Mariborski kriminalisti so v ponedeljek podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa umora zoper moškega.

Osumljenec, naj bi šlo za partnerja sodnice, je 16. junija okoli 00:30 pred vhodom v stanovanjsko hišo v okolici Maribora poskušal umoriti sodnico mariborskega Okrožnega sodišča. Osumljenec je oškodovanko pričakal v temi in ji poskušal na zahrbten način vzeti življenje tako, da je pristopil do nje in jo s trdim predmetom večkrat udaril in ji s tem prizadejal hude telesne poškodbe. Oškodovanka je bila odpeljana v UKC Maribor, kjer je še vedno na zdravljenju. 

Obsežna kriminalistična preiskava

V kriminalistični preiskavi so sodelovali izvedenci Nacionalnega forenzičnega laboratorija, inštruktor za sodno medicino in kriminalisti Uprave kriminalistične policije.

V preiskavi so  opravili številne operativne ukrepe, pogovore z zaposlenimi na Okrožnem sodišču v Mariboru, s sorodniki in sosedi. Opravili so tudi preiskavo stanovanjske hiše, dveh vozil in sodniškega kabineta. 

Sodnica brez varovanja

Kriminalisti so z vsemi razpoložljivimi operativnimi ukrepi, ki so pripomogli k preiskavi so ugotovili, da motiv izhaja iz zasebnega življenja oškodovanke. Kriminalisti še vedno nadaljujejo s preiskavo in s postopkom. Po besedah Andreja Kolbla, vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, sodnica trenutno nima varovanja, osumljenec, pa naj bi jo tudi že večkrat obiskal v bolnišnici. Policisti so podali predlog o prepovedi približevanja. 

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hmmmm (nepreverjen)

Me zanima če bi to naredil "Lujzek"
iz Domajinec (podatki izmišljeni), če bi se o tem toliko pisalo in bi se zadeva koncala brez pripora in samo kot prepoved približevanja

gost123 (nepreverjen)

Politiki so takoj zagrabili kost, seveda dokler niso zvedeli ka je razglog bil ka je svojo cüco drugam na pašo gnala, zdaj pa vsi tüo...

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

hmmmm (nepreverjen)

Pa tudi če ji je zadišala druga vitaminska palčka, se to ne dela, niti približno. Tu je bolj problem denar - izplačati en drugega. Verjetno ni 150.000 skupnega premoženja ampak malo več.

In reply to by gost123 (nepreverjen)

H3H3 (nepreverjen)

Gost123 ti si debil ali ja? Torej ce aces k drugomi ali drugoj, se cloveka zbije do kome al ka? Ajde mudonja odstrani se

In reply to by gost123 (nepreverjen)

Rambos (nepreverjen)

De keri politik obsodo napad v soboškem parku? Aja ne, to ni zanimivo, pa še takši so bili poleg ka se zadeva more pomesti pod preprogo.

čarni vrag (nepreverjen)

Menda so rešavali nesporazume iz biznisa. Za to pa je pristojen dragi Bog.

In reply to by Rambos (nepreverjen)

Madeline_Summerville

Začnite zaslužiti z Google $ 7385 - $ 8726 na teden za delo na spletu od vašega doma za 2-3 ure na dan. Redno plačujte vsak teden. Vse kar potrebujete je računalnik, internet povezava in malo prostega časa. Everything in the world rests in a popolnoma spremenilo moje življenje. To come

...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ http://www.WebJob98.Com

Karapaja (nepreverjen)

Ok. , zdaj bo pač potekal proces pred pravno državo in dokler pač nekdo ni pravnomočno obsojen , bi pričakoval , da tudi vsako pisanje v zvezi z tem neljubim dogodkom potekalo v pogojnikih , ne pa kot zgoraj .

čarni vrag (nepreverjen)

Nameraval jo je ubiti, zdaj pa jo lahko obiskuje v bolnišnici. To je noro. Kaj če jo v napadu besa zadavi? Človek, ki se na spravi na lastno ženo in jo zverinsko pretepe s "trdim predmetom" lahko obiskuje svojo žrtev. Kaj pa ponovitvena nevarnost gospodje policaji in sodniki? Ko bo prišlo do tragedije pa boste javkali, da niste znali. Kaj če bi enkrat uporabili zdravo pamet? Ta naša "pravna država" je neverjetna.

vrle1411

To naj bo v poduk drugi ženskam. Z štajerci se je nej za špilati!

čarni vrag (nepreverjen)

Beden je te Štajerec, ka se spravi na lastno ženo s kijem. Če bi svoj "trdi predmet" zadosti dobro uporabljal mu ne bi skakala čez plot. Čul san pa ka gre za pripadnika "višjih krogov", zato ga "organi pregona" tudi tak obravnavajo. Ta naša država propada na vseh področjih.

In reply to by vrle1411

Ni Štajerc (nepreverjen)

Ne, ni Štajerc, čeljust vam bo padla od presenečenja, ko se bo razvedelo ...

Horvatov Drejči (nepreverjen)

Peneze pa ji ne dam! Težko je bilo milijone skriti v Avstriji, tak da, malo je dobila po prstih.

raziskovalni … (nepreverjen)

Ker novinarji sobotainfo niste sposobni raziskati primera , vam bom pomagal z nekaj podatki - BREZPLAČNO Pretepena sodnica Ružičeva in njeni partner Horvatov Drejči (osumljenec) sta živela v hiši na naslovu Jelenčeva ulica 54, Pekre po javno dostopnih podatkih, kar je zelo zanimivo, je hiša in parcela št. 462 v lasti Republike Slovenije. Horvatov Drejči sodni izvršitelj ima svojo pisarno v M. Soboti Obrtna ulica 24. Za izvršitelja je bil imenovan 11.04.2018 številka odločbe o imenovanju 705-124/2018/1
- Andrej Horvat je bil, kot je razvidno iz Ajpesa, nekaj časa tudi lastnik in direktor podjetja Loop d.o.o. iz Ljubljane, registriranega v Črnučah, na naslovu Šentjakob 2, ukvarja pa naj bi se tudi s posojanjem večjih vsot denarja.
- Andrej Horvat, tako viri, velja za človeka, ki naj bi v Mariboru imel takšno moč nad sodniki, da, tako govorice, "lahko v kazenskih zadevah vse uredi," zato naj bi tudi ne bilo nič čudnega, da je prav po zaslugi sodišča in tožilstva še vedno prostosti.
- Po navedbah virov naj bi si bil namreč Horvat zelo dober s pokojnim predsednikom vlade in države Janezom Drnovškom, saj naj bi bil osebni prijatelj tudi medijsko znanega Drnovškovega osebnega stražarja Toneta Koščaka, imenovanim Mumija, nazadnje zaposlenega na Sovi. Po nekaterih informacijah naj bi bil Horvat vpleten tudi v sporne Koščakove posle, domnevno povezane s tihotapljenjem orožja in cigaretami.
- Andrej Horvat naj bi bil tudi zraven, ko so med osamosvojitveno vojno v Rožni dolini sestrelili helikopter, vendar eden od virov hkrati pravi, da mu ni znano, na kateri strani.
- Po navedbah virov naj bi še tisti dan, ko je v javnost prišla informacija o pretepu sodnice, kar dve mariborski sodnici poklicali na OKC PU Maribor ter prijavili, da se je "osumljeni" nad sodnico Danielo Ružič že večkrat znesel.
PO VSEM TEM VAM JE ZDAJ VSEM JASNO:, zakaj je "osumljeni" še zmeraj na prostosti, nima niti prepovedi približevanja žrtvi in zakaj se je hišna preiskava odvijala šele 1 teden po dogodku, zelo neprofesionalno, žalostno saj je v tem primeru šlo za poskus UMORA. Policija pa seveda ni uspela najti dovolj obremenilnih dokazov

? (nepreverjen)

Ka se je kurvala?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice