Fotografija je simbolična
Kronen Zeitung na svoji spletni strani poroča o tragičnem primeru smrti Slovenke v Gradcu, domnevno naj bi bil usoden prevelik odmerek smejalnega plina.

Kronen Zeitung poročajo o tragediji, ki se je zgodila v Gradcu. 17-letno dekle iz Slovenije, ki je bilo na obisku pri prijateljici, naj bi umrlo zaradi prevelikega odmerka smejalnega plina.

Najstniki naj bi vdihovali plin iz bombic za stepanje smetane

Kaj se je dogajalo?

V začetku prejšnjega tedna se je 17-letnica sesula v stanovanju staršev svoje prijateljice. Reševalci so deklico oživili. Sprva je v otroško kliniko prišla v razmeroma stabilna, poroča Kronen Zeitung.

A dan kasneje je mlada Slovenka umrla, policija pa je v stanovanju njene prijateljice našla pet praznih kapsul, ki naj bi se uporabljale za stepanje smetane. Žrtev naj bi prejšnji večer vdihnila vsaj tri. Možje v modrem so zasegli tudi marihuano.

Tamkajšnji policisti preiskujejo kaznivo dejanje povzročitve smrti iz malomarnosti. Odredili so tudi obdukcijo in toksikološke preiskave.

Kaj je didušikov oksid, znan tudi kot smejalni plin?

Smejni plin, gre za didušikov oksid, izpodrine kisik v telesu, povzroča drugačno zaznavanje. Osebe, ki ga vdihujejo, se pod vplivom počutijo srečnejše in lahko razvijejo fantazije, saj deluje evforično in pomirjujoče.

V večjih količinah deluje kot narkotik, zato številni zdravniki svarijo pred nevarnim trendom uživanja tega plina, nekatere države so celo prepovedale prodajo tovrstnih bombic s plinom za stepanje smetane.

Precej težav imajo zaradi uživanja smejalnega plina iz bombic za stepanje smetane v poletni turistični sezoni tudi v sosednji Hrvaški.

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
revival (nepreverjen)

Slovenec je pri sakoj neumnosti pouleg.... Žalosten dogodek, ampak bojmo pošteni; naša deca glij sako norost z interneta morejo sprobati? Majo sploj kaj v tej glavaj razen telefouna???? Nej samo toj sirouti, pa ovoj ka se s cugon slikala... Mijslin, ka je slovenec edijni narod, ka de doubo skupinsko Darwinovo nagrado....

Oblast = morilci (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ukrepi vlade so siroto privedli to tega. povsem depresivna se je želela samo malo nasmejati v teh težkih časih pa se ji ni izšlo. Janša načrtno uničuje izobrazbo in prihodnosti mladim

In reply to by revival (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Vejpa majmun, tou se je zgoudilo v Grazu... Poleg vsega pa je nej stalno nikak drüjgi kriv, ampak je za svoja početja odgovoren vsak sam... Drugs are bad, mkay ?

In reply to by Oblast = morilci (nepreverjen)

Stiv (nepreverjen)

Škoda,da ne greš na institut Štefan Jožef...tam rabijo take doktor/znanstvenike,ki iz objave uspejo diagnozo in takoj vzrok ugotoviti...si pa res eno veliko tele !! Sožalje staršem !!

In reply to by Oblast = morilci (nepreverjen)

Stiv (nepreverjen)

"Oblast"škoda,da ne greš na institut Štefan Jožef...tam rabijo take doktor/znanstvenike,ki iz objave uspejo diagnozo in takoj vzrok ugotoviti...si pa res eno veliko tele !! Sožalje staršem !!

In reply to by Oblast = morilci (nepreverjen)

bromer (nepreverjen)

ne vem zakaj si dobil toliko antivšečkov, ampak kot da bereš moje misli. se absolutno strinjam s tabo.

In reply to by Oblast = morilci (nepreverjen)

nithdil (nepreverjen)

na tiktoke je to zaj trendy pač

Kako pa drugače (nepreverjen)

To je tipično razmišljanje umobolnih KULovcov. Najbrž si tudi ti pod kakšnimi psihoaktivnimi snovmi, da vzdržiš te
"neznosne pritiske", Sodeč po napisanem (oblast=morilci) nisi pri ta pravi!

Oblast=morilci (nepreverjen)

Doubo si javnomnenjsko oceno, opičjak, zaj pa v v box pa spat!

dejstvo (nepreverjen)

janša je vas notri zaprl kot opice te pa mu še teleta ploskate in želite da vsi umremo na obroke. Bedaki totalni

In reply to by Oblast=morilci (nepreverjen)

Vejpa (nepreverjen)

Janša je zapro samo neprištevne mamune, nas je püsto na svobodi. Küpin ti smejalni plin proti depresiji in
večnemu nerganju.

Oblast=morilci (nepreverjen)

Morilci so/ste (dokazano!) spravili nič krive - nič dolžne širom Slovenije v stotine prikritih grobišč na deset tisoče ljudi. Koliko jih je Janez Janša? Zagovornik zločina je kriv enako, kot zločinec sam. Budalo, bodi raje tiho, preden
takšno blekneš!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice