46-letnik je svoja rottweilerja zanemarjal in pretepal.

Policisti Policijske postaje Rače obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja Mučenje živali, ki ga je osumljen 46-letnik iz območja občine Starše.

Osumljeni poseduje dva psa, pasme Rottweiler, stara okrog osem let, ki ju je očitno zanemarjal in pretepal. Psa sta bila po več dni zaprta v gospodarskem poslopju, na verigi dolgi nekaj centimetrov, pri čemer sta bila več dni v lastnih iztrebkih ter brez pitne vode. Psa nista zavedena v uradnih evidencah, prav tako nista cepljena.

Policisti so od Okrožnega sodišča Maribor pridobili odredbo za hišno preiskavo in so jo opravili 7. decembra pri osumljencu, ki je tudi odvisnik od prepovedanih drog. V samem stanovanjskem delu je bilo polno pasjih iztrebkov, iz česar je bilo sklepati, da psa več dni nista bila zunaj.

Oba psa, ki sta bila očitno zanemarjena, so mu odvzeli in predali delavcem zatočišča za živali. Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na ODT Maribor.

Našli tudi naboj in marihuano

Pri hišni preiskavi je bila osumljencu zasežena manjša količina prepovedane droge marihuane in en naboj kalibra 7,65 mm, za katerega osumljeni ne poseduje orožne listine. Zoper osumljenega v tej zvezi sledi prekrškovni postopek po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami in Zakonu o orožju.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Fantazija (nepreverjen)

Fino bi bilo takemu izmečku vrniti na enak način: ga pripeti na nekaj centimetrov dolgo verigo, da bi po nekaj dnevih stal v lastnem dreku, brez pitne vode, pa še kakšna batina tu in tam za popestritev. Mogoče bi prišel k pameti. Škoda, da je to samo fantazija.

Kristossssss (nepreverjen)

No tak ka so nej cigani )(vedno je bijla polemika ciganji(pa Trejzin imiđ pa rang ka se ji je zdigno ))))((((mučenje živali ka so v romska naselja nosili mačke ne steriizirane pa ve puščale te pa lovili in se valile kak oni pomagajo in ka so oni zmožni pomagat še sam sem tou mogo delat sramotno san odstoupo (moj K so zmožni mačkan so vuja kraj rezali ka so jih označevale za steriizirane pa so znali ka so tou mačke skmetij ... (pavri z ciganskin slogom v kuči z nabijanco pa zamazani smrdijči pa ne urejeni PAVRI (gologa bi ga slejko čunto vrit pa psa zanjin...

Jezz (nepreverjen)

Upam,no res upam da se kaj takega zgodi temu lastniku psa..
Po drugi strani pa razumem te pasje pameti,imam teriera in bi me samo izkoriscal..Pa kolikokrat si mislim da je lahko veseli ko je vsaki dan na sprehodu,da je sit,vseskozi sveza voda..
Ampak vedno hoce vec in vec..
Ali nam ljudem gre potem res dobro..
Ali pa nas zivali izkoriscajo..
Raje bi bil zival,pa me naj nekdo pelje vsak dan na spancer,naj me hranijo pa se mi je..
Ampak take norce ki bi izkoriscali zivali,pa bolje da ki jih nimajo..

Komentator_ (nepreverjen)

Najverjetneje Rom, pijanec ali komunist

Starejše novice