Fotografija je simbolična
Mariborski kriminalisti so predstavili podrobnosti kriminalistične preiskave uboja, ki so ga obravnavali minuli konec tedna.

Kot smo poročali, je ta konec tedna je na območju Policijske uprave Maribor prišlo do nasilne smrti. Možje v modrem so razkrili, da je v petek okoli 11. ure 63-letnica v naselju Ošelj v občini Slovenska Bistrica ubila 88-letnico. Neuradno je hči vzela življenje svoji materi, a slednjega kriminalisti niso želeli potrditi.

So pa mariborski kriminalisti razkrili, da je 63-letnica sama poklicala interventno številko 112 in naznanila, da je storila nekaj hudega. Dejala je, da je med prepirom odrinila znano žensko osebo, ki si je med padcem poškodovala glavo in več ne diha. Bistriški reševalci so na kraju ugotovili, da je 88-letna ženska umrla, najverjetneje nasilne smrti.

Žrtev odrinila od sebe in jo na postelji zadavila

»Na kraj so prišli policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj dogodka do prihodov kriminalistov Sektorja kriminalistične policije, ki so prevzeli nadaljnji postopek. Na podlagi zbiranja dokazov so kriminalisti ugotovili, da je med osumljenko in žrtvijo tistega dne, okoli 10. ure, prišlo do prepira. Med prepirom je osumljenka žrtev odrinila od sebe, da je padla na posteljo in jo tam zadavila,« je okoliščine nasilne smrti pojasnil Andrej Kolbl, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor.

Sodna obdukcija je potrdila, da je žrtev umrla nasilne smrti - vzrok smrti je zadušitev zaradi davljenja. Osumljenka je na prihod reševalcev in policije počakala na prizorišču. Motiv za grozljivo dejanje je po ugotovitvah kriminalistov osebni spor med njima.

Žrtev in osumljenka nista živeli na istem naslovu. Policija je v preteklosti na tem naslovu že posredovala, a podrobnosti v zvezi s prejšnjim dejanjem niso želeli razkriti.

Osumljenko so kriminalisti včeraj privedli k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega državnega sodišča v Mariboru, ki je po zaslišanju zoper njo odredila pripor.

Za kaznivo dejanje uboja je predpisana od pet do petnajst let zapora.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
____----_____ (nepreverjen)

Sobotainfo?????????

čarni vrag (nepreverjen)

Čudno je to pisanje. Nekoga lahko davimo (na primer pri judu). Judoist ostane živ. Če pa nekoga zadavimo pomeni, da je žrtev mrtva in ni treba pisati da je zadavljen do smrti. Lahko bi pa napisali: Davil ga je, dokler ni umrl.

Mura je večna (nepreverjen)

To se leiko dogodi samo na pohorju
Mi polanci smo ekstra fini folk in se ne pobijamo

Śimekik (nepreverjen)

Gdo je zdaj terorist cigani ali ? Cigani nebi ubil svoje matere slovencu ubijajo najbližje če ubije svoje otroke ženo mater..... kako nebi nekega neznanca mislim grozno ampak če to nared slo je bolan će cigan je teroriat

Starejše novice