fotografija je simbolična
24-letni voznik reševalnega vozila je izgubil oblast nad vozilom, ko se je pripetila tragedija ...

Na regionalni cesti pri naselju Vrhe v občini Slovenj Gradec se je sinoči zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, poročajo na Generalni policijski upravi.

24-letni voznik reševalnega vozila je vozil po regionalni cesti iz smeri Slovenj Gradca proti Kotljam. Ko je pripeljal do nepreglednega desnega ovinka, je izgubil oblast nad vozilom in pričel drseti na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v osebni avtomobil, katerega je nasproti pripeljal 26-letni voznik

85-letnik na kraju nesreče umrl

Po trčenju je reševalno vozilo odbilo v levo izven vozišča, kjer je najprej trčilo v obcestni robnik in nato v skalo na travniku, kjer se je prevrnilo na bok.

V prometni nesreči se je kot sopotnik na posteljnem delu v oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila hudo poškodoval 85-letni potnik in zaradi poškodb na kraju nesreče umrl. 

V oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila sta bila tudi 21-letni reševalec in 75-letni potnik, ki sta bila lahko telesno poškodovana.

Prav tako je bil lahko poškodovan voznik reševalnega vozila, voznik osebnega avtomobila pa je zadobil hude telesne poškodbe.

Trinajsta žrtev prometnih nesreč na tem območju ...

Ogleda kraja prometne nesreče, ki so ga opravili policisti Postaje prometne policije Celje, sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta do pol treh zjutraj zaprta za ves promet.

To je letošnja trinajsta žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju so v treh prometnih nesrečah umrli štirje ljudje.

Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so posredovali gasilci prostovoljnih gasilskih društev Slovenj Gradec in Sele - Vrhe, ki so zavarovali mesto nesreče, očistili razlite motorne tekočine in s tehničnim posegom rešili eno osebo iz vozila.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ZTR (nepreverjen)

Vrhe v Prekmurju

Iou (nepreverjen)
JJ (nepreverjen)

Telko bi samo rad pravo. Moj oča je pred kratkim imel prevoz iz bolnice. Tak ali tak že cejle bouge, shirani. Minuto pred ten kak so ga pripelali domov, šofer na pune bremza na prehodi za pešce, ker ga je "presenetila" peška, ki je šla prejk prehoda. V tiston mojoga oča FUKNE v steno! Ker zvezani je seveda nej bil, ker niti nemreš bite! Kda so ga prpelali domov, njemi je šofer stisno en flajšter, zlarmo ka je kao oča krif, ker je stano med vožnjo, pa spizdo! Spizdo je! Pa nemo zaj vse v isti koš meto, ali eni pa bogme rejsan nejso za takši poklic. Vedno najebejo nedolžni. Iskreno sožalje svojcem.

Dares1 (nepreverjen)

Ja pa maš prav,bajbole zaleteni,nesposobni oz.zmantrani ka jih tak tira s prevozi so Jankojovi. Glavno ka on služi oni mu pa brezglavo lečejo po 12 ur skupaj

In reply to by JJ (nepreverjen)

Xxc (nepreverjen)

Vsake potnik more biti privezani, nema veze pacient ale nej, lezi ale sedi. Pasi so za vse!

In reply to by JJ (nepreverjen)

HojSS PRESS (nepreverjen)

Tudi za vozila na nujni vožnji velja, da MORAJO UPOŠTEVATI prometne predspise in voziti RAZMERAM NA CESTI primerno.
Včeraj so ceste bile mokre. Še posebej hudo je bilo na območju, kjer se je zgodila ta nesreča.
Šofer in še posebej, ker gre za reševalca, ki je vsak dan v tem vozilo bi MORAL vedeti, da se kombi drugače obbnaša na cesti. In vsako vozilo se na mokri cesti drugače obnaša, kot na suhi.
Veliko teh vozil tudi nima najboljših gum, ker se nakupi za zavode vršijo drugače, kot si nabavljajo fizične osebe.
Sicer tudi veliko ljudi za svoje avtomobile izbere cenene in slabše gume, ki so v normalnih razmerah seveda še vedno dobre. Problem je, ko se vozi na meji.
Nekaj je še verjetno prispevala mladost in neizkušenost.
Naj bo za nesreča v opomin vsem ostalim udeležencem v prometu.
Stari ata pa naj počiva v miru.

Gnees (nepreverjen)

Dobro napisano, zivin v ms pa man obcutek kak da bi v new yorku, kelko pretulijo z temi sirenami. Neven ce je istina telko nujnih vozenj, ali pa si mogoce cistijo pot ko vklopijo sireno! Tudi da iden na avtocesto me raznorazni kombiji prehitevajo s pune ce vozin 110, tan ge je 100 omejitev, me ne moti, decki so pac v sili ! Samo kak si napiso, kombi ni nisko sportno vozilo, fizikalni zakoni so zanje drugacni, !!

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

sonia123 (nepreverjen)

Saj ni bil na nujni vožnji.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

Vervlen (nepreverjen)

Vervlen ti, gospod JJ.

komunista (nepreverjen)

Vejpa tudi reševalci od zdravstvenega doma Murska Sobota lejčejo kak zbesnjene.
San bil letos priča ka nas je reševalec paciente v enon staron rešilci po avtocesti pelo 160 na vro
tak ka sva še z eno žensko ka se tudi pelala nej znala za kaj se naj primeva ka naju nebi premetavalo. Katastrofa med vožnjo telefonejro pa se dogovarjo z drugimi reševalci ge more koga še zeti pa pelati.

Xxc (nepreverjen)

Te si pa taci placaj pa te naj samoga pela, v ton poklice je dosti usklajevanja. Ale pa placaj 500€+ za prevoz z resilcom pa dvema resevalcema pa bos se sam pelo

In reply to by komunista (nepreverjen)

Starejše novice