V Termalnem parku Aqualuna v Podčetrtku je prišlo do nesreče na toboganu: v 7- in 9-letnega dečka na toboganu sta trčila starejša fanta, zaradi česar se je 7-letnik huje poškodoval in pristal v bolnišnici, poroča Siol.net.  

Po poročanju Siol.net je na enem od toboganov v Termalnem parku Aqualuna prišlo do trka. V brata, stara 7 in 9 let, sta trčila starejša fanta. 7-letnik je pri tem utrpel hude poškodbe, Siol.net navaja zloma stegnenice in čeljusti ter raztrganine, deček pa naj bi bil več ur v operacijski dvorani. 

Do nesreče je prišlo na toboganu Kobra, razlog pa naj bi bila po navedbah Siola.net napaka redarja, ki na vrhu tobogana skrbi za varnost kopalcev. Ta naj bi starejša fanta na tobogan spustil prehitro, ko steza še ni bila prosta, zaradi česar so štirje fantje trčili. 

Kako je do takšnega dogodka prišlo, je za Siol.net pojasnil vodja marketinga v Terme Olimia Vasja Čretnik:
 
 

»Sicer je treba povedati, da gre za zelo odgovornega delavca, ki že več let opravlja to delo in je bila to njegova prva napaka v vseh teh letih. Ob tem je celotna ekipa, predvsem pa on osebno v velikem šoku, saj se zaveda posledic svoje napake in tudi sam zaradi tega dogodka potrebuje pomoč. 

Preuranjeno je govoriti o sankcijah, saj ne gre za neodgovornega delavca, pač pa za nekoga, ki je storil eno napako, ob tem da dnevno v povprečju King Kobro obišče več kot 1.500 kopalcev.«

Dečku je, kot piše Siol.net, že na kraju nudil pomoč zdravnik, nato pa so ga odpeljali v celjsko bolnišnico. 
 
Po besedah Čretnika je za varnost obiskovalcev v termalnem parku sicer zelo dobro poskrbljeno, saj se poškodbe, kot je dotična, zgodijo izjemno redko. 

»Zadnja tovrstna nesreča je bila pred petimi leti, in če ob tem upoštevamo, da letno Termalni park Aqualuna obišče med 100 tisoč in 130 tisoč obiskovalci je verjetnost poškodbe izredno majhna. Vendar je tudi v življenju žal tako, da se kljub vsej previdnosti dogajajo napake, zaradi katerih gre kaj narobe," je za Siol.net povedal Čretnik.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nič j se ti nej (nepreverjen)

Thja,tudi gobar z 40 letnimi izkušnjami je enkrat prodal strupene gobe...
Kriv je kriv,tu zdaj ni izgovorov,to Probajte zaj razložiti tistim dvema bratcema Keri so te hude poškodbe pridobile,zahvaljujoč temu redarji.Sorry ampak poškodbe katere je zadobil eden od teh otrok so fucking hudo boleče itd.

Tecumseh (nepreverjen)

Vse ti je lepo napisano. Terme so oškodninsko odgovorne, oni se ne izmikajo, njihov zaposlen je poleg tega, da je naredil hudo napako verjetno v šoku, pa še službo lahko izgubi. Če so navedbe o njegovi pridnosti, predanosti točne upam, da obdrži službo. Ni ga človeka, kateri tu in tam ne naredi kakšno napako.
Svet brez človeških napak, programiran svet, bi bil dolgočasen, čeprav so določeni dogodki pač srhljivi, z več ali manj tragičnimi posledicami.

In reply to by Nič j se ti nej (nepreverjen)

Likolnik (nepreverjen)

Bravo,edini ,ki pametno in rqzsodno razmislja. Vsi drugi se ne zavedajo,dq se tudi njim dogajajo napake v zivljenju,za katere se kesajo in izgovarjajo. Edino kar se danes vemo je beseda TOŽITI.

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

Lotmerzanar (nepreverjen)

Skratka: g. Cretnik je dejansko izjavil, da v termah niso nic krivi. Ali: prislo je do spleta okoliscin, ki so botrovale nesreci.

kekec55 (nepreverjen)

če so starši normalni, ne bodo to spregledali, pač pa tožili odgovornega. kakorkoli se obrača, ga zagovarja firma, je kriv in pika.

Tecumseh (nepreverjen)

Če so starši "normalni", se bodo zmenili izven sodišča oz. z mediacijo z zdraviliščem. A res ne vemo drugega, kakor se tožiti???

In reply to by kekec55 (nepreverjen)

punder (nepreverjen)

ja hvala bogu da so zato sodišča, sodniki, tožilci, odvetniki in odškodnina...upam, da tudi to terjajo starši. se strinjam s kekcem55!

In reply to by Tecumseh (nepreverjen)

Starejše novice