Požar na Juša Kramarja 12 je vzel življenje starejši ženski.

Prebivalce ulice Juša Kramarja so zjutraj ob 7.30 zbudile gasilske sirene. Zagorelo je v hiši starejših zakoncev Zelko, medtem ko se je gospod iz hiše uspel rešiti, pa je gospo v zgornjih prostorih zajel dim, zato je menda še pred prihodom gasilcem umrla. Požar so zanetile plinske jeklenke, s pomočjo katerih sta se zakonca ogrevala, požar pa se je po hiši hitro širil predvsem zaradi lesenih predmetov, tudi lesenega stropa.

Prenos ognja na sosednjo hišo oz. dvojček je preprečil požarni zid, a dim je vseeno prešel v zgornje nadstopje, kjer je spala 4-članska družina Felkar. Te je iz spanja zbudil bližnji sosed Drago Ficko, ki je spečo družino najprej opozarjal z zvonenjem na hišni zvonec, a ker tega niso slišali, je nadaljeval s klicanjem na telefon in kričanjem pod oknom. Na srečo je to družino, ki je bila že obkrožena z gostim temnim dimom, prebudilo in rešilo gotove smrti. 

"Če ne bi bilo našega zlatega soseda Draga, bi vsi mi bili mrtvi," so na kraju dogajanja povedali vidno pretreseni Felkarjevi. Pogumnemu in vztrajnemu sosedu Dragu se tako iz vsega srca zahvaljujejo. Rešil jim je življenje. 

Dopolnjeno ob 16.25 z izjavo Policijske uprave Murska Sobota: 

Danes zjutraj okrog 7.00 ure je v stanovanjski hiši v M. Soboti prišlo do požara, v katerem je ena oseba umrla.

Kriminalisti so pri ogledu kraja ugotovili, da je 88–letni lastnik hiše menjal plinsko jeklenko v prenosni plinski peči, kar je povzročilo izbruh ognja. Ogenj je tako zajel celotno pritličje in prvo nadstropje, v katerem se je v tistem trenutku nahajala njegova 73-letna žena. Le-ta je utrpela ožganine po telesu in bila na kraju s strani gasilcev najdena mrtva. Lastnik se je uspel rešiti in zbežati iz hiše.

Materialna škoda znaša okrog 80.000 evrov.

Zoper lastnika bo podana kazenska ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnosti iz malomarnosti po 314. členu KZ.

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dupont

plinska jeklenka v peči??

gajzi

[email protected]@@ to je prenosna peč na plinsko jeklenko še nej si nikoli vido ali slišal ???svašta rejsan

dupont
moje (nepreverjen)

moje sožalje družini! :/

zip (nepreverjen)

grozno..Sožalje družini!

matejka karli (nepreverjen)

samo je sploh dovoljeno ogrevanje s takimi pečmi..Namreč vsepovsod piše da povzročajo ogromno vlago in pa monoksid..le kako so jima otroci to dovolili in niso drugače poskrbeli? pa še kako zalta ženska je bila ta oseba ki je ni več žal žal

šarlota (nepreverjen)

"Zoper lastnika bo podana kazenska ovadba zaradi povzročitve splošne nevarnosti iz malomarnosti po 314. členu KZ. "

Ka srmak neje že zadosta pretrpo ?

faak (nepreverjen)

gospod zgubil ženo in praktičnp hišo (80. gezero škode nej malo) in zaj de še ovadbo meu na grbi...waoo država pa pau!

sosed1 (nepreverjen)

Napačne ugotovitve policije, sosed menjal plinsko posodo pred dvema dnevoma. Danes zjutraj začela puščat in je soba zagorela, ko je prižgal plinsko peč, nato zagorela celo hiša in potem gre policija po napačnih ugotovitvah vložit ovadnico.Toliko o naših policajih, ki so se glasno režal okol goreče hiše in 89 letnega soseda v šoku ob smrti žene zasliševal.

Plemeniti

Sosed1 upam, da ste to povedali tudi policiji. Gospod pri 89 letih se sigurno ne zna postaviti za svoje pravice, policajom je pa itak vseeno, samo ka se najde krivec čimhitreje.

sosed1 (nepreverjen)

To je po poznejšemu pričanju soseda, ko so ga pripeljal iz bolnišnice in njegova družina bo posredovala, saj imajo odvetnika v družini.

sosed1 (nepreverjen)

Ta podatek je po poznejšemu pričanju soseda, ko je prišel k sebi in njegova družina bo vsekakor posredovala ta podatek na sodišču glede na to da je policija že vložila obtožni predlog.

Plemeniti

Kakorkoli, žalostno je že to, da bo mogel gospod v 90. letu hoditi po sodišču zaradi nesreče, v keri je izgubil ženo.

sosed1 (nepreverjen)

Ja, res je. Vsekakor hvala gasilcem za dobro opravljeno delo. In se opravičujem, če sem s kakim komentarjem užalil kakega policista, vendar nas je vse to tu naokoli zelo prizadelo.

čika-pajo (nepreverjen)

In ob takih primerih se postavlja v ospredje bivša država, kjer to pa moramo vsi priznati! je bil red.Plinske peči so morale biti pregledane in na podlagi pregleda si
dobil izkaznico z katero si lahko kupil plin. Moje mnenje je da bi država morala uvesti tudi take preglede, saj končno se pa gre za varnost ljudi.

Bodirealen (nepreverjen)

Mater ste vsi pametni. Zaslišanje policistov po takih dogodkih je pač nujno potrebno. Če je prišlo do nesreče ob menjavi ali dva dni po menjavi je čisto vseeno, kriv pa je tisti, ki plina ni pravilno priklopil, ker s tem ni ogrozil samo sebe ampak ostale ljudi v hiši in okolici (sosede). Kazensko si odgovoren od polnoletnosti pa do smrti enako.
Pa kaj ima veze, če imajo odvetnika v družini?! Toliko bolj žalostno, če gre za razgledano družino. Naj bi bili pametni prej, drugače poskrbeli oz. nastanili starejši par, ker pri taki starosti večinoma človek več ni zanesljiv za samostojno življenje.
Se pa strinjam z nečim. Smeh na takšna mesta ne sodi, pa čeprav verjamem ni bil zlonameren. Policisti, gasilci, reševalci in drugi imajo s takimi nesrečami opravka skoraj vsakodnevno, zato jim ni zameriti, če so duševno manj dovzetni do teh stvari, kot ostali profili ljudi. Saj drugače niti tega poklica ne bi mogli opravljati dolgo!

masjter

ja to je zdaj tak nej... zdaj te jes recimo, hipotetično bon nekaj delal celi den doma v kuči pa si popravlal pa narobe kable zvežen pa vužgen gor svoje stanovanje pa sosede bujen, sam pa preživim... in te ka, to je to, "ups se opravičujem my bad, malo san bil površen", ali kak je te zdaj to?

najprej zahtevate red v državi tu pa deda buje svojo partnerico in skoraj sosednjo familijo, naredi 80.000 škode in zdaj ker je ubogi mu dajmo vse odpisat?

dvojni standardi ftw

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice