Pomurski policisti so se pretekli teden pridružili nacionalni preventivni akciji Alkohol, droge in druge psihoaktivne snovi v prometu.

Akcija je potekala od 5. do 11. novembra. V tem času so policisti in občinski redarji pri voznikih preverjali psihofizično stanje, obenem pa izvajali tudi številne preventivne aktivnosti.

Pomurski policisti so v navedenem času odredili preizkus alkoholiziranosti 372 udeležencem v cestnem prometu. Pri devetnajstih voznikih je bilo ugotovljeno, da vozijo pod vplivom alkohola.

Najvišja izmerjena koncentracija alkohola pri vozniku osebnega avtomobila je bila 0,98 mg/l. 

Odklonili preizkus alkoholiziranosti

Do 12. 11. 2018 so pomurski policisti odredili 28.411 (30.096 v letu 2017) preizkusov alkoholiziranosti, od katerih se je pri 746 (842 v letu 207) preizkusih ugotovilo, da vozniki vozijo pod vplivom alkohola, poleg tega pa je 42 (33 v letu 2017) voznikov odklonilo odrejen preizkus alkoholiziranosti.

Pri vinjenih voznikih pa je bila v 301 primerih (304 v letu 2017) ugotovljena tako visoka stopnja alkoholiziranosti, da je za te kršitve predpisana sankcija najmanj 1200 evrov globe in osemnajst kazenskih točk.

Ne vozite pod vplivom alkohola!

Če bodo uživali alkoholne pijače, naj se ne odločajo za vožnjo v cestnem prometu, vozilo naj vozi oseba, ki ni uživala alkoholnih pijač, ali pa se odločijo za uporabo javnih prevoznih  sredstev. Udeležence cestnega prometa opozarjamo, da naj upoštevajo tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prehitevanju, prednosti, varnostni razdalji, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov. Policisti Policijske uprave Murska Sobota bodo z aktivnostmi in nadzori nadaljevali tudi v prihodnje.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A79 (nepreverjen)

3% je bilo vinjenih, brez da upoštevamo koliko jih niso dobili, je ta odstotek še precej višji tudi glede na to, da je po statistiki vsaka tretja nesreča posledica vožnje pod vplivom alkohola.
Če vzamemo 5% (dejstvo pa je, da je realno ta odstotek vinjenih voznikov precej višji), je v enem od dvajsetih vozil, ki jih dnevno srečamo nekdo vinjen, en dan manj, drug dan bolj. Za moje pojme je to zelo zaskrbljujoče in drugače, kot da se sprejme zakon popolne prepovedi alkohola med vožnjo, ne bomo spremenili nič.

Prekmurska logika (nepreverjen)

Tij si tak čeden pa takšni čistun ka to boli. Ja 3% je bilo vinjenih. Pa če bi vse "dobili", bi jeh lejko bilo 100%. Ali pa po tvoji tvoje debilski pameti 135%. Ka tvoja pamet deluvle po sistemi: gor so jih stavili 28 gezero in 3% je bilo vinjenih Ali če bi vse gor stavele te bi bilo mogoče 28 gezero vinjenih. Pa poglednite ludje, okoli se vozi 100% vinjenih!!!!! Jezušek, te san valjda jes edinini trezen ali san ges tudi pijan? A79, daj vtihni pa ne seri. Ka si obično budalo pa nabijač.

In reply to by A79 (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

Ne žali, ti nisem kriv, če ne znaš računati. Piše ti lepo, da so pomurski policisti odredili 28.411 preizkusov, od katerih se je pri 746 ugotovilo, da so vozili pod vplivom alkohola, 42 voznikov pa je odklonilo odrejen preizkus alkoholiziranosti (zakaj že), katere so verjetno peljali na strokovni odvzem, rezultatov pa še ni (tudi za te ne dvomim, da so imeli pod kapo).
Skupno torej skoraj 3% vinjenih od vseh preizkušenih, če bi preizkusili vse voznike, ki dnevno vozijo po cesti, pa bi ta odstotek po mojem bil še višji.
Čistun? Hvala, ne vozim vinjen in ne pijem alkohola, to delajo samo zelo neodgovorni ljudje, z zelo nizko samopodobo.

In reply to by Prekmurska logika (nepreverjen)

Prekmurska logika (nepreverjen)

Ja, seveda. Rezultatov pa še ni. Pa človik, to je v tem letu. Resno misliš, ka od vseh 42 voznikov rezultatov nega? Pa ge so januarski rezultati? Pa zakoj so odklonili preizkus? Ti verjetno veš.
Pa še ednouk ti prepišem tvoj veleumni stavek, ka boš vido, ka brez veze neka nabijaš. "Skupno torej skoraj 3% vinjenih od vseh preizkušenih, če bi preizkusili vse voznike, ki dnevno vozijo po cesti, pa bi ta odstotek po mojem bil višji."
Daj, razloži mi to, prosim zakaj naj bi bil odstotek višji. Umiram od radovednosti kak si ti prišo do te veleumne ugotovitve.

In reply to by A79 (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

A še nepismen si? Kaki januarski rezultati? Piše: "Akcija je potekala od 5. do 11. novembra", torej teden dni. Vzorce strokovnega odvzema se pa pošilja v Nacionalni forenzični laboratorij v Ljubljani in ta stvar nekaj časa traja.
Zakaj so odklonili? Če nimajo kaj skrivati, nimajo vzroka odklanjati test, še enega ki je odklonil, pa jaz nisem videl treznega ampak zmeraj z znaki akutnega alkoholnega ali drugega opoja.
Kako višji odstotek? Dosti takih, ki se vozijo vinjeni se v času takih akcij na takšne in drugačne načine izognejo kontroli (opozorila kolegov na cesti, radio, kolegi v policiji, stranske poti, ...) in tako niso del omenjene statistike. Moraš pa biti slep, ko greš na kako športno prireditev ali v bar, da ne vidiš koliko ljudi pije alkohol in za tem vsede za volan.
Sicer pa izgledaš tip, da ti lahko narišem, pa ne boš razumel.
Skratka čas je, da se zakon spremeni na 0,00!

In reply to by Prekmurska logika (nepreverjen)

Prekmurska logika (nepreverjen)

Dokazo si, ka si stvarno navaden butlin. Moralizator in sračkaš. Nabijaš! Nariši mi, prosim!

"Do 12. 11. 2018 so pomurski policisti odredili 28.411 (30.096 v letu 2017) preizkusov alkoholiziranosti, od katerih se je pri 746 (842 v letu 207) preizkusih ugotovilo, da vozniki vozijo pod vplivom alkohola, poleg tega pa je 42 (33 v letu 2017) voznikov odklonilo odrejen preizkus alkoholiziranosti."

In reply to by A79 (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

Komaj čakam dan, ko se pijančki več ne boste vozili po cesti.

In reply to by Prekmurska logika (nepreverjen)

Matejko (nepreverjen)

Pa vsaka 3 nesreca pod vplivon alkohola.. Tebej rejsan perejo, mogoce telefonskoga alkohola. Cca 10% nej nikoli bilao vsaka tretja, ampak je bole deseta.

In reply to by A79 (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

Imaš prav, sem se zmotil, vsaka tretja prometna nesreča s smrtnim izidom je posledica pitja alkohola. Ostala statistika glede akcije drži.

In reply to by Matejko (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

jaz vedno pijem ko vozim

In reply to by A79 (nepreverjen)

tomo vinkovič (nepreverjen)

mene pa jako jezijo pijani šoferi

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

jaz tudi mrzim pijance

In reply to by tomo vinkovič (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

Ka se pa ti čejšeš, ti je što v zelđe stoupo.

In reply to by Prekmurska logika (nepreverjen)

komentator2 (nepreverjen)

Eh enostavno povedano slab rekord mamo.

še nekaj (nepreverjen)

problem je tude v ton ka do pilicaji, keri stavlajo naključno prle stavile osebo kera voze bole stare menje vrejden avto, čigli bole pigejo tisti keri majo drage avtoje.

Prekmurska logika (nepreverjen)

Ti to resno? Dečkeci, rad vas man. Pa to je dejstvo, ka enih 3% vozi občasno pijanih. Ali policija dela pa de te neodgovorne izločila iz prometa. Nikdar pa nede mogla vseh. Tebi pa ovome pametnjakoviči, ka ne vej ka pomeni "reprezentativni vzorec" izdam skrivnost? Ne bi smel, a naj vam bo: celo v Skandinaviji zalotijo kakšnega pijanoga voznika, kak čujska.
Pravim samo: ne nabijajte in ne moralizejrajte. Po domače, ne sračkajte. Ne bojte bole papeški od papeža.

In reply to by še nekaj (nepreverjen)

E(na) lastovka (nepreverjen)

Kateri župan, teh je v Sloveniji 242? No, saj si malo mislim, katerega misliš. Ampak, jaz sem bila doma s kmetije, pa vem, da svinje ne pijejo ravno veliko. Če že, potem bi bila boljša primerjava, če bi rekel, da "župan pa pije ko krava". (:>)

A79 (nepreverjen)

Kot pravim, statistika je katastrofalna: https://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174575921

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice