V Lendavi naj bi zabeležili prvi primer okužbe s koronavirusom.

Koronavirus je torej le dosegel tudi Pomurje. Kot smo poročali, sta se z novim koronavirusom okužila zaposlena v Splošni bolnišnici Murska Sobota, ki sta bila na smučanju v Italiji. Šlo naj bi za zdravnika in njegovo soprogo, ki je prav tako zdravstvena delavka v soboški bolnišnici.

O primeru okužbe s koronavirusom COVID-19 pa zdaj poročajo še iz Lendave. Prvi oboleli v mestu naj bi se pred dnevi vrnil iz tujine in se po neuradnih podatkih gibal med ljudmi.

Po pisanju Lendavainfo je okuženi trenutno v karanteni, izvajajo pa se tudi vsi ustrezni postopki. Glede na okoliščine je sicer moč pričakovati, da primer ne bo ostal osamljen.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Laci (nepreverjen)

Po zanesljivin in preverjenih informacijan okužen delavec v elektromaterial

len82 (nepreverjen)

Kaj ma veze zdaj tu, kdo je in kdo ni?Potrebni so ukrepi, e pa obtožbe in kazanje s prstom na osebe!

In reply to by Laci (nepreverjen)

boonker (nepreverjen)

Samo eden je dovolj, da okuži ostale vse ! To je tako kot če toča pade. Ti pa razmišljaš o kontra ukrepih, ko je že vlak mimo. Kontra ukrepe smo morali izvesti takoj, ko smo videli kaj se je dogajalo v Italiji. Ne pa sedaj ko je lisica v kurniku stealth, noben pa nima ne orožja ne detektorja da jo izsledi, kure pa padajo kot za stavo!

In reply to by len82 (nepreverjen)

len82 (nepreverjen)

Ni blo govora o tem,da je potrebno ukrepati zdaj!To smo že zamudili.Govorim o tem,da ni treba s prstom kazat na nekoga!Ni si sam kriv,poslali so ga službeno,delat.Ni bil na počitnicah tam.In verjel ali ne,ni edini v Lendavi.

In reply to by boonker (nepreverjen)

KAZNOVATI (nepreverjen)

Koji ga vrag goni, da v takšnem času hodi po tujini, kaznovati njega in podjetje, če ga je poslalo, ker je po vseh zakonih ogrožati zdravje drugih ljudi kaznivo dejanje od 1 leta do 8 let zapora.

Jožek11 (nepreverjen)

kazen vodilnem v podjetju

boonker (nepreverjen)

Zadeva je močno, močno kužna in ima exponencialno krivuljo širjenja in ni tako nedolžna , kot so jo hoteli naši politiki zlizani z inštitutom za javno zdravje najprej prodati v javnosti, zdaj pa panika. Zahvala gre predvsem Počivalšku, neoliberalni...da ne bom rekel še kakšne krepke. Najprej so vsi čakali in bili popolnoma nepripravljeni, namesto da bi po izbruhu v Italiji takoj uvedli "prisilno preventivno karanteno" za vse, ki prihajajo iz problematičnih območij. Virus ima lahko drastične posledice za vse, ki imajo slab imunski sistem. Tudi če ste na testu negativni, ste lahko potencialni prenašalec, če ste bili v stiku z virusom, potrjeni primer iz Japonske 27 dni, v enem primeru pa celo več. Virus je potencialno lahko še bolj nevaren v primeru da "mutira" in ne bi bilo prvič, da se je to zgodilo. V polovici primerov pa so ga prinesli medicinski doktorji, ki pa bi po defoltu morali vedeti, kaj virus je, saj so prihajali iz že znanih ogroženih področij. Pa eni niso izvajali samokarantene. Previdnost je mati modrosti. Počivalšek, pa je postavil kapital pred zdravje ljudi. Imate ga posnetega na TV! To kaj politiki niso uspeli narediti, bo zdaj namesto njih naredil virus. Zdaj pa se bodo hvalili, kako da bodo zajezili pandemijo, a spustili so ga noter z neukrepanjem v tistih prvih kritičnih trenutkih.

sunce van japansko (nepreverjen)

Pa ka so vsi doktori bili prejšnji teden v Italiji???
Nej čuda, ka so čakalne dobe tak duge...

boonker (nepreverjen)

Ja bravo, končno eden, ki je indentificiral, kdo v tej državi ima zelo visok standard, pa hoče še višjo plačo, pa še koncesije, niso pa v stanju se obnašati doktorjem primerno, pa so vedeli, da prihajajo iz ogroženih območij ! Moram pa reči da polovica od teh ni izvajala samopreventivnih ukrepov ! Zdaj pa je rezultat tule !

In reply to by sunce van japansko (nepreverjen)

Zmaga (nepreverjen)

Kazensko in odškodninsko za malomarne doktorje, ki so razpasli virus.

In reply to by boonker (nepreverjen)

Zmaga (nepreverjen)

Kazensko in odškodninsko za malomarne doktorje, ki so razpasli virus.

In reply to by boonker (nepreverjen)

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Preden greste k zdravnikom, obvezno jih pokličite in jih vprašajte če je z njimi vse v redu!

In reply to by sunce van japansko (nepreverjen)

Ojgdxsfhhbf (nepreverjen)

Baje da je ovi beno misja (tekwandoo majster) fasal korono, ker mu je občina vzejla 👑!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice