Sicer naj ne bi šlo za nevarno snov, ampak policija je morala izvesti preventivne ukrepe. Sedem ljudi končalo v karanteni.

Iz Policijske uprave Maribor sporočajo, da ptujski policisti še vedno prejemajo obvestila o prejemu novoletnih voščilnic, ki jim je dodan paketek z neznanim belim prahom.

Danes so do sedaj na Ptuju obravnavali že 8 takih primerov, v vseh primerih so preliminarni testi pokazali, da ne gre za nevarno snov.

Znani so tudi že rezultati analize prvega današnjega primera. V tistem primeru so ugotovili, da je bil beli prah - sladkor.

Na delu bombni tehniki, a razloga za preplah ni

Trenutno je v karanteni 7 oseb, od tega kar 6 oseb v šestih različnih stanovanjih na Dravski ulici na Ptuju. Policisti pa so napoteni še v vas Dobrina, na območju PP Podlehnik, kjer naj bi prejeli ovojnico iz katere se je  tudi vsul beli prah. Na kraj so napoteni bombni tehniki Specialne enote Policije.

Policija prebivalstvu daje naslednja navodila:

"Policisti vse primere obravnavajo kot sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Glede na to, da hitri testi kažejo, da ne gre za nevarno snov, razloga za preplah ni, je pa potrebno upoštevati in izvesti vse predpisane in potrebne ukrepe za zaščito ljudi. Če je še kdo prejel tako ali podobno pošiljko, naj se je ne dotika in naj o tem obvesti policijo na telefonsko številko 113. Takih pošiljk naj ljudje tudi ne prenašajo nikamor,  saj  je v nasprotnem primeru potrebno preventivno omejiti gibanje na bistveno širšem območju in odrediti karanteno za bistveno večje število ljudi. Ljudje naj v primeru prejema take pošiljke ostanejo mirni in naj počakajo na policiste in gasilce, ki bodo poskrbeli za varno odstranitev neznane snovi."

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bingelj (nepreverjen)

Ojoj, kakšen negativizem. Vsi takoj v preplah, da je notri ne vem kakšen bojni strup. Človek je poslal malo sladkorja, da si ljudje spečejo kekse za praznike. Dajmo maalo bolj pozitivno razmišljat. Še zahvalili bi se mu lahko. Tisti, ki ima čisto vest se nima kaj bati.Večkrta je preplah na raznih institucijah. Očitno nimajo čiste vesti.

Starejše novice