Slika je simbolična.
V času požara je v stanovanjski hiši od omenjenih štirih spala ena oseba in njen pes.

Policisti Policijske uprave Maribor so danes dopoldne sporočili, da so bili ob 2.13 obveščeni, da v Plodršnici gori stanovanjska hiša

Prva obvestila so kazala na to, da so se iz gorečega objekta uspeli rešiti štirje stanovalci, ki so prijavljeni na tem naslovu, vendar se je kasneje izkazalo, da je v času požara v stanovanjski hiši od omenjenih štirih bila oziroma spala le ena oseba in njen pes

Ostalih treh v hiši v času požara ni bilo.

V požaru ena oseba umrla, kuža je preživel. Dokončna identifikacija trupla po besedah policije ni bila možna, skoraj zagotovo pa gre za 68-letnega moškega, ki je stanoval v spodnjem delu hiše.

Kriminalisti so ugotovili, da je tuja krivda za požar izključena in je do požara prišlo zato, ker je pokojni neprevidno prekril nočno svetilko s tkanino, da bi zastrl svetlobo, kar je sicer počel pogosto.

Požar je izbruhnil v pokojnikovi sobi, iz katere se težje gibljiv pokojni ni uspel rešiti, prav tako pa mu zaradi preveč razvitega ognja in dima ni več mogla pomagati oseba, ki je spala nadstropje nad njim in jo je zbudil ropot ob požaru.

Požar so kasneje pogasili gasilci. V požaru, ki se ni razvil na preostali del hiše, je po nestrokovni oceni nastalo za okoli 20.000 evrov materialne škode.

Ogleda, ki so ga opravili mariborski kriminalisti, se je udeležil tudi dežurni državni tožilec, dežurna preiskovalna sodnica pa je ogled prepustila policiji. 

O zbranih obvestilih bodo kriminalisti podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Carni vrag (nepreverjen)

Potem pa so gasilci odklopili akumulator

Kikiii (nepreverjen)

upam, da bodo enkrat tebi odklopili

In reply to by Carni vrag (nepreverjen)

Starejše novice