63-letnemu Mirko Grahu iz Dolencev so življenje zagrenile divje živali.

Še pred dnevi so se na dvorišču Mirka Graha v Dolencih brezskrbno pasle kokoši, danes jih je ostala le še peščica. 63-letnik je namreč v dveh večerih ostal brez 17 kokoši in petelina. Zjutraj pa ga je pričakal krvav prizor. Kokoši so raztrgane ležale po hlevu, večina je imela odgriznjene glave. Sam pravi, da je najverjetneje šlo za lisice, morebiti tudi kune, a izguba je kljub temu grenka.

"Najbolj verjetno je, da so na delu bile lisice, saj so mi odnesle kar 13 kokoši, kadavri štirih so ostali, enako tudi en petelin, ki je očitno bil pretežek. V hlev pa so očitno prišle skozi okno, ki je bilo malo odprto za zračenje, a so si uredile odprtino skozi seno," nam s solznimi očmi pojasnjuje Mirko. In ker mu lovci ne morejo pomagati, možakarju ne preostane nič drugega, kot da si omisli psa čuvaja.

Izguba kokoši je Mirka še toliko bolj prizadela, ker živi sam. V hlevu mu je poleg prestrašene perjadi ostalo še nekaj prašičev in kuncevS približno 300 evri pokojnine, ki včasih niso dovolj niti za plačilo položnic, pa se že tako težko prebija skozi mesec. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Barbara312 (nepreverjen)

Imeti psa samo zato, da lisice ne bodo pobile kokoši, je neodgovorno. Za psa je potreben čas, znanje, da ga vzgojimo, denar, pes ni stvar in ni alarmna naprava. Za zaščito kokoši naj lastnik poskrbi drugače, z varnim prostorom, z zaprtimi okni, ograjo itd.

Nejzaprana glava (nepreverjen)

Barbara312, ne blujze, če poznaš samo svoje štiri stene bloka! Pa spravi se in temu siromaku financiraj alarmne sisteme in sirene!

Starejše novice