Policisti PP Gornja Radgona so včeraj okrog 12. ure med kontrolo cestnega prometa v Boračevi zaustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Suzuki.

Voznik osebnega avtomobila na znake policistov ni ustavil in je z vožnjo nadaljeval v smeri Kapelskega vrha in nato v smeri naselja Negova. Policista sta osebnemu avtomobilu sledila z zvočnimi in svetlobnimi signali. Neznani voznik osebnega avtomobila je med vožnjo zapeljal na dvorišče pri stanovanjski hiši, ko se je čez dovozno pot dvorišča postavil kmetijski traktor s pripetim plugom. 

S tem dejanjem je policijski patrulji, ki se je pripeljala na dvorišče preprečil izvedbo uradne naloge. Voznik osebnega avtomobila je s kraja pobegnil in sicer tako, da se je odpeljal čez travnik in njivo v bližnji gozd, kjer je vozilo skril.

Med vožnjo klical lastnika avtomobila

Z zbiranjem obvestil na kraju in nadaljnjimi postopki policije je bilo ugotovljeno, da je vozilo vozil 21-letni voznik, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja in zaradi strahu ni zaustavil policistom, nato pa z vožnjo nadaljeval. Sopotnik v vozilu je med vožnjo poklical lastnika osebnega avtomobila in ga prosil za nasvet, kako se naj izogne policijski kontroli.

Lastnik vozila je vozniku svetoval, naj nadaljuje vožnjo skozi dvorišče njegovega doma, sam pa bo s traktorjem blokiral dostop do dvorišča. V nadaljevanju postopka sta bila voznik in vozilo izsledena. 

Vozniku vozila, ki ni posedoval vozniškega dovoljenja je bilo v skladu z ZPrCP vozilo zaseženo, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. 

Zoper lastnika vozila, ki je policistom preprečil izvedbo uradne naloge, pa bodo kriminalisti Sektorja kriminalistišne policije PU Murska Sobota podali kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi po 299. členu KZ-1.

Fotografija je simbolična

S spleta

Komentarji (32)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Božo (nepreverjen)

Prava umetnika.... Dobro da ni sparkiral kombanj :)

Joсo (nepreverjen)

Haha Mission Impossible po štajerske

pepič (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

So imeli sodni nalog za vstop na dvorišče saj pa dvorišče ni javni prostor, kaj vse si privoščijo?

Lokalec (nepreverjen)

Nemaš pojma,... Hrček ti zgoraj ne dela,...

In reply to by pepič (nepreverjen)

pepič (nepreverjen)

Glavno ka tebi dela? po tvoje je dvorišče javna površina kjer se kontrolira promet idiot

In reply to by Lokalec (nepreverjen)

tutu (nepreverjen)

Mislin ka kontrole prometa policija nesme delati na tvojon dvorišči brez tvojega privolenja. Ampak v sklopi intervencij lejko idejo na dvorišča. Isto lejko, če obstaja utemeljen sum na kaznivo dejanje, idejo v tvojo stanovanje. Vejpa malo logično razmišljaj. Če ges oropan banko ali pa ubijen koga in me recimo policija lovi, mi je po tvoji logiki zadosta, ka iden na dvorišče od nekoga ali pa na svoje dvorišče in me policija nemre prijeti? Rajši obsojaj nekoga, šteri vozi brez izpita in nekoga, šteri policijo ovira s traktoron...

In reply to by pepič (nepreverjen)

pepič (nepreverjen)

nikoga ne obsojan nego pravim kak je po zakoni če so pridobljeni dokazi na nezakonit način so nični konec.Patria, Balkanski bojevnik, odvzem premoženja itd,itd

In reply to by tutu (nepreverjen)

Dummi (nepreverjen)

Seveda se postavi pitanje, ge je tu zdrava pamet. Zatau ge moren dafke plačuvati? Ma naj idejo policaji nazaj f qurac.
In seveda autoja se nesmi zete kraj brez sodne odločbe.

Zaj že sakši policaj s sregnjo šoulo autoje kraj gemle.

Daleč smo prišli, no. Ten policajon ka srmačeke preganjajo ge sploj ne bi plače dau.

..... (nepreverjen)

nemaš se kaj brez izpita vozite in pika .. pa lejko modruješ kelko ščeš

In reply to by Dummi (nepreverjen)

smrk (nepreverjen)

Da je pa Jernej Pavlič, generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek v parlament pobegno ste pa cviknole, hahahah banana republika.

? (nepreverjen)

Kakorkoli že, na svojem dvorišču lahko postavi lastnik avto, traktor ali pa staro mamo po lastni presoji.
Stroške izgubljenega postopka pa naj plačajo tisti, ki takšne stvari sploh vlagajo.
In na koncu je policija z malo truda vseeno ugotovila kaj in kako je bilo....ampak morali so se malo potruditi kljub štrajku!

kukavica (nepreverjen)

Aja? Če se ges postavim na SVOJEM DVORIŠČE s traktorjem poprečki... kaj je na mojem dvorišču sploj poprečki? Pa so plavi sploj vidli, kda se je postavo? Mogoče ga ima tako postavljenega že 3 dni....jao! Dobroga advokata!

fdsfsgfrdt (nepreverjen)

Ja, naš ka... Ka ti misliš, ka je policija s plavimi posveti pa sireno bila v zaostanki 30min za avtojon in so tak čist na blef ugotovili, kama je avto odpelo? Tu ti že logika povej, ka je nega. Pač, ov je verjetno mel par 100m prednosti pred policijo, štera je vidla, kama se je odpelo, ov pa jih je v tistih par sekundaj blokejro s traktoron. Glih v tistih par sekundaj se je lastnik vozila po pomoti prpelo na cesto in se tan sparkejro. Nejsan glih simpatizer policije, ampak ne ščiti kriminalcov...

In reply to by kukavica (nepreverjen)

werwerw (nepreverjen)

Inda je miličar na dvorišče brez naloga nej mel vstopa, pa če je samoga Lucifera zasleduvo.... Za zaj pa ne ven, kak je, znan pa ka je represija na sakon koraki....

Domorodec (nepreverjen)

Bolni komentarji, bolni ljudje....ko bo enkrat tak mulo nekoga z avtom ubil, pa boste peli drugače!? Če je povprečno mišljenje v SLO tako, kot je zapisano zgoraj, in se celo taka dejanja opravičuje in podpira , je to kongo, ne pa civilizirana evropska država...Ostali državljani imamo pravico do varnosti na cestah, ne pa, da nas ogrožajo taki brez izpita, predvsem pa taki brez kančka pameti....Policija je zato, da dela red in prav je tako!

kukavica (nepreverjen)

Ja. Nemrejo pa se kot šerifi voziti kjerkoli. Na koncu se bodo pripeljali v mojo spalnico! In bojim se, ka de pravla moja žena! :)

In reply to by Domorodec (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Domorodec!
Morda si bolan človek ti, ker očitno ne razumeš poante komentarjev.
Mislim, da nihče ne opravičuje vožnje brez izpita, pač pa kritizira kaznovanje nekoga na njegovem zemljišču in napačno presojo policistov na napačnem mestu!

? (nepreverjen)

Kolikor je meni znano policija niti na področju BTC ne sme nadzorovati promet (posredujejo le, če se zgodi kakšna nesreča), ker gre za zasebno lastnino.

Vipko
Truplo

Verjetno ima policija v določenih okoliščinah pravico, da vstopi na zasebno lastnino brez naloga? Saj nista mogla vedeti, kdo beži pred policijo? Kaj pa, če bi bil kakšen težak kriminalec?

kukavica (nepreverjen)

Samo ob "sumu kaznivega dejanja". Tou je razteglivi pojem, somo je tudi preprečitev uradnega dejanja na privat posesti raztegljiva. Zato, najdi si dobrega odvetnika, nej v Soboti, ka so tej zlizani s policaji. Ges lejko soki večer postavim svoj traktor poprečki na dovozni poti, če je ta pot moja. To je MOJA posest.

Gost 1234 (nepreverjen)

Kukavica, pa tebi podobne: daj prešti si še enkrat - Lastnik vozila je vozniku svetoval, naj nadaljuje vožnjo skozi dvorišče njegovega doma, sam pa bo s traktorjem blokiral dostop do dvorišča. V nadaljevanju postopka sta bila voznik in vozilo izsledena....se pravi je blokejro tik pred kak so se policaji ta pripelale. Pa policaj lejko stopi na privat zemljišče tudi ci je kak eni zgoraj pravite „MOJE“ ce obstaja samo sum ka je avto vkradnjene oz je storjeno kaksno koli drujgo kaznijvo dejanje...aja, pa nej san policaj ali prle kak kaj nspijsete trbej dobro prestete clanek pa kaksni zakon v roke zete ali pa enostavno samo v google vpijsate, nej se delate pametnoga.

Krematoriju (nepreverjen)

Policaji so neumni ljudje.so ljudje ki jim ni do dela,ampak nekoga jebat v glavo in pametovat

Domorodec (nepreverjen)

Cvetober gostilniške pameti na kupu. Vsi z doktoratom iz prava, ali vsaj s pravosodnim izpitom.... Vsi se razumejo v vse, poleg traktorjev, statusa lastnine, prehitre vožnje brez izpita, bežanja pred policijo ( zakaj že??),v celotno zakonodajo, še najbolj pa v njeno izigravanje. Bogpomagaj...

Krematoriju (nepreverjen)

Ge znam samo eno in sicer kar sem že prej omenil

Cico (nepreverjen)

Torej zadnji odstavek pove vse.
___________________________
36. člen
(nedotakljivost stanovanja)
Stanovanje je nedotakljivo.
Nihče ne sme brez odločbe sodišča proti volji stanovalca vstopiti v tuje stanovanje ali v druge tuje prostore, niti jih ne sme preiskovati.
Pri preiskavi ima pravico biti navzoč tisti, čigar stanovanje ali prostori se preiskujejo, ali njegov zastopnik.
Preiskava se sme opraviti samo v navzočnosti dveh prič.
Pod pogoji, ki jih določa zakon, sme uradna oseba brez odločbe sodišča vstopiti v tuje stanovanje ali v tuje prostore in izjemoma brez navzočnosti prič opraviti preiskavo, če je to neogibno potrebno, da lahko neposredno prime storilca kaznivega dejanja ali da se zavarujejo ljudje in premoženje.

pepič (nepreverjen)

Cico tvoj zadnji odstavek ima nadaljevanje v ZNPPol v 53členu, 87, 89 člen mogoče sem kerega izpustil?

In reply to by Cico (nepreverjen)

šaren (nepreverjen)

Ne podpiram pobega.
Ampak policaj bi se morali ustaviti pred privat zemljiščem. Brez, da naleti na zaporo.
K sreči se je končalo brez nesreče. Ampak, kaj če bi mulo imel nesrečo zaradi pobega in končal na najhujši možni način? Ne bi bilo prvič...

šaren (nepreverjen)

Drugače pa na privat zemljišču ne veljajo CPP. Kaj če se pojavi otrok ali odrasla oseba na privatnem zemljišču na poti intervencijskega vozila in ga le to zbije na lastnem dvorišču?

Člen, ki ga je omenil Cico, pove vse.

KlepecP (nepreverjen)

Samo bedaki in konji,...so večinoma tu gor!

šaren (nepreverjen)

Povej samo kaj si: bedak ali konj?

In reply to by KlepecP (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Ja si ga bom gnes opet meria

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice