Fotografija je simbolična
Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 235 klicev, od tega 76 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

Včeraj, okoli 12.30 je 44-letna ženska v stanovanjski hiši v Pekrah kuhala kosilo, obenem pa nudila pomoč otrokom pri šoli na daljavo. Na štedilniku se ji je med tem vnelo olje, kar je sprva poskušala pogasiti sama, vendar se je ob tem nadihala dima, zato so poklicali gasilce, ki so požar pogasili. 

Opisano žensko so z reševalnim vozilom odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, od koder so jo po pregledu napotili domov. V požaru je zgorela kuhinjska napa, nekoliko je ožgana tudi steklokeramična plošča. Po nestrokovni oceni materialna škoda znaša okoli 1.000 evrov. Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Goljufa želela občanu 'oplemeniti' denar

V nedeljo, 15. novembra, sta dva moška, doma iz Šentjerneja, z lažnim prikazovanjem dejanskih okoliščin, spravila v zmoto 37-letnega moškega, doma iz območja Policijske postaje Rače. Od njega sta izvabila 20.000 evrov gotovine in mu natvezla, kako mu bosta denar oplemenitila

»Dejansko pa sta oplemenitila le svoje žepe. Policisti ju bodo, ko bodo opravili kriminalistično preiskavo, in če se bodo navedbe iz prijave potrdile, kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu,« sporočajo mariborski policisti.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
repadovrha

komod se lahko marsikomu to zgodi

Joj (nepreverjen)

Jansa kriv sigurno

pikica na i (nepreverjen)

če je nekdo tak blesav da pusti tam kosilo ko gre nekaj drugega delat in da se pusti tak izkoristiti, je pač nejgov problem. bolj glup očitno nemore biti. pa kje majo nekateri glavo! jao jao

Starejše novice