Dom starejših Lendava.
Kot je prvi poročal spletni portal Lendavainfo, je v minulem koncu tedna prišlo do tragičnega dogodka.

Čez eno izmed oken Doma starejših Lendava je minuli konec tedna padel stanovalec in pri tem zadobil hude telesne poškodbe.

Kot je poročal portal Lendavainfo, so moškega sicer najprej iskali nekaj časa, saj ga v sobi ni bilo, na kar je ena izmed zaposlenih moškega med iskanjem našla na tleh negibnega.

Policijska uprava Murska Sobota je za Sobotainfo potrdila neuradne informacije, da je čez okno padel stanovalec in se ob tem smrtno poškodoval.

Tuja krivda izključena

Kot poročajo iz Policijske uprave Murska Sobota, so bili dne 21. avgusta 2021 ob 22.30 uri policisti obveščeni, da bi naj varovanec Doma starejših Lendava padel skozi okno prvega nadstropja. Policisti so z opravljenim ogledom kraja dogodka in z zbranimi obvestili ugotovili, da je dejansko varovanec doma skozi odprto okno v prvem nadstropju padel na travnata tla.

Zaradi zadobljenih poškodb pri padcu je moški na kraju dogodka poškodbam podlegel. Policisti so na kraju ugotovili, da je tuja krivda izključena in bodo v tej zvezi podali poročilo o dogodku na Okrožno tožilstvo v Murski Soboti. 

Ali je moški čez okno padel ponesreči ali je bil padec nameren, ni znano.

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Biro bači (nepreverjen)

Biró bácsi je bil legenda, veteran 2. svetovne vojne, neutruden delavec, po upokojitvi aktiven član čentibskega kulturnega društva, izjemen pripovedovalev štorij, priljubljen Lendavčan iz Genterovcev. Ni padel ne na fronti, ne skozi okno, odšel je ... Isten veled öreg bajtárs. Szerettünk, ahogy te is szeretted a nemzetedet és az életet.

Krpan2 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

PROKLET NAJ BO TELEVIZOR!
VSAKŠI DEN SO TIRALI REKLAME OD RED BULLA IN EDNI SO TOU REJSAN JEMALI DA DOBIJO KRILA. REALNOST JE ČIST NEKAJ DRUGEGA, NE NASEDAJTE TV MEDIJAM!!!

In reply to by Biro bači (nepreverjen)

Collymore

Glede na to, kakšni so normativi v domovih za ostarele, je sreča da ni podobnih primerov več. Upam da se ti normativi spremenijo, saj je nečloveško, da naprimer ta dotični dom z 170 stanovalci ponoči "pokrivajo" samo 3! medicinske sestre. Svojcem pokojnega pa iskreno sožalje.

narod je čuda (nepreverjen)

To je luksuz, kda primerjaš proti Radencon, tan sta za 180 lidi 2 ponoči.

In reply to by Collymore

Collymore

Radenci so privat dom, tak ka... Lastniki se mastijo, delavci so pa hlapci.

In reply to by narod je čuda (nepreverjen)

Simo 74 (nepreverjen)

Pokriva ga samo 1 med sestra/tehnik, 1 do 2 negovalki Oz kao da neke gospodinje , zdaj, to sploh nima veze v tem primeru kdo kaj pokriva, v človeka pač ne vidiš Oz v njegovih možganih kaj se mu tam dogaja, recimo, da grem ob dveh zjutraj na obhod in je še v pustelji, čez dve uri pa ga več ni, hoče kdo povedati, da bi naj pri tem stanovalci stal ti dve uri? Kot rečeno, se je že dogajalo in se bo še verjetno dogajalo, zaposleni tam pač nimamo teleoarskih sposobnosti, da vidimo kaj se dogaja v možganih nekoga.....

In reply to by Collymore

opet covid.... (nepreverjen)

glavni objekt pazita 1 med sestra oz tehnik in 1 negovalec, gospodinska skupnost pa odvisno ali negovalec ali gospodinja... 170+ lidij ...

In reply to by Collymore

Simo 74 (nepreverjen)

Kot so napisal, moj zapis je malo čudno napisan pomeni oa isto. 2 negovlca/ki Oz ena od teh jao da neka gospodinja.

In reply to by opet covid.... (nepreverjen)

Kark Marx (nepreverjen)

Tragična resnica brutalno neoliberalne realnosti v slovenski družbi. Ko si star, ko v korist kororacij ne zmoreš več ustvarjati nove vrednosti in dobička, si odpisan. Neoliberalizem je smrtna rana današnjega sveta in v Sloveniji žal vekika večina političnih strank ( SDS, SD, NSI, DESUS, SAB, LMŠ, SNS, SMC) podpira neoliberalni kapitalizem. Če se čez nekaj let tudi vi želite znajti v brezizhodnem položaju na oknu doma za starejše, tik pred skokom v globino, ša naprej volite naštete stranke.

Simo 74 (nepreverjen)

Malo bliluzus, razlogi so ponavadi nekje drugje, če ne poznaš situacije ne piši nekaj kar nima veze, pa ne samo s to situacijo, ne vpletaj politike v te stvari.

In reply to by Kark Marx (nepreverjen)

minej (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

tožiti dom sajto se ne bi smelo zgoditi.

Collymore

Smelo ne, lahko pa se. Tako da... Ni prvi in ne zadnji ki je tako končal.

In reply to by minej (nepreverjen)

Simo 74 (nepreverjen)
Simo 74 (nepreverjen)

Pa toži, bomo videli, če boš uspel. To so enostavno nepredvidljivi dogodki.

In reply to by minej (nepreverjen)

opet covid.... (nepreverjen)

hmmm poskusi delati in te povej če je fajn...oz če si štel/-a povedati ka rešetke na okna ali klučavnice gor...te si pogledni kakšni bi naj bili standart sobe...luksuz sobe....delavci krivi, no evo tij pa še ednoga si zemi pa pokrij 150 lidij na 4 štokaj in pomožnosti še boj klican v gospodinsko skupnost vse skup 5 oddelkov...pa nej je to samo tu tau je indri tui.... ka edni mijslite ka 24 vr prinjen sidijš ja no te pa zaposli 170cca lidij ka do ti vnoči pazili na osebo..

In reply to by minej (nepreverjen)

Ce (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kovid dela svoje.. narod več nevej ka. Lidij ste sprestrašili bravo👏

Collymore

Ne modruvli. Zakoj so pa prle v skakali, kda je nej bilo covida? Zaradi prehlada? Gripe? Angine? Ali zaradi slaboga smučanja Bojana Križaja? Lepo te prosin...

In reply to by Ce (nepreverjen)

opet covid.... (nepreverjen)

no že pa covid vsaka stvar je covid....kak je en napisal ne veš kaj se dogaja notri v glavi nekoga...leta in psihološko stanje kak je demenca in stvar se zgodi...

In reply to by Ce (nepreverjen)

Liliya (nepreverjen)

Ne razumem kako je lahko padel skoz okna.Sem delala tam vem kako je

Lend (nepreverjen)

Ni padel, šel je ...

In reply to by Liliya (nepreverjen)

Aladar25 (nepreverjen)

Poleteti je hotel - Red Bull ti da krila. Tožite Red Bull!!!!!

In reply to by Liliya (nepreverjen)

dede(k) (nepreverjen)

Govori se, da je nekdo "pomagal". Seveda pa to policija ne bo na glas povedala ...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice