Trije moški so minuli petek na dvorišču hiše z resno grožnjo in z uporabo strelnega orožja poskušali doseči, da bi tam stanujoči oškodovanec v svojo škodo odstopil od prijave zoper nekdanjega delodajalca.

Iz Policijske uprave Maribor so šele danes sporočili, da so bili v petek, 22. maja, na interventno številko 113 obveščeni, da je prišlo do streljanja na območju Policijske postaje Ormož.

Tisti večer so se po besedah policije trije moški pripeljali na dvorišče stanovanjske hiše na območju Policijske postaje Ormož, kjer so z resno grožnjo in z uporabo strelnega orožja poskušali doseči, da bi tam stanujoči oškodovanec v svojo škodo odstopil od prijave zoper nekdanjega delodajalca, ki jo je podal na Finančni upravi Republike Slovenije.

Z namenom izsiljevanja, zastraševanja in prisiljenja k storitvi oziroma opustitvi drugega dejanja, so osumljeni ogrozili življenje in telo tam stanujočih, saj je eden izmed osumljencev s strelnim orožjem nameril in najmanj dvakrat ustrelil neposredno v stanovanjsko hišo, v katero se je tik pred tem zatekla oškodovančeva žena.

Osumljence izsledili na območju Maribora

V času streljanja so se v hiši nahajali trije oškodovanci, in sicer dve odrasli osebi in otrok, nihče pa pri tem ni utrpel telesnih poškodb. Po dejanju so osumljeni zbežali iz kraja dejanja in bili izsledeni na območju Maribora, kjer jim je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje

Vsi osumljeni so bili 24. maja 2020 s kazensko ovadbo privedeni na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper vse odredil pripor.

Utemeljeno so osumljeni storitve kaznivega dejanja izsiljevanja in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Za kaznivo dejanje izsiljevanja je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let, enaka kazen pa je zagrožena za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kiuuu (nepreverjen)

mafijska drzava. in ko se krepijo skrajne ekstremisticne stranke.

čukundeda (nepreverjen)

Da so prišli k meni jih nesejo z nogami naprej. Pozneje pa še naročnika.

Starejše novice