Fotografija je simbolična
Policisti spet imeli polne roke dela.

Včeraj, malo po 17. uri so policisti Postaje prometne policije Murska Sobota med kontrolo cestnega prometa v Moravskih Toplicah zaustavili voznika mopeda.

Med postopkom je bilo ugotovljeno, da mlajši mladoletnik za vožnjo motornega vozila - mopeda ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja in, da je potnica na motornem vozilu bila njegova mama, ki med vožnjo ni uporabljala predpisane homologirane čelade. Motorno vozilo je bilo zaseženo.

Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, zoper starša pa je bil izdan plačilni nalog zaradi neuporabe čelade in opustitve dolžne skrbi nad mladoletnim sinom.

Starši morajo biti vzgled!

Vsekakor imajo pri zagotavljanju varnosti mladoletnih voznikov motornih koles in koles z motorjem veliko vlogo tudi starši. Otrokom bodite vzgled in jim dovolite voziti motorno kolo le takrat, ko le-ti imajo veljavno vozniško dovoljenje ustrezne kategorije. Starši poskrbite, da bodo otroci vozili le tehnično brezhibno vozilo in uporabljali ustrezno zaščitno opremo.

*Fotografija je simbolična

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Abs (nepreverjen)

Saj ni res pa je. To je Sobotainfo. Preverite.

Mura je večna (nepreverjen)

Če pa ima mama tako lepe črne lase pa jih mora malo naokrog pokazati
Mogoče pa mama ni vedela da mali nima izpita
sosedova žena tudi nikoli ne zve če sosedu vzamejo vozniško

sob0skemuras (nepreverjen)

Sobotainfo wauuu koja novica... pa dajte se malo sprehodit po bilo kateri vasi, kjer se otroci vozijo brez celad s predelanimi Tomos-i itd.- pssst samo idejo vam dajem za vecjo kolicino objav ;D

ena huda teta (nepreverjen)

Ehhhh, daj ne bluzi. "Homologirane čelade" Bla,bla,bla. Pa homoligirano pamet tistim, i v Ljubljani pišejo zakone.
Nekoč v bivši državi smo se na mopedih vozili brez čelad, ker tudi obvezne niso bile. Obvezna je bila samo na težkem motorju. Če si se 40 let nazaj na mopedu pojavil s čelado so te vprašali po zdravju in se delali norca, ker imaš "kahlo" na glavi.
Danes pa je to neka novica za naslovnico. Kaj res ni nobene bolj pomembne stvari na svetu, kot taka novica, če mulc pelje mamo na mopedu ???? Narobe svet !!!!
Če bi si nekoč kdo imel čelado na biciklu bi ga pa itak imeli za norega. In se je stotine ljudi vozilo v službo z bicikli in ni bilo toliko smrtnih nesreč, kot danes.
In čelad nismo poznali. To je bila domena posameznikov na redkih težkih motorjih.

Nekdo s kravato (nepreverjen)

Ta ena huda teta ocitno ne pozna kaj je to statistika. Da vcasih ni bilo toliko nesrec in smrtnih zrtev je neumesno pisati. Vcasih ni bilo toliko mopedov, motorjev, kandelabrov kamor bi se lahlo zaletel, asfaltiranih cest in visokih robnikov kamor bi lahko z glavo udaril..... štekaš teta kaj ti hocem povedat. Malo preverite koliko je hudih poskodb na glavah ce se ne uporablja celada. Dajte si pogledat ene par posnetkov na youtubu kaksne so posledice. Ne na pamet.

Mondragon (nepreverjen)

Schumacher je imel najdražjo čelado...

In reply to by Nekdo s kravato (nepreverjen)

pjinpjang (nepreverjen)

Najbrž jima slabo gre, ker bi sicer mama vozila otroka v avtu in morda sploh nimata denarja za nakup čelade. Ne vem, a če je tako, potem je za to morda prav država kriva, medtem ko politiki liderji vse pokradejo, da sočlovek nima niti za vsakdanji kruh. "Hvala" ti, naša "draga" superkoruptivna Slovenija.

Crni vrag (nepreverjen)

Pa rejsan sta bila siromaka, te pa jima se moped zasezejo. NAJ RAJE MALO SEBE KONTROLEJRAJO IN BEDAKA, VUCKICKO.

In reply to by pjinpjang (nepreverjen)

Bumbari (nepreverjen)

Vau neverjetno...kakšNa stvar....Tudi mene je oče učil voziti avto in sem mu hvaležen....policijski inkasanti sramota ...sploh se nista peljala po cesti in zdaj s tega delate zgodbo...raje lovit pijane voznike in mafije ter skorumpirane politike ne da nadlegujete družine po peš poteh...kolesarskih stezah in v naravi...Sramota. ..

ena huda teta (nepreverjen)

ti si res tele

In reply to by Bumbari (nepreverjen)

99875422 (nepreverjen)

take kurje tatove ziher lovi siromak ŠIJANEC, govno od govna

Care1 (nepreverjen)

Šijanec zelo rad lovi mopediste. Bo tudi on enkrat priletel na mino.......

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice