Fotografija je simbolična
Mariborski kriminalisti so preiskali kaznivo dejanje trgovine z ljudmi.

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da so obravnavali kaznivo dejanje trgovine z ljudmi. Osumljeni so trije, 53-letna državljanka Slovenije, 71-letni državljan Slovenije in 56-letna državljanka Srbije

Kriminalisti so pridobili podatke, da v nočnem lokalu v bližini Maribor dekleta prisiljujejo v prostitucijo. Sledila je izvedba hišnih preiskav pri treh osumljencih. 

Izkoristili stisko in jih vpeljali v prostitucijo

Pri izvedbi hišnih preiskav so po besedah policije ugotovili, da so osumljenci organizirali prostitucijo tako, da so izkoristili socialno-ekonomsko stisko treh tujk, iz Venezuele in Kolumbije, jih s preslepitvijo po delu plesalke novačili, organizirali njihov prevoz v Slovenijo, jih zapeljali do lokala v bližini Maribora. 

Komaj v lokalu so jih seznanili s tem, da njihovo novo delo ne zajema samo plesa, ampak tudi prostitucijo. 

Zaradi izkoriščanja prostitucije so osumljenci z zlorabo odvisnega in podrejenega položaja z navedenimi žrtvami razpolagali, jih v prostitucijo prisiljevali in to nadzirali ter od njih pridobivali protipravno premoženjsko korist. 

Vse tri pridržane osumljence so privedli k preiskovalnemu sodniku sodišča v Mariboru. 

Žrtve so bile nameščene v krizno namestitev, za tako kaznivo dejanje pa je zagrožena zaporna kazen od treh do petnajstih let. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
asdasd (nepreverjen)

ženske v nočnem klubu ! Kaj so pa delale tam ? Zapitek je potrebno plačati ali odslužiti.

Gadafii (nepreverjen)

Preprokleti srbijanci!

Starejše novice