*Fotografija je simbolična
Preminula je bila oskrbovanka šmarskega doma upokojencev, ki je umrla v visoki starosti z več pridruženimi kroničnimi boleznimi.

Po smrti dveh oskrbovancev doma starejših v Metliki in po starejšega moškega v UKC Ljubljana, je preminula oskrbovanka v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah.

V domu beležijo okužbo s koronavirusom pri 24 stanovalcih, kar je pet več kot v ponedeljek, in pri šestih zaposlenih, kar je eden več kot v ponedeljek, piše STA.

Ko šet poroča STA, v domu redno spremljanje stanje vseh stanovalcev, ob sumu na okužbo z novim koronavirusom opravijo testiranje in izvedejo vse potrebne ukrepe, s katerimi so bili seznanjeni izvajalci zdravstvene dejavnosti in socialnovarstveni zavodi.

S ciljem zagotavljanja kakovostne in varne zdravstvene nege in zdravstvene oskrbe se je ekipi zaposlenih v domu upokojencev, v katerem imajo 197 stanovalcev, za katere skrbi več kot 100 zaposlenih, pridružila tudi ekipa zdravstvenih delavcev iz celjske bolnišnice in Medical centra Rogaška.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
.. .. (nepreverjen)

Naj počiva v božjem miru.

Kakpate (nepreverjen)

Kakpate, tan jih držijo v izolaciji vkuper naj se vsi prenesejo okužbo pa vsi tak pomali idejo. Pa to bi že mogli zdavnaj poslati v izolacijo sakšoga posebej. Pa tan notri je zdaj leglo virusa!

čarni vrag (nepreverjen)

Izgleda, ka zdaj nedo napisali niti kelko je bila stara ta umrla ženica. To pomeni, da verjetno čez 90 let. Telko stari pa pač pogosto umirajo tudi brez koronavirusa. Naj počiva v miru!

Starejše novice