Pomurski policisti zaradi nezakonitega prehajanja državne meje v minulih urah prijeli več tujcev.

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so med opravljanjem nalog varovanja državne meje od včeraj, od 7. ure do danes, do 7.00 ure prijeli 39 tujcev, ki so nezakonito vstopili v Republiko Slovenijo, so sporočili iz Policijske uprave Murska Sobota.

"Prijetih je bilo devet skupin tujcev, v katerih je bilo od 2 do 9 oseb. Na območju PP Lendava so bili prijeti 4 tujci, na območju PP Ljutomer pa 35 tujcev. Vsi tujci, razen 2 Sirijcev, ki bosta danes vrnjena hrvaškim varnostnim organom, so zaprosili za azil in bodo odpeljani v Azilni dom," so zapisali v PUMS. 

Šlo je sicer za 22 državljanov Alžirije, 6 državljanov Maroka, 2 državljana Sirije, 5 državljanov Palestine in 4 državljane Iraka.

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kapelcan (nepreverjen)

bravo, pravna držova pa noša vloda - samo tak naprej......

DRŽAVA - BUM gotovo (nepreverjen)

Začelo se je tudi na našem koncu, bravo vlada, ki je vsa na nezasluženem dopustu 2 meseca, da vas ni sram, ne opravljate svojega dela. Za vas so pomembnejši volkovi, medvedi, šakali, migranti, ki nezakonito vstopajo v Slovenijo, ni vam pa mar za svoje slovenske državljane, take vlade ne najdeš nikjer, upam in verjamem, da boste za to prej ali slej odgovarjali slovenskemu ljudstvu.

čarni vrag (nepreverjen)

Šlo je sicer za 22 državljanov Alžirije, 6 državljanov Maroka, 2 državljana Sirije, 5 državljanov Palestine in 4 državljane Iraka.

Izgleda, da je vročina škodila tudi našim policajem. Je v Alžiriji vojna? Je v Maroku vojna? Je v Palestini vojna? Je v Iraku vojna? Odgovor je NE. Glede nato, da bo vsak prosilec azila povzročil državi vsaj 2.000 Eur stroškov mesečno. ker je v samo tem paketu prišlo 37 tujcev je to 74.000 Eur. V Sloveniji imamo cca. 7000 policajev, se pravi, ka bi lahko vsaki dobo 10 Eur vekšo plačo. Lahko samo upamo, da bodo tile "reveži" kmalu zapustili azilni dom v smeri Germany. Slovenia is poor country je že pred leti rekla "begunka" naši novinarki. Mi nismo samo poor ampak tudi stupid country.

Bebela (nepreverjen)

Daj ne boj pameten! Kelko pa dobi država pejnez za takse primere to pa ne omenjaš ali pa neves. Kelkokrat isto pridejo pejnezi za Rome, ki jih niti občine za njih ne porabijo ampak idejo v normalno občinsko blagajno. Delo San 4 leta prek javnih na občini in znan vse ka se skrije in ka se pokaže in nej tu nekaj na pamet. Vsak cent ka ga država vloži v kogarkoli se dobi nazaj pa če je 1€. Lp

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ges san nej piso kitajsko, a ti ne razmiš. Preberi večkrat!

In reply to by Bebela (nepreverjen)

Dudul (nepreverjen)

Ne odloča policaj o dodelitvi statusa azila, nego nekši urad za azil, ali ka je že. Dolžnost pa naloga policaja je, da tujci, ki ustno izrazi namero o azilu to omoģoči in ga napoti (odpelje) v azilni dom, kjer postopek prevzame prej omenjeni urad. Policaj nima pravice in pooblastila odločati o dodelitvi statusa azila ali pa zavrnitvi. Vrvlem ka če bi to bilou, v Sloveniji azilantov bogme skoro ne bi bilou.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Še najbogše bi bilo, če bi policaj s "strokovno brco v rit" pokazo pot v Germany. Ka pa lejko nikak, ka ilegalno prekorači meje več varnih držav, v Sloveniji zaprosi za azil je dokaz, da je Slovenija stupid kantri.

In reply to by Dudul (nepreverjen)

Dudul (nepreverjen)

Tak je Čarni. Če so jih Hrvati resno namlatili tam na Bosanski meji.... Te jim dam kapo dol. S človekovimi pravicami jih nemo zadržali.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Kak je narod zadnje čase retardiran, to je že neverjetno... Tile tujci so NEZAKONITO prečkali, mejo. ORGANIZIRANO, NEZAKONITO, v devetih skupinah !!!! Ko pa so jih ujeli, pa so "ubogi begunci" in zaprosijo za azil.

Zdaj pa DUDUL jaz tebe vprašam: jaz, tebi, ponoči, organizirano, zelo premišljeno, UKRADEM avtomobil. Me pri tem ujameš ali pa policija ujame-jaz pa te ob ujetju vprašam "A mi gospod posodite avto, nujno ga rabim?". Ti, seveda, ko si pa tako moralen in dober in super duper človek, sploh ne boš pomislil, da sem kradel. Ker to je rasizem, ksenofobija, rastlinofobija (ne vem sicer, zakaj, a se dobro sliši). A boš mi ti, povrh vsega, da se v obraz delam norca iz tebe, priskrbel prenočišče, žepnino,... A me boš pomiloval-ojoj, ubogi VRANA, samo avto je rabil?? Odgovori iskreno, brez floskul!!

In reply to by Dudul (nepreverjen)

kološa (nepreverjen)

Včeraj sem zvečer poslušal na slo tv ,ali ,kje kako je nekšna zobata ministrica ,ali direktorica za azilante naslavljala enega pritepenoga gospodom iz Libije ,da se pritožuje nad slabimi razmerami v azilnem domu. Lepo ,da smo tako daleš prišli in takšne,ki prihajajo delat probleme nazivajo z gospodom .

black panter

na konce nedo največji problem nezakoniti migranti,ampak domači slo,levičarski migrantoljubci izdajalci,banda levičarska

čarni vrag (nepreverjen)

Vzemimo, ka bi recimo migranti vlomili v poslovalnico NLB v Ljutomeru. Ali bi lahko, ko bi jih med ropom presenetila policija zaprosili za azil?

VRANA (nepreverjen)

Seveda, kako si sploh drzneš vprašat tako rasistično, ksenofobno vprašanje!!!??? Ti si nemoralen, čebelofob, žužkofob, krožnikofob, blazinofob, ..... da veš!!!!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Se pravi, da ima tudi begunec-bančni ropar pravico do azila. Ali živim v norhausi? Ali pa vzemimo, da se policijski komandir vrne z noćnoga čuvanja meje, pa doma najde migranta na svoji ženi. A tudi ta lejko zaprosi za azil?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Dudul (nepreverjen)

Seveda lejko. Ve pa smo že meli takši primer. Letos če se ne motim. Ka so ilegalci vkrali avto pa so jih policaji dobili. Ve so še nekaj bejžali pred njimi in se upirali, kda so pa vidli ka so pušnili pa zaprosili za azil. In nikome ništa. Lepo so bilij odpelani v azilni dom od tam pa znanka zviz... K mami Angeli v objem.. Ti tou napravi... Buš vidu vraga.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Sami smo si krivi, ker smo izvolili liberalno vlado!

Mb78 (nepreverjen)

Neliberalna pa spravla pol kosova sem LEGALNO....

In reply to by lauraas (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Mb78, saj pa cel čas je liberalna vlada. Pri desni tega ne bi bilo, Italija in Madžarska nimata teh problemov odkar so desni! Švedi pa več ne upajo iz hiše pa še tam ne bodo varni.

Ciganjscek (nepreverjen)

Naj enkrat Policijska uprava MS objavi skupno stevilo prijetih emigrantov na obmocju Pomurja in ne kak jim pase.Podatki se ne ujemajo,kajti stevilo se mimizira, kajti po pripovedovanju policajev jih je prijeto vec ilegalnih vstopnikov v drzavo in se jih tokom prijetja prepelje v prehodni zbirni center.Gre za hvaljenje policajev ali je res kaj trdijo.

Ciganjscek (nepreverjen)

Je kdo napravil analizo kak reagira skupina ilegalnih vstopnikov v drzavo v primeru v ko jim preti prijetje.Eni posnetki kazejo cisto vojaski postopek vojaskega organiziranja preformiranja v manjse skupine v izogib prijetja vseh clanov skupine ,kaze,da to niso smo nevedni begunci temvec imajo doloceno vojasko znanje in nacin organiziranja v primeru ko jim preti zajetje.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice