Nova tragedija na Soboškem jezeru. V nedeljo je življenje tam izgubil mlad moški. Vendar pa ne gre za prvi takšen tragični dogodek.

Soboško jezero je priljubljena točka sprehajalcev, v toplih poletnih mesecih pa tudi plavalcev in drugih ljubiteljev aktivnosti na in ob vodi.

Vendar pa je treba spomniti, da Soboško jezero nima statusa kopalnih voda in je zato kopanje v njem na lastno odgovornost. 

V zadnjih letih več nesreč

Do zadnje tragedije je prišlo včeraj, v nedeljo, nekaj minut čez četrto uro popoldan. Življenje je izgubil 25-letni tuji državljan Zveze Komori. 

Še pred prihodom reševalnih služb na kraj dogodka je ponesrečenca našel član potapljačev Murska Sobota in ga izvlekel na breg. Murskosoboški reševalci so ga oživljali, a neuspešno.   

Iz Policijske uprave Murska Sobota so sporočili, da je bil utopljenec najden pod vodo v delu gramoznice, kjer je paviljon. Tuja krivda je izključena, policisti pa vse okoliščine utopitve še preverjajo. 

Pred dvema letoma kar dve utopitvi

Eden bolj tragičnih mesecev na Soboškem jezeru je bil julij pred dvema letoma, ko sta v roku dobrih štirinajst dni življenje izgubila dva plavalca. 

Do prve tragedije je prišlo 11. julija 2020, ko se je 45-letnik iz območja Upravne enote Pesnica odpravil plavat v Soboško jezero in se utopil. Zdravnik je na kraju potrdil smrt 45-letnika, odrejena je bila tudi sanitarna obdukcija.

Le nekaj dni pozneje, natančneje 29. julija je na Soboškem jezeru prišlo do nove tragedije. Policisti so bili namreč obveščeni, da se je v Soboškem jezeru nekdo utapljal, bil potegnjen iz vode in da so ga oživlja. 

Po opravljenem ogledu kraja in zbranih obvestilih so policisti ugotovili, da se je med kopanjem v gramoznici utopil 48-letni moški doma iz Murske Sobote. Zdravnik je na kraju potrdil smrt, tuja krivda ni bila ugotovljena.

Utonil 18-letnik

Tragičen je bil tudi avgust leta 2011, ko je življenje v Soboškem jezeru izgubil 18-letnik iz Andrejec, ki je med plavanjem proti obali omagal in utonil. 

Prijatelji so mu poskušali pomagati, a ga niso mogli rešiti. 18-letni je s prijateljem odplaval približno 300 metrov od obale, medtem ko sta plavala nazaj k obali se je pokojni iz neznanega vzroka začel utapljati. 

Prijatelj, ki je plaval z njim in drugi fant sta mu poskušala pomagati, a se je pokojni močno otepal in iztrgal iz prijema in po krajšem času utonil v vodi.

Na prizorišče so poleg reševalcev, policije in gasilcev prihiteli tudi potapljači, ki so zaradi slabe vidljivosti truplo utopljenega našli šele po dobri uri iskanja. Truplo pokojnega je pregledal zdravnik, ki je odredil sanitarno obdukcijo.

Do skorajšnje družinske tragedije tudi lanskega avgusta

Lanskega avgusta bi lahko v Soboškem jezeru prišlo do družinske tragedije, vendar se je na koncu vse dobro končalo.

Spomnimo, da je je lanskega avgusta prišlo do grozljivega dogodka, v jezeru se je namreč utapljala štiričlanska družina. Utapljala sta se otroka, stara okrog tri in dvanajst let ter starša. Na pomoč je takoj priskočil tamkajšnji reševalec, ki je sam rešil vse utapljajoče člane družine. 

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vaoooo (nepreverjen)

Ka ste nouri, v 11 lejtaj so se stirje vtoupili in vec ali menje vsi po lastni krivdi. In zdaj panika zaradi toga? Napijsite se kelko se je v cejloj zgodovini kamensnice vtoupilo lidij, ka tou zdaj tak izgledne ka se ke pred expanojon tan nisce nej koupo in nisce vtoupo.

Sobočanec123 (nepreverjen)

Razlika je v tome, ka se kamešnica zdaj promovejra kak kopalno jezero, či glij je nej primerna za kopanje zarade velkih globijn in s ten velikih razlik v temperature vodej, kar je v zadnjih par lejtaj že bilao večkrat usodno.

In reply to by Vaoooo (nepreverjen)

pištabače (nepreverjen)

Morje te nema velikih globin?

In reply to by Sobočanec123 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

V morji plavati pa kamešnici je nej isto.

In reply to by pištabače (nepreverjen)

micika5 (nepreverjen)

zaj do se najsli bolnik,i ka do pravle naj ograjo okole napravijo pa na vsakih 30 metrov bademajstra postavijo 24/7

Golobples.. (nepreverjen)

Če greš v tako kamenšnico, se moraš zavedati da dosti tvegaš, čeprav si vešči plavanja.
Naj počiva v miru.

Fox (nepreverjen)

Te zadnje utopitve so Jevškovo maslo, zato ja je iz te poscane vode napravo kopališče.

obiskovalec (nepreverjen)

to niso vse utopitve v tej gramoznici, pred več kot 30 leti je bilo tudi nekaj utopitev

Oiutrr (nepreverjen)

Naj dajo tablo, tujcem prepovedano kopanje.
Od vseh teh nesrecnikov koliko je prekmurcev. A vi ko pridete v Kolumbijo ali Madagaskar se kar v prvo kamesnico vrzete? Ce ste normalni potem ne.

yuli (nepreverjen)

To ni nobeno Soboško jezero, ampak čisto navadna kamešnica - šodergraba !!!

O.G. (nepreverjen)

Gramoznica ide bole v vuho.

In reply to by yuli (nepreverjen)

H2O4 (nepreverjen)

če je toako nevarno kopanje v kamešnici potemtakem se v bohinjskem jezeru sploh ne bi smeli ma kaki kopati, nogo noter pomočiti, kaj grejo ljudje na velike globine če ne znajo plavat, naj se držijo rajši brežine, za upravljalca pa bi bilo smiselno da vsaj pri expanoju uredi kopališče in reševalce iz vode, pa naj bo ta del potem plačljiv

asdasd (nepreverjen)

Soboško jezero vzelo že več življenj, to so vse tragedije ! Jevšek to je vprašanje za tebe ??

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice