Ponedeljek mineva v luči epiloga v primeru trojnega umora v Gerečji vasi na božični dan. Pred ptujskim sodiščem so se tudi tokrat zbrali užaloščeni svojci in prijatelji.

Na ptujskem sodišču se je danes zaključilo sojenje Silvu Drevenšku, ki je na lani božično popoldne sodil bivši zunajzakonski partnerici in njenim staršem. 

Po izreku sodbe so krvnika iz Gerečje vasi pred ptujskim sodiščem tudi danes pričakali svojci, prijatelji in znanci umorjenih, ki so že na zadnji obravnavi, minuli teden, zahtevali dosmrtni zapor.

Sodišče mu je izreklo dosmrtni zapor. Ko je Drevenšek slišal izrečeno kazen, je le zaprl oči in jih nekaj časa ni odprl.

Pri izrečeni kazni je pretehtala velika stopnja brutalnosti, je še obrazložilo sodišče, saj se kljub prisotnosti in prošnjam otroka ni ustavil. Pretehtali so tudi olajševalne okoliščine, saj ni bil še kaznovan, a zaradi krutosti dogodka tega ne morejo upoštevati.

To je prvi primer dosmrtne zaporne kazni po letu 2008, ko jo je Slovenija ponovno uvedla. 

Vzklikanje in transparenti: »Pekel je premalo«

Prijatelji, znanci, sovaščani in v splošnem podporniki družine so se torej tudi danes zbrali pred ptujskim sodiščem. Že drugič, a tokrat so Drevenška z vzkliki pričakali po izrečeni kazni.

Spomnimo. Prvič so se pred sodiščem s transparenti zbrali 2. decembra, na dan sklepnih beseh, ko sicer sodba še ni bila izrečena, čeprav so jo nekateri že pričakovali.

»Pravica je zmagala, pravna država je zmagala. Miha in vsi mi, njegovi prijatelji, bomo lahko po izrečeni sodbi mirno zaživeli. Veseli smo vsi in, hvala bogu, da je se danes to zgodilo,« je ob razglasitvi sodbe povedal Sašo Dobnik, prijatelj družine.

Predsednik sodišča pa je med izrekom sodbe povedal tudi, da ne želi, da protestniki mislijo, da so pritisnili na sodišče.

»Ni bil naš namen noben pritisk na sodišče. Mi vemo, da so se oni sami odločali, ampak mi smo prišli s tem podpreti Miho,« je še dodal prijatelj družine Dobnik. 

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
marija marija

Saseku vsaka čast koliko je tem otrokom pomagal bi si zaslužil nagrado pa še kaj več,...
Čestitke sasek

tanja flaškon (nepreverjen)

Advokat je CAR

HojSS PRESS (nepreverjen)

Še dobro, da imamo pravno državo !!!!!!
Sploh ne vem, kaj ima tam en debelinko za hodit in nekaj zahtevat ????
Opažam pa, da je čedalje več ljudi nastrojenih k maščevalnosti !
Maščevalnost vodi samo še v večje nasilje !!!!
Kaj smo res postali tako hudo NEcivilizirani ???
Vedno se najde nekdo, ki bo nekoga maščeval in potem nikoli konca !!!!
To so in še delajo popolnoma NEcivilizirani narodi.
SREDNJI VEK !!!!

afta he (nepreverjen)

Takšna kazen ni nobeno maščevanje ampak samo primerna kazen za umor treh nedolžnih ljudi.
Tudi ljudje to podpirajo, in če je sodba v imenu ljudstva potem je to pravična kazen. V nekaterih državah je za tako dejanje smrtna kazen.

In reply to by HojSS PRESS (nepreverjen)

969FOS8 (nepreverjen)

DONACIJA
Pošteni osebi želim dati vsoto denarja v višini 650.000 €. Prosim, kontaktirajte me: [email protected]

Starejše novice