Fotografija je simbolična
V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali šest prometnih nesreč, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala.

Policisti policijske postaje Ljutomer so včeraj v jutranjih urah v neposredni bližini državne meje v naselju Razkrižje zaustavili osebni avtomobil angleških registrskih številk, ki ga je vozil 39-letni državljan Velike Britanije. Kot sopotnica v vozilu je bila 40-letna državljanka Madžarske.

Naposredno za omenjenim vozilom so policisti ustavili tudi kombinirano vozilo madžarskih registrskih številk, ki je vozil 73-letni državljan Madžarske.

Pri kontroli vozila je bilo ugotovljeno, da se v kombiniranem vozilu nahaja še dvanajst državljanov Irana, med njimi štirje otroci in en državljan Afganistana, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Republiko Slovenijo.

Tujci so med postopkom zaprosili za mednarodno zaščito - azil. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države je bilo ugotovljeno, da sta državljan Velike Britanije in državljanka Madžarske kot organizatorja in predhodnica sodelovala pri izvrševanju opisanega kaznivega dejanja. Vsem trem je bila odvzeta prostost in bodo danes s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Kmalu bo teh prosilcev za azil, ki se bodo prosto potikali po Sloveniji kot listja in trave. Zato pa komedijant zida zid okoli svoje hiše. Očitno je biznis z migranti v polnem teku. Ne vem kakšen je sploh smisel delovanja policije. To da migrante na naše stroške vozijo v Ljubljano in jim tam nudijo hotelske usluge. Seveda na naše stroške. Butale!

Nevarno.. (nepreverjen)

Bravo, tak pametnoga komentarja san nej vido že leta.👍👍👍

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Kak nej, internet je pun toga, samo jansove medije pogledni.

In reply to by Nevarno.. (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Meni je taka zakonodaja tudi brez nekega pomena. Vsak migrant ali pa begunec... si enostavno izmisli, da rabi azil, mi marsikateremu to damo in potem grejo enostavno naprej. Dotlej... so verjetno na naših stroških? Če se mu azil zavrne... ga vrnemo na Hrvaško... in tam se prav tako prosto sprehaja naokrog vse do trenutka, ko ponovno skrivoma ne prečka našo mejo. In postopek... se ponovi. S tem imamo tako delo, kakor stroške! V naši državi pa veliko število državljanov živi pod pragom revščine. Res butale!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Tako je to, ko je leva vlada.

fh (nepreverjen)

Pustite jih, saj grejo v Germoney.

Starejše novice