V Mariboru je včeraj v trgovini potekal oborožen rop, a sta pogumni prodajalki s kriki odgnali nepridiprava.

V eno od prodajaln na Betnavski cesti je včeraj, okoli 18.45, prišel 44-letni Mariborčan. Kot kupec je pristopil do blagajne, na blagajniški pult položil pločevinko pijače, nato pa blagajničarki nenadoma izročil vrečko ter zahteval, da jo napolni z denarjem.

Ker blagajničarka tega ni takoj storila, je z roko segel za pas, izvlekel pištolo, jo pokazal prodajalki ter ji zagrozil. Med tem je pristopila druga prodajalka in obe z blagajničarko sta pričeli vpiti, to pa je roparja očitno tako zmedlo, da je pospravil pištolo, s pulta vzel položeno pločevinko pijače in zbežal iz prodajalne. Med kaznivim dejanjem ni bil nihče poškodovan, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Policisti so se nemudoma odzvali na obvestilo o oboroženem ropu. Takoj so zablokirali območje v okolici prodajalne in že po nekaj minutah prijeli osumljenca, mu odvzeli orožje ter ga pridržali.

Seveda ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, trenutno  pa še preverjajo, ali je isti osumljenec morebiti izvršil še katero od podobnih dejanj, izvršenih v preteklosti na tem območju.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice