Brezobzirnež se ni zmenil za znake policistov, poleg tega pa je še zapeljal naravnost v enega izmed njih.

Povsem običajna kontrola cestnega prometa se je pretvorila v pravo malo dramo. Iz policije namreč sporočajo, da je prišlo do incidenta včeraj zvečer, ko so policisti Policijske postaje Ljutomer izvajali kontrolo cestnega prometa na relaciji Veščica - Stročja vas.

Zapeljal je naravnost v policista

Policisti so ustavljali voznika, ki se pa ni zmenil na znake policistov in se ni hotel zaustaviti. Predrznež je nadaljeval z vožnjo in ogrožal druge prometne udeležence, policisti so ga tako bili primorani zaustaviti z uporabo službenega vozila policije. 

To pa, kot kaže, ni zaleglo, saj je cestni divjak zapeljal proti policistu, kateri je nato odskočil, pri tem pa s svetilko zadel vetrobransko steklo vozila. Voznik je policijsko vozilo v nadaljevanju lahko obvozil in se je po nasprotnem prometnem pasu hladnokrvno odpeljal naprej.

Našli so ga v ljutomerskem lokalu

Policisti so njegovo vozilo naknadno izsledili v Ljutomeru in ga zasegli, voznik pa se je uspel izmakniti roki pravice.

Po intenzivnem iskanju so ga malo pred polnočjo izsledili in prijeli v enem od gostinskih lokalov v Ljutomeru, kjer mu je bila odvzeta prostost. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,58 mg/l alkohola, odrejen pa je bil tudi strokovni pregled.

Pri varnostnem pregledu osumljenega so policisti še odkrili rjavo rastlinsko snov, katero so zasegli in poslali v analizo. Med policisti pri izvajanju uradnih nalog ni bilo poškodovanih.

Iz policije sporočajo, da je zoper 39-letnega voznika bilo odrejeno pridržanje in bo zoper njega podan obdolžilni predlog zaradi večih kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa.  Podana bo tudi kazenska ovadba za sum storitve kaznivega dejanja preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Štefan iz beltinec (nepreverjen)

Se naprej mi pošiljajte Sms čudoviti ste.vsaka cast

Krofaš (nepreverjen)

Ziher je bil v Naš Bar na Melincih.

Starejše novice