Policisti prijeli žensko, ki je v Avstriji ukradla 40.000 evrov Pomurski policisti so bili devetega februarja okrog 17.46 s strani Centra za policijsko sodelovanje v Vratih Megvarje oziroma avstrijskih varnostnih organov, obveščeni, da zaradi tatvine 40.000 evrov iščejo hrvaško državljanko zaposleno v Avstriji. Oseba naj bi potovala z osebnim avtomobilom znamke Škoda, ki naj bi ga vozil moški.

Policisti so se uspešno vključili v akcijo in že ob 17.55 uri so bili vozilo in osebi zaustavljeni na Postaji mejne policije Petišovci, na izstopu iz države. Oba, voznik in sopotnica, sta bila hrvaška državljana. Po temeljiti kontroli vozila in oseb je bilo v skritem delu torbice pri 53-letni ženski najdena večja količina denarja, 41.500 evrov.

Obe osebi sta bili po Zakonu o nadzoru državne meje zadržani, do konca postopka. O zadevi je bil obveščen dežurni preiskovalni sodnik, ki je podal nadaljnje usmeritve. Zoper osebo ni bil podan evropski priporni nalog, ampak samo obvestilo, da je bilo kaznivo dejanje storjeno v tujini, zato je bil denar zasežen, oseba pa izpuščena.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bossman (nepreverjen)

Jebenti, kak začajo štrajkati, tak je takoj red.

Slovničar (nepreverjen)

Upam, da boste tudi vi vsaj tako uspešni kot policijsti in napisali članek tako kot se spodobi. Že pri prvi vrstici ste pozabili na piko za 40,000 evri!

Starejše novice