Fotografija je simbolična
Turek v avtomobilu nezakonito nezakonito prevažal tujce in med begom trčil v ograjo.

Pri opravljanju nalog varovanja državne meje sta policista Policisti policijske postaje Ljutomer včeraj malo po 14.uri na Razkrižju ustavljala vozilo znamke Mercedes, avstrijskih registrskih oznak, ki pa na znake policistov ni ustavil in z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval z vožnjo.

Med vožnjo je voznik zapeljal z vozišča in trčil v žično ograjo ter brajde na Razkrižju. Na kraju je bilo prijetih več oseb. Z zbiranje obvestil in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 59-letni državljan Turčije v vozilu nezakonito prevažal štiri državljane Turčije.

Osumljenemu državljanu Turčije je bila odvzeta prostost in bo kazensko ovaden zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, priveden na sodišče.

Postopki s tujci še niso zaključeni. Za povzročitev prometne nesreče je bila vozniku izrečena globa. Nastalo je za okrog 800 evrov materialne škode.

Sicer pa so med opravljanjem nalog varovanja državne meje so ljutomerski policisti izsledili in prijeli še pet državljanov Afganistana in dva državljana Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Noja. (nepreverjen)

Če bi ta denar ka ga vložimo v begunsko problematiko ostal v proračunu bi lahko vsi pustili službe in živeli od sociale.

nevenneven (nepreverjen)

turčin si je pelo familijo v Nemčijo.......SLO si mora sposoditi policaje iz CRO.

Starejše novice