Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so v preteklem tednu obravnavali tri državljane Republike Hrvaške, ki so na območju Policijske postaje Murska Sobota izvršili več vlomov v stanovanjske hiše.

Odtujili so denar, mobilne aparate in zlatnino. Skupna materialna škoda je znašala okrog dva tisoč evrov.  

Osumljeni so bili privedeni k preiskovalnemu sodniku  Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je za vse  odredil pripor. K izsleditvi osumljenih storilcev  so s svojimi informacijami policiji v veliki meri pripomogli tudi občani.

Policisti zbirajo obvestila o razrešitvi ostalih vlomov

Tudi na nas se je obrnila bralka, žrtev vlomilcev, ki nam je povedala, da so ji v času njene odsotnosti vlomili v stanovanje. Premetali so cello hišo, a odnesli niso ničesar, saj kot so sporočili policisti, so iskali večinoma le denar in zlatnino. Policisti in kriminalisti tako še naprej zbirajo
obvestila o razrešitvi ostalih vlomov na območju Policijske uprave Murska Sobota.

Lani manj vlomov kot pretekla leta

Policisti in kriminalisti Policijske uprave Murska Sobota so v letu 2016 obravnavali številčno manj vlomov v stanovanjske hiše kot v preteklih letih. V zimskem času beležijo vlome predvsem v popoldanskem času, ker se hitro zvečeri, kar storilci  s  pridom  izkoriščajo, saj hitreje opazijo v kateri hiši je kdo doma in v kateri ni nikogar, ker niso prižgane luči. 

Zato policisti svetujejo, da pred odhodom od doma hišo zaklenete, prižgite luči na dvorišču, lahko pa tudi kakšno luč v dnevnem prostoru, s čimer boste sporočali, da se nekdo nahaja doma. V kolikor se vrnete domov in opazite, da ste postali žrtev kaznivega dejanja (vloma ali tatvine) o tem nemudoma obvestite policijo in ničesar ne premikajte ter ne pospravljatedo prihoda policistov. 

Če naletite na storilca se ne izpostavljate

V kolikor naletite na storilca, ki je še v hiši ali opazite storilca pri vlomu v sosednjo hišo, se ne izpostavljate, zlasti, če je fizično močnejši, oborožen ali jih je več - pomembnejša naj bo vaša lastna varnost! Policistom lahko pomagate pri izsleditvi storilca, če si poskušate zapomniti  čimveč podatkov o njem: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal ali pa ga fotografirate oziroma posnamete s svojim mobilnim telefonom.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
@@@ (nepreverjen)

Ubi H., da Š. nema b...

našojka (nepreverjen)

Dragi novinari:
Čul san ka v enon bolniškon zavodi eti v Jevškovoj SOBOTI ena familija iz Rakičana ma vse svojo rodbino zaposleno, en pa je prej tüj kapo di banda. Mogoče znate što je to? Nekaj o ton pišejo v enij drugij novinaj...., se pa prej bogijo ka ma kapo prej v Marebore na Vrhovnon sodišče jako dobre povezave pa tan vse zmaga.

Če vas je straj pisate o ton se ne bojte van čika cintor kupi kompjuter.

dr boston grif… (nepreverjen)

hrvati so zmeraj bili tati

Starejše novice