Policisti Postaje prometne policije Maribor so včeraj opravljali nadzor prometa z vozilom z vgrajenim videonadzornim sistemom Provida na območju občine Kidričevo. 

Na lokalni cesti zven naselja Gerečja vas, kjer je omejitev hitrosti 90 kilometrov na uro so okrog 12. ure ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Audi tip A4, 28-letni državljan Slovenije, na razdalji 1424 metrov vozil s povprečno hitrostjo 155 kilometrov na uro

V nadaljevanju je voznik na lokalni cesti v naselju Kungota pri Ptuju, kjer je omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro, na razdalji 750 metrov, vozil s povprečno hitrostjo 136 kilometrov na uro

Zaradi ugotovljenih prekrškov so policisti vozniku odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo do odločitve sodišča, kamor so za obe kršitve zoper voznika vložili obdolžilni predlog in za voznika predlagali začasni odvzem vozniškega dovoljenja.

Predpisana sankcija za posamezen ugotovljen prekršek je 1200 evrov in 18 kazenskih točk

Foto: PPP Maribor
Foto: PPP Maribor

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
darsovec (nepreverjen)

v glavo mu je vdaro film: fast and fury ali need for speed.

Gost30 (nepreverjen)

Vüpan ka so jemi policajge redno gor naklali, čundraši nevzgojenomi.

bingelj (nepreverjen)

Kdo bo pa spisal kazen policiji, ko so drveli za njim. Tudi oni so se toliko peljali. Tip pa je očitno pravi debil, da ni pogruntal, da za njim gresta policaja. Verjetno je mislil, da pač še kakšen norc hoče tekmovati z njim. Če si pameten v sekundi ugotoviš, da je od zadaj policija s kamero. Da te kaznujejo moraš prevoziti določeno minimalno razdaljo. Ta je res kreten, da tega ni opazil.

Starejše novice