Slika je simbolična.
Na Štajerskem se je zgodila nova tragedija. Deklica, ki je bila tarča zasmehovanja, si je sodila sama.

Po poročanju Slovenskih novic je na Štajerskem prišlo do nove tragedije. Deklica, ki naj bi bila tarča zasmehovanja sošolcev, se je pod težo najstniškega nasilja zlomila in storila samomor.

Kot poročajo Slovenske novice, je bilo vodstvo ene od osnovnih šol na Štajerskem konec tedna obveščeno, da si je njihova učenka vzela življenje.

Vodstvo šole je ob tem globoko pretreseno.

Je vzrok smrti deklice bilo medvrstniško nasilje?

Kot je dejal ravnatelj, naj bi vzrok smrti deklice bil samomor, vendar pa poudarja, da je vsak samomor posledica zapletenega delovanja različnih dejavnikov, zato so vsa namigovanja o vedenju, kaj naj bi bil vzrok za tragedijo, popolnoma neupravičena, še poročajo Slovenske novice.

Poročajo tudi, da ravnatelj prav tako poudarja, da se samomor ni zgodil v šoli, niti ni bilo zaznati obračunavanja med mladostniki, vendar priznava da v šoli po epidemiji zaznavajo povečano medvrstniško nasilje.

Po neuradnih informacijah Slovenskih novic naj bi bila šestošolka že dlje časa tarča medvrstniškega nasilja, ki jo je pripeljalo do roba. Zakaj nihče ni ukrepal pravočasno, pa še ni znano.

Kje poiskati pomoč?

Prvi vir strokovne pomoči je izbrani osebni zdravnik. Po potrebi bo predpisal zdravljenje, napotil k specialistu - kliničnemu psihologu ali psihiatru - ali na druge oblike pomoči.

Kadar je stiska zelo huda in vaš osebni zdravnik ni dosegljiv, se lahko obrnete neposredno na:

  • dežurnega zdravnika,
  • dežurno ambulanto najbližje psihiatrične bolnišnice,
  • reševalno službo - 112 - ali
  • urgentno psihiatrično ambulanto v Centru za izvenbolnišnično psihiatrijo v Ljubljani - 01 475 06 70.

Za podatke o ustreznih oblikah pomoči ali samo za podporo in pogovor se lahko obrnete tudi na telefone za pomoč v stiski:

  • Klic v duševni stiski 01 520 99 00 - vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj.
  • Zaupna telefona Samarijan in Sopotnik 116 123 - 24 ur na dan, vsak dan. Klic je brezplačen.
  • Društvo SOS telefon za ženske in otroke žrtve nasilja 080 11 55 - od ponedeljka do petka med 12. in 22. uro; ob sobotah, nedeljah in praznikih med 18. in 22. uro.
  • Tom telefon za otroke in mladostnike 116 111 - vsak dan med 12. in 20. uro. Klic je brezplačen.

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
43ooo1 (nepreverjen)

Brez komentarja. Je pa velik plys za solo od doma, kjer ni zasmehovanja in norcevanja s strani otrok priviligiranih starsev.

MTS (nepreverjen)

Otroci (isto kak odrasli) so preveč pod vplivom socialnih omrežij. Gnes den če ne dosegaš "standardov", kere ti narekuvlejo preko Instagrama, Tiktoka itd. hitro grataš tarča zasmehovanja oz. gledanja zviška.
Otrok či gnes den nema v osnovni šoli Iphone 13 je več nej IN. Isto tak, či nema obutih Air Jordan copat,...

Cccc (nepreverjen)

Se čisto strinjan s teuf. Socialna omrežja pa raznorazne vplivnice itd. Svet ide v maloro

In reply to by MTS (nepreverjen)

Bucka12456 (nepreverjen)

Pri 40 se man izda grozne posledice zasmehovanja iz osnovne sole. Pa v moji mladosti nej bilo gsm telefonov.

In reply to by MTS (nepreverjen)

Kaj te briga.... (nepreverjen)

Zakaj bi mogo biti IN? Ste ziher ka so problem socialna omrezja ali pa mogoce imate problem VI ljudje sami....ker niste IN? Kaj pravzaprav je IN? Kje je ta IN? Jaz socialnih omrezij nimam...niti jih nimajo moji otroci...pa se vsi po tem svetu hodimo. Nimamo niti nastetih znamk, a glej ga zlomka smo se med zivimi. Je res krivec socialno omrezje al pa dejansko morajo ljudje podstresje poslihtat? Zasmehovanje? Vedno je bilo..vedno bo. Se pozvizgamo na to in uzivamo v druzbi sebi enakih prijateljev....

In reply to by MTS (nepreverjen)

[email protected] (nepreverjen)

Govora je o otrocih, nej o odraslih osebaj....

In reply to by Kaj te briga.... (nepreverjen)

gg (nepreverjen)

true.
+ tudi na starsu je, da otroku razlozi ta "in".
ce bi jas bil staris bi otroku povedal, da so eni ljudje pac taksni da se grebejo za materialne stvari,...
če se otroka pravilno vzgoji teh pritiskov "ina" sploh nezačuti. kvečjemu bi lahko sovrsnike poucil o tem, da se je brezveze " v metati" z taksnimi stvarmi.
knjige,sport,glasba,šah,ples,... to so vrline za katerimi bi se pomoje morali "grebsti" ne pa fensi obleke,...

In reply to by Kaj te briga.... (nepreverjen)

guči (nepreverjen)

to, da mora biti otrok "in"(fensi cote,..) pa je zato , ker je splosna populacija zelo neinteligentna in vecina lidi misli ka je meti fensi drage cote cilj zivljenja "ka se vidi ka maš". pac ja glup narod glupi problemi.

In reply to by gg (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Mladi so svinjski en do drugega, če pa so v puberteti pa je še večje sranje

54321 (nepreverjen)

Baje se govori da naj bi bila rusinja. Ce je to res, ste sokrivi mediji in vsi ljudi ki hujskate in nevedne otroke zavajate. S tem sranjem o ukrajini.

Jack0000 (nepreverjen)

Če je to res.. Potem je kriza, ja.

V vsakem primeru pa zelo žalostno.

In reply to by 54321 (nepreverjen)

pumuckl (nepreverjen)

dogajalo se dalj časa, depresija, ki je vzrok samomora, pa se ne pojavi čez noč, kar bi lahko opazili v prvi vrsti starši, očitno pa se niso dovolj ukvarjali z njo. samomor je najhujša oblika depresije in na takem človeku se hitro opazi da nekaj ni v redu. žal mi jih je, a starši bi morali biti bolj pazljivi, hkrati pa upam, da tožijo odgovorne za to. pač naj grejo v vzgojni dom ta deca, ki so to napravila, njihovim staršem pa globa ali zapor, pa očitno bi bil tudi njim potreben vzgojni dom, če sami vzgajajo take nasilne huligane. kreteni. in ja glede na to v kakem svetu živimo, da z lahkoto najemo informacije za razno pomoč, je butasto, da se nekdo ne obrne na take institucije. lepo bi dekla lahko tožila te, jim povzročila gorje, da bi se na koncu ona sladko smejala ter lepo trošila njihov denar.

Pimpim (nepreverjen)

Grozno, sožalje staršem. Vsak, ki je vedel, da se nekaj dogaja in ni ukrepal, nosi svoj delež odgovornosti. Kako umazano, da se vsi otepajo krivde. Šola je dolžna zagotoviti psihično varno okolje in dvomim, da NOBEDEN od učiteljev ni NIČ vedel. Pač vsi so bili tiho. Vsi so upali, da mine samo. Pa ni. Vsaj odgovornost naj se sprejme in razčisti, kaj je bilo, ne pa da se pomete pod preprogo. Potem bodo spet nove žrtve... Pa ne da bi krivil učitelje, starše, ampak ljudje nismo slepi, vsak opazi, da nekaj ne štima, radi pa upamo, da se bo rešilo samo od sebe in da nam ni treba aktivno delovati.

Bindi (nepreverjen)

Članek je že v osnovi zgrešeni. Žrtev nasilja naj si pomaga, vzrokov pa ne bi odpravljali. Okolica pa naj kar bo nasilna se naprej? Do nove žrtve in moraliziranja. Delati je treba tudi s tistimi, keri izvajajo nasilje. Šola je povsem zatajila - znali so, ka je nasilja več, naredli pa nejso nič.

afta he (nepreverjen)

Ravnatelj zaznava več medvrstniškega nasilja. Zakaj pa ga še ni odpravil. Če bi, mogoče te mlade žrtve tudi ne bi bilo.

twi (nepreverjen)

"Na @24ur_com pravkar o samomoru šestošolke. In medvrstniškemu nasilju. Nič pa o tem, da je bila žrtev Albancev."

Uživač (nepreverjen)

Vse more biti kul či nej odpiši.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice