Tragično preminuli 46-letni domačin v jutranji prometni nesreči na cesti Zavrč-Dolane je vozil avtomobil kljub temu, da mu je bilo sinoči zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeto vozniško dovoljenje.

Mariborski policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 46-letni moški izven naselja Zavrč v desnem nepreglednem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas in čelno trčil v tovorno vozilo, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 40-letni slovenski državljan.

V trčenju se je voznik osebnega avtomobila tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju prometne nesreče umrl. Policisti vzrok, zakaj je voznik osebnega avtomobila zapeljal na nasprotno smerno vozišče in ostale okoliščine še preiskujejo.

Sinoči ostal brez izpita zaradi vožnje pod vplivom alkohola

So pa policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila vozil v času, ko mu je bilo vozniško dovoljenje začasno prepovedano in vožnja prepovedana. Sinoči, ob 21.04, je namreč v Zavrču vozil s prekomerno hitrostjo, pri čemer so ga ujeli policisti PP Gorišnica in ga ustavili.

Ob kontroli so posumili, da je omenjeni vozil pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je njihove sume potrdil, saj je pokazal, da je imel v organizmu 0,63 miligrama na liter alkohola.

Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Ker si je kršitelj zagotovil drug prevoz s kraja prekrške do doma, ga policisti niso pridržali, pojasnjujejo na Policijski upravi Maribor.

Že 16 smrtnih žrtev

Današnja smrtna žrtev je že 16 v 14 prometnih nesrečah v letošnjem letu na območju Policijske uprave Maribor. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč 13, umrlo pa je 14 ljudi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice