Policisti so v gozdu našli strašljiv prizor. Povzročitelju grozi zaporna kazen.

Pred nekaj dnevi naj bi policisti iz Ormoža bili obveščeni o okrutnem dejanju zoper žival. Nekaj po deseti uri dopoldne so prejeli prijavo o najdbi poginulega psa v bližini Ormoža. 

Psa privezal za drevo

Policisti so ob ogledu prizorišča ugotovili, da je neznanec v gozdu na območju vasi Loperšice psa privezal za drevo ter ga tam pustil. Pes je na kraju poginil. Policisti bodo z zbiranjem obvestil poskušali izslediti lastnika psa oziroma storilca tega dejanja ter zoper njega ustrezno ukrepali.

Grozi mu zapor

Vlada je lani uvedla nekatere spremembe Kazenskega zakonika, ki zadevajo mučenje živali. Storilcu, ki je zaradi surovega ravnanja z živaljo povzročil njen pogin, se kaznuje z zaporno kaznijo do treh let. Pred spremembo zakonodaje bi mu grozila zaporna kazen do dveh let.

Mučenje živali
341. člen
(1) Kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.
(2) Kdor se ukvarja z organizacijo borb živali ali stav v zvezi z borbo živali ali se ukvarja z vzrejo in vzgojo živali z namenom uporabe za borbo živali, se kaznuje z zaporom do dveh let in denarno kaznijo.
(3) Kdor z dejanjem iz prvega odstavka tega člena muči več živali ali mučeno žival trajno pohabi ali na krut način povzroči njen pogin, se kaznuje z zaporom do treh let.
(4) Če je zaradi dejanja iz drugega odstavka tega člena žival trajno hudo pohabljena ali pogine, se storilec kaznuje z zaporom do treh let in denarno kaznijo.

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
A79 (nepreverjen)

Zapor 2 leti. Ni izgovora!

test (nepreverjen)

V keron deli Pomurja je Ormož? Tau so zaj po novon priključili?

htjz (nepreverjen)

ČE SE IZVE ŠTO JE NAJ NEŠČE NAPIŠE NASLOV GE NJEMI OSEBNO NOGE POTEREN V KOLENAJ KA NIKDAR VEČ NEDE ODO

zoro05

Nej noge spotrejte, ges bi ga za isto drejvo prvejzo, prasca, kere nej vrejden, ka se je sploj skoto. Mislen, ka je tou še njegovoj matere žau, ka ga ga je na svejt spravela. Pa jo pomilujen - mamo njegovo mislen. Tej človek se ne zasluže nite ime žival. Samo ga za drejvo privezate, brez vsega, če be znau, što je, nejsan mučitel, ale takše se drugo ne zaslužijo. Gniloba je.

lolal (nepreverjen)

gnoj od gnoja, smrad, slabič, ka se na bougoga psa spravi, pa kak de tej lejko mirno spau.

casio (nepreverjen)

Te je nej vrejden ka sunce nanjega svejti.

qwertz123 (nepreverjen)

Zapor bi si zaslužil ali glede na to, kako se pri nas sankcionira kadar gre za zlorabo ali mučenje živali, se običajno faše le enih 150 ur družbeno koristnega dela. Pri nas so živali žal drugorazrednega ali celo brezrazrednega pomena :(
V nekaterih državah ZDA bi dobil najmanj 10 let, na Aljaski bi se mučitelju "nasmihala" celo dosmrtna ječa (še najbolj primerna kazen!).

A79 (nepreverjen)

Pa še to. Ko ga najdejo, ga naj razkrijejo javnosti. Javnost ima pravico vedeti, kod so ljudje, ki delajo tako hude zločine.

Doj ga streliti (nepreverjen)

Prasca, najprvo ga razčetveriti kak Matijo Gubca, pa njemi sakšo koleno ekstra spotrejti te ga pa še doj streliti. Pa še tou neven če de zadostna kazen za njega. Pa njegvo familijo naj razkrijejo javnosti, ka de njegvo mater večno sran, ka je skotila takšnoga izvržka.

afsf (nepreverjen)

Na teh lokacijah, po Štajerskem, Prekmurju imam samo slabe izkušnje, ljudje so polni samih sebe, če se ne strinjaš z njimi, ti fizično grozijo. Nekoliko podobna izkušnja se mi je zgodila tudi v Prekmurju, v Veliki Polani, kjer občina ni holeta poskrbeti za ranjeno štorkljo, ki je kar nekaj dni baje sama sedela ob regionalni cesti in katero sem kar sam moral peljati k veterinarju, a je bilo za njo prepozno. Skratka, ni čudno, da so se tod še pred stoletji klatili turki, posiljevali ženske; morda pa imajo ti ljudje res še danes njihove divjaške gene.

zapor za umor (nepreverjen)

Vej pa to primitivno budalo je melo negi kučo, ali dom, pa nekše sosede. Ka so nika nej vidli,ali vsaj zaznali, ka dela z živalmi'? Gvušno je nej prvič mučo žival, pa so to znali, pa nej ukrepali. Tudi te trbej ovaditi, preveč so nekateri ravnodušni, samo ka je nej na njihovon dvorišči. Sicer pa absolutno z imenom in priimkon povedati, kdo je te betežni primitivec in ga strogo kazniti z zaporon in še denarno kaznijo in prepovedjo, kdaj koli še imeti živali.

Gost (nepreverjen)

Ha, kaj vse bi mu storili, migrantu ki pa ubije Evropejko, pa nič, še z mastno podporo bi ga nagradili!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice