilno vozilo v prekmurji??!! Meni pa oče v rokaj mrl v ton časi, ka oni nej meli časa za zelo resno stvar. Zatao nej na pamet, ka se mogoče tude van lejko kaj takšega zgodi. Pa mislin ka te več nemo tak pametni??!! LP

Peter sveti (nepreverjen)

Nemren tou steti.

Starejše novice