Policija v vozilu odkrila mrtvo osebo in opazila sumljive cevke povezane z neznano snovjo, zato so opravili evakuacijo.

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da so danes na območju Štor evakuirali okoli 40 ljudi zaradi potencialne varnostne grožnje. Odkrito je bilo namreč vozilo, v katerem je bila najdena mrtva oseba, v vozilu pa so policisti opazili dve s cevko povezani posodi z neznano snovjo, ki bi lahko povzročila kemično reakcijo ob odprtju vozila.

Po evakuaciji so policisti skupaj s predstavniki oddelka za protibombno zaščito in ostalih interventnih služb odprli vozilo in našli mrtvega moškega. Nihče od prisotnih ni bil poškodovan, trenutno pa še poteka preiskava. 

Sporočilo policije objavljamo v celoti v nadaljevanju.

Danes, nekaj pred 13. uro, smo bili obveščeni o najdbi vozila v katerem je bila mrtva oseba. V vozilu sta bili vidni dve s cevko povezani posodi z neznano snovjo.

Ker je obstajala možnost, da bi pri odprtju vozila prišlo do kemične reakcije, smo v sodelovanju z gasilci in predstavniki Civilne zaščite zavarovali širše območje okoli vozila. Iz varnostnih razlogov smo najprej evakuirali stanovalce bližnje hiše in nato še stanovalce okoliških hiš. Skupno je bilo evakuiranih okoli 40 ljudi.

Ko je bilo poskrbljeno za varnost prebivalcev smo ob prisotnosti predstavnikov oddelka za protibombno zaščito Generalne policijske uprave ter predstavnikov ostalih interventnih služb, odprli vozilo v katerem je bil mrtev moški.

Nihče od prisotnih na kraju dogodka ni bil poškodovan, prav tako ni bil poškodovan nihče od okoliških prebivalcev.

Evakuacija je preklicana. Trenutno poteka ogled kraja dogodka. Podrobnejše podatke o dogajanju sporočimo jutri.

Uprava RS za zaščito in reševanje je o dogodku sporočila naslednje:

Ob 12.49 je Nad stolarno v Štorah bilo najdeno osebno vozilo, v katerem se je nahajala preminula oseba, poleg nje pa neznana količina neznane snovi. Zaradi okoliščin je obstajal sum na možnost prisotnosti kemijsko, eksplozivno ali biološko nevarne snovi. Posredovali so gasilci PGE Celje ter s policisti zavarovali območje, nato pa skupaj s protibombno enoto Policije ter Mobilno enoto ekološkega laboratorija Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano izvedli nadaljnje ukrepe. Posledično je bilo območje evakuirano, za začasno evakuirane prebivalce pa je poskrbela Civilna zaščita Občine Štore. Pristojne službe so po izvedenih ukrepih vzele vzorce prisotne snovi za nadaljnjo analizo. Neposredna ali posredna nevarnost za okolico ali prebivalstvo ne obstaja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice