Človeška neumnost res ne pozna meja ... To dokazuje moški, ki je na Facebooku objavil fotografijo razkosanega živalskega kadavra in pripisal, da gre za njegovega psa.

Uporabnik Facebooka je na svojem profilu objavil okrutno, ali kot so zapisali komentatorji »pošastno in psihopatsko«, objavo, ki jo je na policijsko postajo Gornja Radgona prijavil borec za pravice živali iz tamkajšnje okolice Vinko Žigart, policisti pa so zadevo prepustili ptujskim kolegom.

Štajerec naj bi namreč poslikal lastnega razkosanega psa, ki naj bi ga pokončal prav on, fotografijo pa objavil na Facebooku. Obravnavani pa naj bi v zadnjem času ubijal tudi druge živali.

»Ni važno, da je pesek, važno, da je mesek«

Večkratni rešitelj živali Žigart je ob tem dejal, da ga boli, ker niti njegovi prijatelji ne obsodijo njegovih pošastnih dejanj, razen s kakšnim »Ti si res nor ….«, nekateri ga celo spodbudijo z besedami »ni važno, da je pesek, važno, da je mesek«. Dodal je, da bodo kaj takega morali čimprej prekiniti policisti in pravosodni organi.

Navedbe smo preverili pri Aniti Kovačič Čelofiga, tiskovni predstavnici Policijske uprave Maribor, ki je odgovorila, da »so policisti v začetku avgusta opravili razgovor z občanom in po doslej zbranih informacijah ugotovili, da je na fotografijah divjad, njegov pes pa je živ. Po dokončno zbranih informacijah in poizvedbah, bodo o ugotovitvah seznanili pristojno državno tožilstvo«. 

Od okrutnosti do živali do umora človeka?

Z Žigartom pa se strinja tudi veterinarka Smilja Nabergoj, saj naj bi se z mučenjem živali okrutnost komaj pričela, kaj takega pa lahko kasneje pripelje tudi do umora sočloveka. Misli, da bi lokalne skupnosti morale narediti več preprečitev gnusnih dejanj pri nezaželenih domačih živalih, kot so ubijanja, okrutne utopitve, zapustitve in takšne ali drugačne usmrtitve nezaželenih živali.

Ljudi bi po njenem bilo potrebno izobraževati, tovrstne vršilce pa pravno kaznovati, saj se bi le tako lahko začelo stanje izboljševati.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zoro05

Najbolj krute na svete je človek. Žival ubije žival za preživetje, nej zarade zlobe, ka dela človek, kere bi naj mel razum. Vsi te suroveže ga majo?
Vse te hudobije bi njin napravo, makar žive odr....tak pomale. Pa ka so živale kome krive?
Ka dosti lejko skupnoste napravijo? Oni se tak trudijo, s sredstve, ka jih dobijo od dobrih ljudi.

SODSTVO SE NAJ POTRUDE. KAKŠNO POGOJNO, ŽIVAL MUČENA, MEJLA POGOJNO?
ŽAL NEJ. VSE MUČITELE ŽIVALE NEJ POGOJNO KAZEN, NEJ ZAPOR, BOUGE ŽIVALE ( ZAVETIŠČA - VRED JKEMATE, SPREHODE PSOV, PUCAT BOKSE ....ALE PA TAKŠE ISTO NA LONCE DJATE, PA NAJ PAZIJO NEKOME KUČO.

Vajz (nepreverjen)

A, raskosana svinja je pa vredi? Tou je nej žijvo bijtke? Svinja je evolucijsko dosta nad pson, v bistvi na kopnon po inteligenci časi za človökon.

? (nepreverjen)

kaj zdaj hoče povedat članek? da potrebujemo živalsko policijo ali strožje zakone ali kaj?

czd (nepreverjen)

Še dobro ,da imamo g. Vinkota. Respect...

zn521 (nepreverjen)

Kakšne bedarije. Če je na sliki pes, je panika, če je na sliki divjad/pujcek itd., je pa vse v redi. Malo bi se trbelo zamisliti nad takšnin razmišljanjon.

Starejše novice