Ta moški je osumljen umora in na begu (vir: Policijska uprava Novo mesto).
V streljanju so bile ranjene še tri osebe, ženska in dva moška, stari med 19 in 27 let, ki so jih prepeljali v bolnišnico. Osumljenec umora je na begu.

Policijska uprava Novo mesto je sporočila, da so v soboto okoli desete ure zvečer policisti na številki 113 prejeli več klicev, da se je prišlo na glavni cesti Mirna Peč – Novo mesto pri Brezju do streljanja.

Operativno-komunikacijski center je na kraj dogodka napotil več policijskih patrulj, kasneje so se v aktivnosti vključili tudi kriminalisti in policisti s službenimi psi.

Po prvih ugotovitvah se je zgodil umor, in sicer naj bi 25-letni osumljenec iz Brezja ustrelil 22-letnega Novomeščana iz Poganške ulice. 

V streljanju so bile ranjene še tri osebe, ženska in dva moška, stari med 19 in 27 let, ki so jih prepeljali v novomeško splošno bolnišnico.

Enega od njih, moškega s poškodbami glave, so odpeljali naprej na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Med enajsto zvečer in drugo uro zjutraj je bilo več policistov tudi pred novomeško urgenco, saj se je tam zbralo okoli sto oseb, ki so poznali poškodovane in pokojnega. Izgredov ni bilo.

Osumljenec umora na begu

Zaradi opravljanja ogleda kraja je bila cesta Mirna Peč – Novo mesto pri Brezju zaprta do tretje ure zjutraj.

Ogled kraja je vodila dežurna preiskovalna sodnica, z dežurnim okrožnim državnim tožilcem, ob strokovni pomoči forenzičnih strokovnjakov sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto in inštituta za sodno medicino iz Ljubljane.

25-letni osumljenec, ki ga je policija že obravnavala zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter različnih prekrškov iz področja javnega reda, je na begu.

Policisti so sporočili, da je v teku intenzivna kriminalistična preiskava, policija pa še vedno varuje določena območja, zato v tem trenutku več podatkov o okoliščinah kaznivega dejanja ne razkrivajo.

Na begu je osumljenec umora (vir: Policijska uprava Novo mesto).

Oborožen in nevaren

Zaradi podanih razlogov za sum, da je storil kaznivo dejanje umora, policija išče Mirka Pilingerja, starega 25 let, iz Novega mesta.

Nazadnje so ga videli v soboto zvečer, okoli desete ure, pri Brezju v okolici Novega mesta, nakar se je za njim izgubila vsaka sled.

»Osumljeni naj bi bil oborožen in je nevaren!« so zapisali policisti.

Kdor bi o osumljenem ali okoliščinah dogodka imel kakršne koli uporabne podatke, naj pokliče na številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
100-100 (nepreverjen)

Razmin, ka se spostrelajo, ne razmin pa ka more več kak 100 osebkov iti pred urgenco. Se sploj te lidge zavedajo, kakšne budalaščine delajo, S ten ogrožajo zaposlene, drujge poškodovane pomoči potrebne. Tou isto se je v soboškoj urgenci zgodilo, pa se ešče dogaja. Ne ven, kama fse tou ide.

200-200 (nepreverjen)

100-100, Romi so pač tak, prišla je cela vas.

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

TNT666 (nepreverjen)

če bi bil bolj dolgo čupo bi mi ličil na predsednika

In reply to by 200-200 (nepreverjen)

black panter

čisti cigo

binjekon (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

kje pa piše sploh, da je umrl kdo? samo kar tako so mu dali naziv morilec?

binjekon (nepreverjen)

pa ne mislim naslova, pač pa tekst, tisto je bistvo, tam pa piše zgolj ustrelil, kar še ne pomeni, da je tudi umrl. no ja, kaj pa pričakovati od teh neprofesionalcev.

In reply to by binjekon (nepreverjen)

fgj (nepreverjen)

da je storil kaznivo dejanje umora

In reply to by binjekon (nepreverjen)

fgj (nepreverjen)

Umrl 22-letnik

In reply to by binjekon (nepreverjen)

ZOVITE MADAM BOBNAR (nepreverjen)

Cigojom sposobnim za delo TAKOJ UKINITI SOCIALNO POMOČ isto tak staršem, ki ne pošiljajo otrok v šolo, javno objaviti koliko dobivajo socialne pomoči, da bo ljudstvo vedelo za koga dela. Kje si prelestna madam BOBNAR, bo ta tvoja policija naredila red in poskrbela za varnost normalnih ljudi ? Daj si gor uniformo pa v cigansko naselje delat red popolnoma si strokovno usposobljena za tako delo, vem strah te je, lepše je v pisarni sedeti zraven fikusa, in menjavati na policiji vse komplet ker "niso vaši", ali jebi ga zdaj je S V O B O D A.

Ubn (nepreverjen)

Ok po eni strani ti dan prav po drujge pa nej.Zakoj nej zato ka vaše so tuj sposobne mladijna pa so socialaše pa si rajše bejloga kupujejo po 80e ena špura poznan jih doste tak ka smo na iston.

In reply to by ZOVITE MADAM BOBNAR (nepreverjen)

Replika (nepreverjen)

Te si ti sigurno tuj na tun bejlon,ka telko od toga znaš? Pa še cejna ti je znana.

In reply to by Ubn (nepreverjen)

Lapi (nepreverjen)

Majster hvala boge san nej na tou in niti niščen biti.

In reply to by Replika (nepreverjen)

gru (nepreverjen)

Sem mislil, da je že prejšnji minister uredil vsa ta vprašanja, ali pa se je preveč ukvarjal z Ljubljanskimi kolesarji, tako da je zmanjkalo časa. Dogodki sedanjosti so rezultat preteklosti. In kdo lahko izboljša to stanje, ki nikakor ne odraža več varne Države? Ne glede na to kdo je na vladi, nekaj več bo treba storiti.

In reply to by ZOVITE MADAM BOBNAR (nepreverjen)

fgj (nepreverjen)

zavolo babe kera de zdaj tretjega mejla ker eden je mrtev drugi pa 20 let v zapori

čarni vrag (nepreverjen)

Ta je že po izgledi nevaren psihopat.

Ubn (nepreverjen)

Tak mo napijso ka smo nej vsi isti tou si dajte enkrat eni v tou noro pamet.Kelko krat bejle strejlajo pa umori itd pa nega takše panike kak kda dela cigan.Ok ge san tuj cigan ponosen cigan in se ne sramin tou ka san spoštujen vsakoga človeka vsako vero neglede rase nej nč.Samo realno tisti tan doj so pa resno katastrofa ge osebno bi njin dal ograjo pa nej v z vase nej not stop tan ostanite ge ste.

Stanislav Z (nepreverjen)

Škoda ka se jih je nej še več med sebov spostrelalo

Pick (nepreverjen)

Se vijde tvoje ime pa še črka Z vse pove👍👍

In reply to by Stanislav Z (nepreverjen)

,,,, ,,,,, (nepreverjen)

počelo je počelo
čiščenje

Földi (nepreverjen)

To so lejko samo cigani ka so šli pred bolnico isto kak prinas.

,,,, ,,,,, (nepreverjen)

upam da redarska služba kasira vstopnino

In reply to by Földi (nepreverjen)

Babuska3 (nepreverjen)

Tej se zdaj ziher pride v soboto skrivat, sto de pa ga najso v toj vukujebini

gru (nepreverjen)

Ali je SLO še vedno varna Država?

375 (nepreverjen)

Predobro jim je, majo vsi pune riti vsega, delo jim ne diši, tuja lastnina to pa ja. Država še naj naprej podpira to Dolenjsko nesnago, dajte jim še vsakemu tisoč evrov zraven, pa naj se spokoljejo sami med sabo, da jih ne bo treba v zaporu vzdrževati. Mi, ki smo pa delali pošteno celo življenje pa dobimo eno figo pod nos sramotne pokojnine, ker iz pokojninske blagajne gre vse za takšne lenuhe.

gru (nepreverjen)

In zakaj ni na Dolenjskem tako kot v Prekmurju? To so posledice dolgoletnega brezbrižnega odnosa do teh ljudi, ki bi jih namesto šikaniranja že davno morali sprejeti medse kot enakovredne. Dolgoletno delo z njimi, je v Prekmurju obrodilo bogate sadove. Vsi ljudje ne glede na rasno pripadnost moramo biti v družbi enako obravnavani. Vsi smo samo dobri in slabi. Za stanje na Dolenjskem, bi torej moral nekdo prevzeti odgovornost za neaktivnosti v preteklosti, ne pa le obtoževati in obsojati, ko pride do neljubih dogodkov.

za Z. - DF (nepreverjen)

Kak je pa eden fejst čeden.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice