V križišču cest med Sebeborci in Puconci je prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve vozili.

 V križišču ceste med Sebeborci in Puconci ter ceste proti Hodošu je okoli poldevete ure zjutraj prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Prometna nesreča se je zgodila, ko je voznik clia pripeljal iz smeri Sebeborcev ter ni upošteval STOP znaka, zaradi slabe vidljivosti pa je spregledal osebni avtomobil, ki je peljal iz smeri Hodoša proti Murski Soboti. Ob prečkanju prednostne ceste je tako trčil v zadnji del avtomobila, ki je pripeljal po prednosti cesti, tega pa je nato zaneslo s ceste.

Ponesrečenca so iz vozila rešili gasilic, reševalci pa odpeljali v murskosoboško bolnišnico.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
rija

Znova in znova! Ne vem, zakaj se tu na stranskih cestah ne postavijo neke ležeče ovire, da se malo zaustavi vse, ki včasih niti za trenutek ne stopijo na zavoro??
Sama sem se peljala 15 minut pred to nesrečo in je bila po moje vidljivost takšna, da če si gledal, si videl brez problema, kar je razvidno tudi iz teh fotografij....nič posebnega pač....je že hujša megla, pa če pogledaš in zmanjšaš hitrosti vidiš.
Upam, da se udeležencem ni zgodilo kaj hujšega.

maw3rick

Telko je sranja na toj ceste, ka nan na konce še semafore postavijo! Tu se dogajajo čuda! Tude mene se je nej samo 1x zgodilo, ka se ti što v pripela. Pa tude, če je 70 omejitev v križišče se nemreš stavite, kda "skoči" nekak pred tebe. Mislen, ka bi kakša ležeča ovira prav prišla na stranski cestaj, ali kaj podobno.

PS: Zaj do pa lejko policaje z radare tan stale, narod de se pa čemeril zakoj tan stojijo.. :) Ali zamislo se nede nišče..

enjoyer83

"Ovire" so postavlene, domačini - včasih tudi ge - se pač pelamo po lejvoj strani ceste do križišča ker so rejsan preveč moteče. Verjetno je pa razlika v ton, ka se ge vsaj stavin pri "stop" :)
Rondo bi bil edina pametna rešitev. Tak se nede nišče več mogo po glavnoj pelati 200 skoz križišče, pa tudi na stranskih cestaj de se trbelo stavite... problem rešen :)

Plemeniti

O kakšnih ovirah govoriš enjoyer? Tisti reliefni pasovi niso čisto nobena hitrostna ovira, le manjši opomnik, ki ga sčasoma začneš ignorirati tako kot stop znak. Tisti, ki pripelje po glavni cesti ne more biti kriv, pa tudi če pela 200.

Tam je rešitev samo ležeči policaj, kak so ga postavili v Puconcih na tisti ravni cesti. Tam je sicer omejitev 30 pred ležečim policajem, ampak če se pelaš 30, ti avto vrže v luft. To mi tudi ni jasno kdo daje dovoljenje za postavljanje tak ostrih ležečij policajev. Končno so tiste v Dokležovji ublažili, zdaj so pa v Puconcih postavili takšne. No, v glavnem, tam v križišču bi taki bili ravno prav na stranskih cestah.

slovan

Ležeče policaje položiti, kakšno krožno vragi, sredi ničega. Če de krožno, kak mo se te leko z motorom pelo 280 km/h? :)

divjejabolko

Krožno bi rešile vse ...

BuLsHiT

malo pameti pa upostevaje znakov bi resilo se

enjoyer83

Plemeniti, cesti v obej smeri sta enostavno preveč ravni, neka trbej napraviti in "krivci" se najdejo na obeh cestaj (splošno gledano). Ležeči policaj je za mene nej dobra izbira. Na križišče ga nemreš postaviti, če de pa 20m kraj, se pa nišči nede stavlo (od tistih keri se do zdaj nejso). Drugi problem je pa: če se ti pripelaš po omejitvi do križišča, obstaja velka verjetnost ka se ti avto z desne ali lejve skrije v A-stebriček in ga spregledneš.
Ja, če se človek stavi pred križiščon, je to vse nepotrebno, tudi ležeči policaj. Zdaj gučimo za situacijo v keri se eni pač ne stavlajo, in perfektna rešitev za to je rondo. Če si iz Vaneče pa neščeš bremzati na 30kmh zaradi rondoja, je pa druga stvar ;)
Slovan, ti pa potegni do 260, zabremzaj do rondoja, pa te dale proti Vaneči išči enoga ka te doj zbremza - ge moren tak ali tak pri 220 bremzati ka zavijen desno ;)

Pa samo še to... rondo je idealen za umirjanje prometa... kak san napiso, obe cesti sta enostavno preveč ravni in eni se vozijo tan fejst prehitro. Poleg toga pa rondo mojemi starome avtoje nič ne bi škodo, za tistin policajon bi ga pa po falataj domov neso :)

BB

Oj ti zlobno križišče! Večina se ne stavla na STOP znakaj z ene strani, z druge strani še večina pela prejk omejitve skozi križišče...

In što je zdaj krijv? Seveda bougo križišče ka nemre nazaj gučati.

Pamet v roke ali pa pozvati Kanglera v MB ker on ma veze in bi lejko postavo radare keri bi točno to delali ka v našen primeri trbej: merili hitrost. Ker pa so takše zadeve dokaj inovativne do pa sigurno lejko poslikali sakšoga keri se na stop črti neje stavo ;)

Cheap_

STOP znak pomeni STOP. Konec debate. Ne pa krožni,ležeči pa ovire na cesti.

stackoverflow

Ni potrebe po ovirah, samo prometno kulturo je potrebno 'nadgraditi'.

black panter

problem je samo v ton,ka budale štere pripelajo iz sebeborec ali puconec ne stanejo pri znaki STOP.

stuhec

Temu ker ne vid stop znaka takoj vzeti izpit
Nebena krozna ne, spet vecja osnaženost

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice